Kuorinnasta apua päänahan kuivuuteen

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

*Sisältää affiliate-linkin

Kärsin inhottavasta ongelmasta, joka muistuttaa olemassaolostaan aina stressaavien ajanjaksojen aikana. Keho reagoi herkästi mielen muutoksiin ja varsinkin stressiin. Siinä, missä stressi lisää yhdelle hiuksenlähtöä, toiselle puskee finnejä, minulla ilmestyy aina yhteen ja samaan kohtaan päänahkaa kutiseva ja hilseilevä alue. Ja tietenkin tuo alue sijaitsee todella lähellä hiusrajaa ja keskellä otsaa. Ei kiva! Kohtasin tämän ongelman ensimmäistä kertaa vasta muutamia vuosia sitten ja aluksi luulin päänahkani olevan vain kuiva. Myöhemmin aloin yhdistämään ongelman selkeästi stressiin ja tässä sitä taas ollaan - kuiva ja hilseilevä läntti päänahassa on tehnyt paluun.

Paras keino hilseilyyn on eliminoida se, joka sen aiheuttaa, eli stressi. Kuivuus, hilseily ja kutina eivät kuitenkaan katoa yhden meditaatiohetken seurauksena, joten paras apu ongelman hillitsemiseen on päänahan oikeanlainen hoito. Tässä vaiheessa onkin hyvä kysyä, että milloin olet viimeksi kuorinut päänahkasi?

Olen tunnollinen hiustenhoitaja ja muun muassa hiusnaamiot ovat jokaviikkoinen rutiini. Yritän myös sisäisesti tehdä parhaani, jotta hiukseni tulisivat mahdollisimman hyvinvoiviksi. Mutta siihen se usein jää - hoidan vain hiuksia. Ainoastaan kuivan stressiläntin ilmestyessä havahdun siihen, että voisi sitä päänahkaakin hoitaa siinä missä hiuksiakin. Jotenkin se vain unohtuu sinne hiusten uumeniin, eikä sitä muista, ellei kärsi jostain siihen liittyvästä ongelmasta. Kait tämä on vähän sama juttu, kuin vaika hierojalle meno - mennään vasta kun niskat tai selkä on niin jumissa, ettei pää käänny. Olen itse asiassa ihan mestari havahtumaan kaikkiin ongelmiin vasta sitten, kun on jo tavallaan vähän liian myöhäistä. Pätee aina esimerkiksi kampaajan varaamiseen, alusvaatepyykin pesemiseen tai loppuvaan kahviin.

Kosteuttavilla shampoilla peseminen on auttanut hyvin hilseilyyn ja pahimpina aikoina olen kosteuttanut aluetta erilaisilla rasvoilla ja geeleillä. Kuitenkin ihan huippuapu hilseilyyn on ollut päänahan kuorinta, jonka avulla olen saanut poistettua irtonaista ihosolukkoa. Päänahkaahan olisi hyvä kuoria säännöllisesti, mutta itse voin ihan suoraan sanoa, että se unohtuu harmittavan usein. Päänahkaa tulisi kuoria siinä, missä vartaloa muutenkin, jotta muun muassa kuollut päänahan ihosolukko saataisiin poistettua ja uusi hius pääsee kasvamaan terveenä ja tuuheana.

Päänahan kuorinta on todella suositeltavaa myös rasvoittuvasta päänahasta kärsiville. Päänahan kuorinta normalisoi talitnuotantoa, eikä hiukset välttämättä rasvoitu sen jälkeen niin nopeasti. Muita syitä, miksi sitä päänahkaakin kannattaa hoitaa tunnollisesti on, että sillä saa edesautettua hiustenkasvua (terveestä päänahasta hius kasvaa paremmin) sekä kaikki hoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin. Aivan kuten kasvojen ja muun vartalonkin ihon kohdalla. Hiukset voivat myös näyttää tuuheammilta kuorinnan jälkeen, koska kuollut ihosolukko saattaa litistää hiuksia. Kuorinnan päänahalle voi tehdä noin 3-5 päivän välein, jotta päänahka ei pääse kuivumaan. Kannattaa myös välttää kuorimista juuri ennen kampaamokäyntiä, koska kuoriminen saattaa herkistää päänahkaa muutamaksi päiväksi.

Kuorinta-aineen päänahalle voi tehdä itsekin, kunhan muistaa, ettei elintarvikkeet, kuten kahvinporot, ole todellakaan tarkoitettu viemäreihin. Itse olen turvautunut kuorinnassa valmiiseen tuotteeseen, joka on vieläpä luonnonkosmetiikkaa. Ostin keväällä Natura Siberica Scalp Scrub -kuorinnan hiuspohjalle*, joka on samaa sarjaa todella ihanan Natura Siberica Oblepikha shampoon kanssa, josta kirjoitin tässä postauksessa. Edullinen, noin kahdeksan euroa maksava kuorinta tuoksuu ihanalle tyrnille ja sisältää myös kosteuttavaa arganljyä sekä piparminttu-uutetta. Kuorinta on todella tehokas, mutta hellävarainen ja pidän siitä, että tuote alkaa vaahtoamaan päänahkaan hierottaessa. Tuntuu, että vaahtoava koostumus auttaa kuorimaan päänahan perusteellisesti. Kuorinnan annetaan vaikuttaa kolmisen minuuttia, jonka jälkeen hiukset huuhdellaan ja pestään normaalisti. Kuunon multitaskingin voi suorittaa levittämällä hiusten pituuksiin vielä hiusnaamion vaikutusajan ajaksi.

Hiuspohjan kuorimiseen tarkoitettuja tuotteita löytyy myös monilta kampaamomerkeiltä, mutta tämä Natura Siberica on 5/5 tehokkuudeltaan ja hinnaltaan. Ja suurimmista suurin plussa siitä, että kyseessä on luonnonkosmetiikan tuote!

Tuleeko teilläkin laiminlyötyä päänahan hoitaminen?

3 kommenttia:

  1. Ihan hurjan iso kiitos tästä vinkistä! Miten en ole tajunnutkaan, että päänahan voisi kuoria?! Itse oon kärsinyt jo pidemmän aikaa kuivasta päänahasta aina tuossa samassa kohdassa, tämä kuorinta menee nyt ehdottomasti testiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva, että tästä vinkistä oli hyötyä! :)

      Poista
  2. Ite käytän Back To The Roots Exfoliating Shampoota kerran viikossa ja sen tosi kätevä, koska sen jälkeen ei tarvii enää pestä hiuksia, koska se on jo itessään shampoo.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela