Puhtaat ja tehokkaat urheiluravinteet suoraan luonnosta

maanantai 8. lokakuuta 2018

Kaupallinen yhteistyö: NORDIQ Nutrition

Olen elämäni aikana käyttänyt lukuisan määrän (ja ison summan rahaa) eri urheiluravinteita. Urheilun ympärillä nautitut tuotteet olivat pakattu täyteen lisäaineita, keskushermostoa stimuloivia lisäaineita, makeutusaineita, väriaineita ja kemiallisia piristeitä. Nykyään en oikein edes osaa sanoa, oliko tuotteista oikeasti hyötyä muuten, kuin piristyksen osalta, vai tuliko suurin hyöty placebovaikutuksesta. Nykyään rennommin ravintoon ja urheiluun suhtautuvana, olen luopunut kaikista urheiluravinteista mahdollisimman luonnollista heraproteiinijauhetta lukuun ottamatta  - en ole enää halunnut lähteä hakemaan suorituskykyä keinotekoisista valmisteista. Varsinkaan, kun kaikkien raaka-aineiden alkuperästä ei voi olla täysin varma.

Tutustuin keväällä suomalaisen NORDIQ Nutrition ravintolisiin. NORDIQ Nutrition valmistaa kokonaisvaltaisia ravintolisiä puhtaista ja luonnollisista raaka-aineista. Kaikki tuotteet sisältävät tunnistettavia ja tuttuja raaka-aineita suoraan luonnosta. Ravintoaineluetteloista löytyy muun muassa persiljaa, kamomillaa, valkosipulia, pellavansiemeniä, kurkumaa, macajuurta ja erilaisia leviä. Kaikki rohdokset kuivataan tuorepakastuskuivaus-menetelmällä, joka mahdollistaa kasvin ravintoarvojen säilyvyyden lähes täysin tuoretta vastaavana. Luonnollisuuden ja puhtauden lisäksi parasta tuotteissa on, että ne soveltuvat kaikille. Tuotteissa ei ole mitään ylimääräistä: ei vehnää, gluteeni, hiivaa, maitoa tai soijaa, eikä myöskään mitään eläinperäisiä ainesosia tai sokeria ja keinotekoisia makeutusaineita. Luonnollisten ja turvallisten raaka-aineiden lisäksi olen ihastunut tuotteiden eettisyyteen ja ekologisuuteen. Vaikka raaka-aineet tulevat ympäri maailmaa, on kaikki tuotannossa käytetyt farmit valittu tarkoin.

nordiq nutrition
nordiq nutrition
Keväästä lähtien minulla on ollut päivittäisessä käytössä NORDIQ Nutritionin ravintolisiä ja samoihin aikoihin laitoin "perinteiset" urheiluravinteet kiertoon ja siirryin hakemaan suorituskykyä ja energiaa treeniin puhtaiden ja täysin turvallisten valmisteiden kautta. Vitamiinien lisäksi NORDIQ Nutritionilla on urheiluravinteita, joiden teho perustuu myöskin täysin luonnonmukaisiin ainesosiin. Pre- ja Post -Workout Protein Powder -jauheet ovat 100% luomulaatuisista raaka-aineista valmistettuja sekoituksia, joilla tuetaan kehon valmistautumista urheilusuoritukseen ja palautumista treenistä. Molemmat tuotteista sisältävät kasviproteiineja täysjyväriisi- ja hamppuproteiinista, sekä adaptogeenisiä kasveja, jotka edesauttavat kehon vastustuskykyä, ennaltaehkäisevät stressiä ja monia sairauksia sekä parantavat ja tasapainottavat mieltä, kehoa ja aineenvaihduntaa. Adaptogeeniset kasvit ja rohdokset alentavat myös kehon tulehdustiloja ja sisältävät paljon keholle tärkeitä antioksidantteja. Molemmat valmisteista ovat ravintosisällöltään sellaisia, että ne soveltuvat käyttöön treenin ulkopuolellakin ja ovat mielestäni matalankynnyksen urheiluravinteita, koska raaka-aineet ovat tutun kuuloisia ja turvallisia.

Ennen urheilua nautittava Pre-Workout Protein Powder sisältää ainesosia suoraan luonnosta, jotka lisäävät vireyttä ja auttavat jaksamaan. Sekoituksessa on käytetty riisi- ja hamppuproteiinin lisäksi vaikuttavina ainesosina on käytetty luonnollisesti vireystilaa ja jaksamista lisäävää maca-jauhetta, lucumaa, raakakaakaota ja matcha-teetä. Tämän avulla saa juuri sopivasti nostettua energiatasoja ennen treeniä! Suorituskykyä lisäävät muun muassa punajuuri, joka parantaa verenkiertoa ja kestävyyskuntoa. Vihreistä vihanneksista saatava lehtivihreä eli klorofylli lisää solujen aineenvaihduntaa ja kasvattaa hapentuotantoa yhdessä kehoa puhdistavien ja immuunijärjestelmää parantavien vaikutusten kanssa. Jauhetta nautitaan 1-3 teelusikallista 30-60 minuuttia ennen urheilua. Mielestäni tuo on hyvää sellaisenaankin veteen sekoitettuna, mutta jauheen voi sekoittaa myös smoothien tai vaikka mehun joukkoon.


nordiq nutrition
nordiq nutrition
nordiq nutrition
Urheilusuorituksen jälkeen nautittavat urheiluravinteet ovat varmasti monille tutumpia. NORDIQ Nutritionin Post-Workout Protein Powder ei ole suoraan treenin jälkeisen proteiinijauheen korvaaja, mutta raskasta liikuntaa harrastaville se on täydellinen ravintolisä täydentämään ravintoaineiden, adaptogeeninen ja antioksidanttien saantia ainesosilla, jotka ovat peräisin suoraan luonnosta. 1-3 teelusikallisen annostus sisältää kuitenkin tarpeeksi lisäproteiinia kevyttä urheilua harrastaville. Sekoitusta voi käyttää sellaisenaan, proteiinijauheen joukossa tai esimerkiksi sekoittaa treenin jälkeisen smoothien joukkoon.

Kaikki urheilu aiheuttaa pienen stressitilan kehossa ja vaikka itsekin vannon nykyään ainoastaan kunnollisen aterian nimeen palautumisessa, olen keväästä lähtien nauttinut salitreenin ja rankkojen ryhmäliikuntojen päätteeksi pari teelusikallista Post-Workout Protein Powderia. Sekoituksessa on käytetty Pre-Workoutin tapaan riisi- ja hamppuproteiinia, raakakaakaota, macaa ja matcha vihreää teetä. Jotta urheilusuorituksen jälkeen kehoa palautuisi optimaalisesti, on sekoituksessa käytetty aminohapporikasta chlorellaa ja merilevää, jotka edesauttavat palautumisen lisäksi lihaskasvua. Kurkuma on monipuolinen mauste, joka lisää tehokkaasti vastustuskykyä sekä alentaa ja ennaltaehkäisee kehon tulehdustiloja. Urheilun jälkeen nautittuna tulehduksia alentava vaikutus näkyy lihasten nopeampana palautumisena. Erikoisempana ainesosana sekoituksessa on käytetty Cordyceps-sientä, joka muun muassa auttaa kehoa uudistumaan ja virkistää urheilusuorituksen jäljiltä.

Parhaista asioista näissä urheilusekoituksissa on, että niitä voi nauttia urheilun ulkopuolellakin enkä miellä näitä ainoastaan urheiluravinteiksi. Esimerkiksi ollessani kipeä, nautin muutaman kerran viikossa Post-Workout -sekoitusta lisätäkseni kehon antioksidanttien saantia ja laskeakseni tulehdustiloja. Post-Workout onkin todella hyvä lisäravinne esimerkiksi iltaisin nautittavaksi, vaikkei liikkuisikaan aktiivisesti. Jauhe sekoittuu hyvin vaikka smoothien tai puuron joukkoon. Post-Workout taas voi olla erinomainen valinta aamupalan yhteydessä herättelemään kehoa ja lisäämään vireyttä ja jaksamista päivään. Olen itse käyttänyt monia näiden sekoitusten ainesosista yksin sellaisenaankin, joten mielestäni tällainen kokonaisvaltainen sekoitus on ihan huippu juttu, vaikkei käyttäisikään niitä urheilun ympärillä. Annostuskin on niin pieni, että 200g pussista riittää pitkäksi aikaa päivittäisessäkin käytössä.

Mielestäni on ihanaa, että markkinoille on tullut täysin luonnollisia ja turvallisia ravintolisiä ja vielä kotimaiselta valmistajalta. Olen sitä mieltä, että keho pystyy todennäköisesti hyödyntämään paljon paremmin kaikki vitamiinit ja ravintolisät, kun ne on valmistettu täysin luonnollisista raaka-aineista, jotka ovat keholle helpommin tunnistettavia. Synteettisille lääkkeille ja tuotteille on paikkansa, mutta kehon ravitsemisessa on turvallisempaa, ja mahdollisesti paljon vähemmän haitallista, tarttua luonnolliseen valmisteeseen synteettisesti tuotettujen vitamiinivalmisteiden sijasta. Neuvotaanhan aina muutenkin, että ravinto on kaikkien vitamiinien ja hivenaineiden pääasiallinen lähde ja kaikki muu on vain sen täydennystä, ei korviketta.

Jos NORDIQ Nutritionin tuotteet alkoivat kiinnostamaan, sain teille alennuskoodin verkkokauppaan, josta saatte koodilla MIKAELA 10% alennuksen ostoskorin tuotteiden loppusummasta. Koodi on voimassa 31.10.2018 saakka. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan ravintolisien valikoimaan, joista omat lämpimät suositteluni saavat urheiluravinteiden lisäksi Immune Complex, Female Complex ja Hormesis Complex.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela