Resepti: Vegaaninen kurpitsa-suklaaleipä

maanantai 29. lokakuuta 2018

Viimeisimmästä leivontareseptistä on ikuisuus, enkä oikeastaan edes ole kovin innokas leipoja. Ainoastaan itselle leipominen on aika tylsää, mutta seurassa se on todella hauskaa. Tai, jos on tulossa useampi syöjä. Nyt kuitenkin oli pakko laittaa yksi bongaamani resepti kokeiluun, jonka toteutin hieman mukaillen. Resepti on nyt todella ajankohtainen, koska siinä on tämän hetken sesonkikasvista kurpitsaa. Kurpitsa on yksi oma lempikasvis ja kurpitsasesongin startatessa sitä löytyy jatkuvasti eri lajikkeina jääkaapistani. Niin hyvää keitoissa, lisukkeena tai vaikka leivonnaisessa, kuten tässä reseptissä!

Hävettää myöntää, etten ole koskaan tehnyt itse banaanileipää. Syönyt olen sitä kylläkin monet kerrat (niin herkkua!), mutta ei ole vain tullut tehtyä sitä itse, vaikka se on todella helppo ja nopeatekoinen. Alustuksesta huolimatta en jaa teille banaanileivän reseptiä, mutta hieman samantyyppisen, jossa pääosassa on kurpitsasose. Reseptiä varten valmistin kurpitsasoseen itse paahtamalla ensiksi kurpitsat uunissa, jonka jälkeen soseutin sisuksen monitoimikoneella. Neljään desiin kurpitsasosetta tarvitsin yhden pienen kurpitsan.

Vegaaninen kurpitsa-suklaaleipä


5dl kaurajauhoa
2 vegaanista "kananmunaa"
(=2rkl pellavansiemenrouhetta+5rkl vettä)
4dl kurpitsasosetta
1 kypsä banaani soseutettuna
1dl vaahterasiirappia
1tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunamehua
100g luomu tummaa/raakasuklaata

Laita uuni kuumeneman 175 asteeseen ja valmista kananmunan korvike sekoittamalla pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna seoksen geeliytyä noin 5 minuuttia.

Sekoita astiassa keskenään kaurajauho, pumpkin pie-mauste ja leivinjauhe. Lisää joukkoon pellavansiemen "kananmuna", kurpitsasose, vaahterasiirappi, banaani ja sitruunamehu. Sekoita hyvin paksuksi seokseksi. Makeuta halutessa lisää vaahterasiirapilla tai esimerkiksi kookossokerilla, jos haluat leivästä makeamman.

Hakkaa suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita puolet taikinan joukkoon. Laita loput suklaasta sivuun odottamaan.

Kaada seos leipävuokaan tai muuhun uuninkestävään astiaan. Tasoita pinta ja ripottele päälle loput suklaasta. Lisää halutessasi vielä esimerkiksi pähkinärouhetta tai goji-marjoja.

Paista leipää uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kovettunut ja reunat alkavat irrottautua astiasta. Huom! Älä ylipaista, jotta leipä pysyy sisältä kosteana!

Siirrä leipä jäähtymään ritilälle. Anna jäähtyä täysin ennen viipalointia.

Leivän voi säilyttää huoneenlämmössä, kunhan pakkaa sen tiiviiseen pussiin tai säilytysastiaan kuivumisen estämiseksi. Ja kuten kaikki kosteat leivonnaiset, paranee tämäkin vanhetessaan, jos vain pystyy olemaan syömättä koko leipää heti!

Ihanaa uutta viikkoa ja laittakaa resepti kokeiluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela