Uskomuksia ja hassuja juttuja, joihin uskon

torstai 16. elokuuta 2018

Huonon onnen välttäminen koputtamalla puuta, toivominen, kun lyötää nelilehtisen apilan... Vaikka ei kokisi olevansa taikauskoinen, on monelle meistä jäänyt mieleen erityisesti lapsuudesta joitakin kuultuja uskomuksia. Itsessä olen huomannut piirteen, että jotkut näistä ovat jääneet elämään osana arkeani ja ihan tiedostamatta tulee esimerkiksi puhallettua ja toivottua irronneen ripsen löytäessäni.

Yksi hassu piirteeni on myös se, että saatan jonkun asian kuullessani tulla siitä hieman neuroottiseksi ja takerrun asiaan todella vahvasti. Nämä ovat erityisesti sellaisia juttuja, joita on tieteellisesti tutkittu tai jotka olen kuullut lapsena. Muun muassa kerran luin jostain, että parafiinivahaa sisältävät kynttilät, ja erityisesti tuoksukynttilät, sisältävät myrkkyjä, jotka leviävät ilmaan niitä polttaessa ja voivat täten muun muassa aiheuttaa syöpää tai edistää ihon ikääntymistä. Ette edes halua tietää, kuinka kauan olin neuroottinen kynttilöideni suhteen ja ostin ainoastaan 100% mehiläisvahaa olevia kynttilöitä! Halusinkin paljastaa teille muutaman tällaisen asian, joista olen edelleenkin neuroottinen sekä uskomuksia, joihin uskon:

Muovikippo+mikro. En muista olenko maininnut tästä aikaisemminkin, mutta en pysty lämmittämään mikrossa yhtään mitään, jos se on muoviastiassa. Olen lukenut, että muoviastioista tarttuu myrkkyä ruokiin ja tietenkin tuo asia on jäänyt elämään mieleeni. Tekee niin pahaa, jos esimerkiksi näen jonkun syövän lämmitettyä valmisruokaa suoraan pakkauksen muoviastiasta!

Sateenvarjon avaaminen sisällä ja sen tuoma huono onni on uskomus, johon uskon edelleenkin. En missään tilanteessa kykene avaamaan sateenvarjoa sisätiloissa ja välillä tekisi mieli sanoa ulkopuolisillekin ihmisille, että ei sateenvarjoa saa avata sisällä!!!

Rikkoutunut peili tuo huonoa onnea ja aina muuttaessa tai peilejä kuljettaessani pakkaan ne ekstrahyvin. Ei seitsemän vuoden epäonnea minulle kiitos!

Kärpänen kakkaa aina laskeutuessaan. Okei, tämä on ihan naurettava juttu eikä varmana ole edes totta! Tarina tämän taka on, että joku on joskus pienenä sanonut minulle, että kärpänen kakkaa aina, kun se laskeutuu johonkin. Minua edelleenkin kuvottaa syödä jotain, jos olen nähnyt kärpäsen pyörivän sen ympärillä ja mieleeni vain muistuu, että nyt siinä on kärpäsenkakkaa. En syö, yök! Asiaa ei ole todellakaan parantunut kaikki se lukemani tieto kärpästen levittämistä bakteereista...

Vanhoja horoskooppeja ei saa lukea. Tämäkin on juttu, jonka olen joskus vuosia, vuosia, vuosia sitten kuullut ja jota noudatan edelleenkin. Vanhojen horoskooppien lukemisesta tulee ilmeisesti huonoa onnea, joten aivan ensimmäisenä, ennen horoskooppini lukemista lehdestä, tarkistan lehden päivämäärän. Onko kukaan muu kuullut tätä?

Välillä ihan naurattaa, miten tällaiset asiat voivat jäädä elämään oman arkeen näin vahvasti. Mutta täytyyhän meissä kaikissa olla jotain uniikkeja, hauskoja piirteitä, vaikka ne olisivatkin esimerkiksi taikauskoisiin asioihin uskomista!

Mihin hassuisin uskomuksiin tai kuultuihin asioihin te uskotte?

Kuvat Jutta, edit minä

2 kommenttia:

 1. Mä oon kuullut ton horoskooppi-jutun ja luulen, että se perustuu siihen ettei si voi Todeta: "ei tämä ennuste ainakaan pitänyt paikkaansa" :-D neliapilat ja uskominen niiden tuomaan onneen on ihan mun juttu! Neliapiloita on ihana löytää :-D

  -Anniina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muuten olla 😄 en oo koskaan ajatellut. Aina miettinyt, että aiheuttaa vain huonoa onnea 😉 mulla sama neliapilan kanssa, mutta en ole koskaan löytänyt.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela