Nopea sitruunapasta (Pasta al Limone)

torstai 11. lokakuuta 2018

Lauantaina olin illallisvastuussa ja koska keittiöremontti oli vielä vaiheessa, olivat keittiopuitteet todella rajoittuneet. Käytössä oli ainoastaan pari tuskallisen hidasta keittolevyä, joten pasta on tällaisessa tilanteessa oikea pelastus! Ainoana kasvissyöjänä halusin tehdä jotain, joka maistuu varmasti kaikille. Päädyin kokeilemaan ensimmäistä kertaa Pasta al Limonea eli sitruunapastaa. Silloin, kun isäpuoleni, joka on todella hyvä kokki (ja joka aika usein suhtautuu skeptisesti kasvispöperöihini!), kehuu ruokaa ja äiti pyytää laittamaan hänelle reseptin, tietää olevansa onnistunut. Pakko itsekin kehaista, että Hanna G-blogista napatulla ohjeella ja sit hieman muokaten onnistuin tekemään ihan mielettömän maistuvaa sitruunapastaa! Omat kuvani eivät tee tälle ruoalle oikeutta (pimeä ja kiire syömään), mutta kokeilkaa tätä reseptiä vaikka heti tulevana viikonloppuna. Ette varmasti pety!



Sitruunapasta eli Pasta al Limone
4-5 nälkäiselle

500g (luomu) spagettia
3 valkosipulinkynttä
2 sitruunaa
50g voita
2dl kuivaa valkoviiniä
4dl (kuohu)kermaa
100g raastettua parmesanjuustoa
Suolaa ja pippuria

Laita kattilallinen vettä kiehumaan spagettia varten. Pilko valkosipulinkynnet, raasta kahden sitruunan kuori ja purista yhden sitruuna mehut erilliseen astiaan. Raasta parmesanjuusto omaan astiaansa, mittaa voi, valkoviini ja kerma valmiiksi.

Keitä spagetti ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Sulata voi kuumalla paistinpannulla ja lisää joukkoon sitruunankuori ja sitruunamehu. Anna keittyä noin minuutti.

Lisää pannulle valkoviini, nosta lämpöä ja kiehauta. Anna kiehua minuutin verran.

Lisää joukkoon vielä kerma ja anna kastikkeen keittyä miedolla lämmöllä noin 5-7 minuuttia. Lisää tämän jälkeen joukkoon vielä puolet raastetusta parmesanista.

Valuta keitetty spagetti ja lisää se pannulle kastikkeen joukkoon. Pyörittele kastike pastan joukkoon ja tarjoile lopun parmesanin kanssa.

Laittakaahan resepti kokeiluun ja tulkaa kertomaan mitä tykkäsitte!


Ps. Luonnonkosmetiikan fanit huomio! Joliella* on koko valikoima -20% vain tänään! Alenuksen saa koodilla GIRLPOWER.
*Sisältää affiliate-linkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela