Matkavinkkejä Kööpenhaminaan ja mielipiteeni Köpiksestä

perjantai 10. elokuuta 2018

Moikka! Toivottavasti sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy lukijoita, koska tuntuu, että kaikki ovat ihan Flow-meiningeissä. Tänään palataan Kööpenhaminaan ja halusin kirjoittaa postauksessa yleisesti omia fiiliksiäni Köpiksestä sekä jakaa muutaman vinkin. Ruokapuoli (koska best!) käsitellään paremmin omassa postauksessaan, mutta tähän kokosin yleisesti muutamia vinkkejä, jotka koen voivan kiinnostavan myös teitä.

Kööpenhamina on ruokaa ja Second Handia rakastavien paratiisi - lukematon määrä hyviä ja mielenkiintoisia rafloja ja kahviloita, läpi viikon kestävä brunssikulttuuri, laadukkaita Second Hand myymälöitä ja sunnuntaikirppiksiä. Kohteena Kööpenhamina ei todellakaan ole edullinen matkakohde, joten syömiseen kannattaa varata valuuttaa. Koko lomastani suurin osa budjetista meni syömiseen ja aivan helposti olisi saanut menemään paljon enemmän, jos olisin hoitanut ruokapuolen yhtään rahaa miettimättä. Jos pitää shoppailusta, kannattaa myös siihen varata matkakassasta oma osa. Itse ostin vain pari juttua uutena, mutta Second Hand ja kirpputorilöytöjä olisi tehnyt vaikka millä mitalla. Onneksi sain pidettyä kukkaron nyörit suht tiukalla, koska matkustin ainoastaan käsimatkatavaroilla!

Majoituin Airbnb:ssä Vesterbrossa, joka on hiljattain noussut Kööpenhaminan yhdeksi trendikkäimmistä alueista. Muun muassa todella hip, klubeilla ja ravintoloilla täytetty The Meatpacking District sijaitsee tuolla alueella. Iltaisin kaduilla oli paljon liikennettä, kahvilat ja ravintolat täynnä ihmisiä, eikä muinaisesta huonosta maineesta huolimatta olo tuntunut yksin matkustavana lainkaan turvattomalta. Tuolla alueella shoppailu ja ruokapaikkojen metsästys kannattaa kohdistaa Istedgadelle.

Airbnb-majoitukseni sijaitsi ihan Sønder Boulevardin lähellä, jonka varrelta löytyy muun muassa hypetetty brunssipaikka Mad og Kaffe sekä viihtyisät Cafe Dyrehaven sekä Kihoskh, joissa oli molemmissa paljon paikallisia istumassa iltaa. Myös The Meatpacking District on tuon kadun varrella. Ainakin näin kesäaikaan kannattaa sunnuntaina suunnata Sønder Boulevardille lompakko täynnä käteistä tekemään löytöjä isolle ulkoilmakirpputorille. Itse tein ison kasa ihan huippuja löytöjä ja ostettavaa olisi ollut vaikka kuinka paljon. Myynnissä oli muun muassa paljon Vintage Leviksiä, Stella McCartneyta, COSia, &Other Storiesia sekä paljon tanskalaisten suunnittelijoiden vaatteita. Perus Monkin ja Zaran vaatteita irtosi myyjiltä alle 50 tanskan kruunulla. Samana päivänä törmäsin toiseenkin flea markettiin Nørrebron puolella Nørrebroparkenissa.

Hyvällä säällä liikkuminen Kööpenhaminassa sujuu mielestäni parhaiten polkupyörällä, jonka vuokraaminen onnistuu suoraan kadulta tai erillisestä polkupyöriä vuokraavasta myymälästä. Rakastan pyöräilyä ja lauantaina ja sunnuntaina viihdyin fillarin selässä molempina päivinä lukuisia tunteja. Olisi ollut hauska tietää, kuinka monta pyöräiltyä kilometriä kertyi viikonlopun aikana. Veikkaan, että lauantain ja sunnuntain aikana kilsoja kertyi ainakin 70.

Pyörällä on helppo siirtyä nähtävyydestä toiseen, koska kävellen välimatkat ovat aika pitkiä. Lauantaina kruisailin kurkkaamaan Christianin vapaakaupungin, Nyhavnin ja Indre By:n alueen, Den Lille Havfruen, Christianshavnin sekä pyörähdin Norrebron puolella sen lisäksi, että tutustuin Vesterbron alueeseen.  Sunnuntai meni kirppistä kierrellen, Torvehallernessa eli kauppahallissa, Rosenborgin linnalla sekä tutustuen paremmin Norrebron alueeseen, jossa kävin kuvaamassa muun muassa yllä näkyvän Superkilen-puiston. Lisäksi päiviin mahtui kahvilla, brunssilla ja ravintolassa istuskelua. Pyörän selässä tuli nähtyä myös ohimennen muitakin nähtävyyksiä, kuten aivan keskustassa oleva näyttävä Tivoli. Menin koko loman ihan fiilispohjalta ja koska halusin pitää matkabudjettini aika tiukkana, jätin väliin muun muassa museoita sekä Tivolissa vierailun.

Mitä tykkäsin Kööpenhaminasta?
Mielestäni Kööpenhamina on helppo matkakohde (nopea lentomatka, helppo kulkeminen lentokentältä keskustaan, turvallinen...) ja oiva valinta viikonloppulomaan. Tekeminen (ja ruoka!) ei lopu kesken, mutta itselle jäi aika kädenlämpöinen fiilis kaupungista. Sunnuntaina alkoi jo olemaan vähän olo, että olisin voinut lähteä illalla takaisin kotiin ja kaksi kokonaista päivää riitti mainiosta. Toki, jos haluaa koluta kaikki ostoskadut ja käyttää aikaa enemmän kaupoissa, olisi siihen saanut kulumaan päivän tai parikin.

Syy, miksen ihastunut Kööpenhaminaan johtui varmaankin siitä, että vertasin sitä liikaa Hollantiin sekä Belgiaan. Kanaalit eivät sävähdyttäneet samalla tavalla, kuin Hollannissa, Kööpenhamina ei ollut tarpeeksi karu, kuten esimerkiksi Saksa, josta pidän, vaan se oli sekoitus vähän kaikkea. Ihan kaunis ja viihtyisä, mutta ei sellainen, johon lähtisin varta vasten kokonaiseksi lomaksi uudelleen. Tosin moni ruokapaikka jäi mielenpäälle, joten päivän täsmäisku ravintoloihin voisi toimia! Matkustin myös yksin, joten ehkä Kööpenhamina olisi vaatinut matkaseuraa, jotta siitä olisi nauttinut eri tavalla ja olisi osannut enemmän pysähtyä puistoihin ja nähtävyyksiin.

Yksi, mikä sai mieleni matalaksi matkan aikana oli pieni somepaine. Keskityin suurimmaksi osaksi vain pyöräilemään ympäriinsä fiilispohjalta ja monta kertaa jouduin oikein muistuttamaan itseäni, että täytyy ottaa kuvia. Somen parissa työskentely harvemmin tekee lomista lomia ja osan matkasta joutuu elämään linssin läpi. Inhotti huomata itsessä piirteitä, että illalla kuvia katsoessa ärsytti, kun en ollut käyttänyt kuviin enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä sekä tuntui, että kaikki kuvat ovat ihan surkeita. Sunnuntaiaamuna jopa Googlasin Kööpenhaminan parhaita "Instagram-paikkoja". Ihan kreisiä mihin maailma on mennyt! Onneksi tunnistan itsessäni nämä negatiiviset piirteet herkästi ja osasin heittää osan somepaineista kaivoon ja elää hetkessä ja fiiliksessä.

Näihin fiiliksiin päätän tämän postauksen. Mieluusti kuulisin teiltä, mitä te olette tykänneet Kööpenhaminasta. Myös ajatuksia lomien somepaineesta kuulen mielelläni!

6 kommenttia:

 1. Hei mitä ihanaa löysit köpiksen second hand tarjonnasta? :) Niistä lukisin ihan vaikka omassa postauksessakin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin enimmäkseen ketjuliikkeiden vaatteita, mutta laitan toiveen mieleen! :)

   Poista
 2. Second hand -shoppailu on alkanut kiinnostamaan muakin lähiaikoina ihan kunnnolla! Olisi ihanaa kuulla mitä löytöjä teit Köpiksestä :)

  VastaaPoista
 3. Hei, tykkään näistä matkapostauksista. Ootko koskaan kirjoittanut yksinmatkustamisesta? Mua ainakin kiinnostaisi lukea siitä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Täällä postaus aiheesta: http://www.inhimillinenturhamaisuus.fi/2018/04/repost-viisi-syyta-miksi-jokaisen.html

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela