Resepti: Energisoiva vihersmoothie

sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Äh, nyt se synkkä syksy iski päälle ja ihan viimeistään nyt kannattaa aloittaa taistelu vähenevää valoa vastaan. Omat kikkani lisätä energiaa pimeinä vuodenaikoina ovat tietenkin täsmävitamiinit (kuten d- ja c-vitamiini) ja muutama jaksamista lisäävä ravintolisä. Pimeyden lisäännyttyä olen huomannut ruokailutottumustenikin muuttuvan. Keho kaipaa jostain syystä täyteläisiä makuja ja tuhteja syötäviä.

Kesäisin smoothie-makuni on ihan päinvastainen, kuin syksyisin ja talvisin. Kevät- ja kesäsmoothieni ovat usein lähempänä paksua mehua ja maultaan raikkaita. Nyt, syksyn tultua, blenderissäni pyörii paksumpia raaka-aineita, kuten banaania ja avokadoa. Makuyhdistelmätkin muuttuvat täyteläisiksi ja smoothieta juodessa tuntuu samalta, kuin pitkässä, lämpimässä halauksessa - tulee hyvä fiilis mielelle ja keholle.

Paljon vihreää sisältävät, ravintorikkaat smoothiet tuovat reippaasti energiaa ja virkeyttä, mutta siitä huolimatta kahvi on ihan ykkönen, jos olo tuntuu todella väsyneeltä. Yksi kikkani kehoni ravitsemiseen on lisätä smoothieiden joukkoon hieman pikakahvia. Jäähdytetty kahvi tai espresso toimii yhtä hyvin, mutta kiireessä (tai laiskuudessa) pikakahvi sellaisenaan toimii smoothiessa täydellisesti! Halutessa sen voi liottaa ensiksi pieneen määrään vettä, mutta itse lisään sen suoraan kannuun. Smoothiessa kahvi rakastaa makuparina muun muassa banaania, kaakaota, kookosta, maapähkinävoita tai herkkuhampaan kolottaessa Nutellaa. Nam!

Energisoiva vihersmoothie
Kaksi isoa lasillista

Kourallinen pakastemansikoita
Kohmeinen banaani
1/2 avokado
Muutama iso lusikallinen paksua kaura-/soijajogurttia (tai maitorahkaa)
Iso lehtikaalin lehti
Ruokalusikallinen (luomu) pikakahvia
Teelusikallinen viherjauhetta
Kasvimaitoa
(makeutusta)

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun. Lisää nestettä oman makumieltymyksen mukaan ja blendaa tasaiseksi. Makeuta tarvittaessa esimerkiksi hunajalla, stevialla tai tummalla sokerilla.


Olen tykästynyt käyttämään smoothieiden (ja aika monen muunkin ruoan) joukossa kesän lopussa  Sugarilta saamaani Frantsila Herb farmin Aurinkovoima villiviherjauhetta, jossa on muun muassa luomulaatuista nokkosta, porkkanan lehteä, mäkimeiramia, persiljaa ja voikokukan lehteä. Myös muut viherjauheet sopivat erinomaisesti smoothieen, kuten spirulina tai vehnänoras.

Oletteko te tehneet kahvismoothieita? Entä mikä on teidän on holy grail-smoothierepti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela