Lipastolle uusi ilme kalkkimaalilla

perjantai 24. elokuuta 2018

*Maalit saatu

Kodistani löytyy paljon vanhaa, jonka olen yhdistellyt minimalistisiin uusiin huonekaluihin ja sisustusesineisiin. Sitten, kun aika koittaa ja kodissani on neliöitä reilusti 30 enemmän, on haaveeni sisustaa kotini lähes kokonaan ullakkolöydöillä, jotka odottavat uutta elämää perheemme yli satavuotiaan kartanon vintillä. Mielestäni koti saa aivan erilaisen tunnelman, kun se on sisustettu persoonallisilla huonekaluilla, eikä kaikkea ole kopioitu suoraan Ikean kuvastosta ja Pinterestistä. Toki omasta kodistani löytyy paljon Ikean huonekaluja ja sistustuelementtejä, mutta kokonaisuus on hyvä yhdistelmä uutta ja vanhaa.

Heinäkuun alussa kävin jälleen sisustusshoppailemassa ullakollamme ja löysin sieltä aivan täydellisen pienen lipaston. Halusin kokeilla, jos se sopisi uuteen kotiini. Paikka löytyi nopeasti, mutta lipaston alkuperäinen väri ei sopinutkaan kotini värimaailmaan. Rakastan puun sävyjä sisustuksessa, mutta sävy oli totaalisen väärä. Meinasin viedä lipaston odottamaan uutta mahdollisuutta, kunne mieleeni tuli sen maalaus. Pienellä vaivalla saisin kauniin ja kätevän lipaston sopimaan kotiini.

Sain PR-toimistosta projektiani varten Domus Natura Chalk Paint -kalustemaalia*, joka oli aivan täydellinen maali nopeaan huonekalun tuunaukseen. Tutummin kalkkimaali on täysin VOC-päästötön maali, eli se ei aiheuta ihmisille ja eläimille haitallisia liuotinpäästöjä. Esimerkiksi juuri maaleissa VOC-päästöt havaitsee vahvasta hajusta, mutta kalkkimaali on täysin hajusteeton, eikä maalatussa tilassa tarvitse tuulettaa lainkaan.

Kalkkimaali on mahtava kaveri tuunaajalle, koska se tarttuu oikeastaan mihin tahansa pintaan - kunhan putsaa maalattavan pinnan kunnolla. Domus Naturan Chalk Paintilla voi maalata huonekalujen lisäksi esimerkiksi kukkaruukkuja, kangasta sekä lasipintoja. Mitään hirveää kulutusta maalipinta ei kestä, mutta kestoa voi pidentää Domus Natura Wax-käsittelyllä.

Sävyjä ei ole saatavilla kovin runsaasti, mutta sävyjä voi sekoittaa keskenään. Oman lipastoni maalasin Mimosa Yellown ja  White Lilyn sekoituksella (ihan vain muoviastiaan molempia sävyjä itseä miellyttävässä suhteessa) ja kontrastia maalasin ihanalla, minttuun taittavalla Succulent Green-sävyllä. Koska lipasto toimii hiustenlaittopisteenäni, käsittelin sen kokonaan maalikerrosten kuivuttua Domus Naturan Waxilla.

Aikamoinen väripilkku tuosta tuli, mutta tykkään siitä todella paljon! Ja jos alkaa kyllästyttää, eikun uusi maalikerros päälle. Maalikerroksia maalasin molemmilla sävyillä kaksi, jolloin lopputulos on täysin peittävä. Maalasin muuten taustalla näkyvän peilinkin karmit samaisella maalilla! Lopputulos on vielä epätasainen, koska maalasin ne ensiksi mustiksi, joista en pitänytkään. Aloin kuivumisen jälkeen maalaamaan päälle White Lily-sävyllä ja kuvissa maalikerroksia on kaksi. Eli maali on todellakin super peittävää! Peili on vielä viimeistelyä ja vahausta vailla, mutta kaikki aikanaan. Peilin ja lipaston lisäksi maalasin mustalla maalilla ullakolta löydetyn nojatuolin kuluneet jalat sekä pikkukaktukset saivat uuden kodin keltaisella maalatuista ruukuista. 


Kotipostausta on tulossa piakkoin. Odotan postista vielä pientä loppusilausta, jonka jälkeen alkaa olemaan kotipostauksen aika. Pakko sanoa, että nyt kotini alkaa näyttämään juuri sellaiselta, joka saa hymyn huulille aina sinne astuessani ja joka näyttää juuri minulta. Ihania vihreitä Hyvinkään kodin seiniäni on hieman ikävä, mutta onneksi kodissa on väriä huonekalujen, taulujen ja tekstiilien muodossa.

Mitä tykkäätte lipaston muodonmuutoksesta? Ja onko teillä kokemusta kalkkimaaleista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela