Hintansa arvoinen? Dyson Supersonic hiustenkuivaaja

maanantai 6. elokuuta 2018

 *Hiustenkuivain saatu, sisältää affiliate-linkkejä

Mikä rooli hiustenkuivaajalla on sinun arjessa? Tartutko fööniin ainoastaan kiireessä vai kuivaatko hiustenkuivaajalla hiukset joka ikinen kerta? Itse kuulun niihin, jotka kuivaavat hiukset aina ja aina yönyli reissuunkin lähtiessä kannan oman hiustenkuivaimen mukaan - haluan olla varma, että se on saatavilla ja vihaan muutenkin huonoja kuivaimia. Käytän hiustenkuivainta viikon aikana neljästä kuuteen kertaan. Vuodessa käyttökertoja föönile tulee yli 250. Plus ne kaikki kerrat, kun joudun esimerkiksi kuivaamaan kiireessä vaatteita hiustenkuivaajalla. Fööni kestää vuosia, jopa vuosikymmeniä (tosin siinä vaiheessa kuivaajan tehokkuus voi olla aika kyseenalainen), mutta olisitko valmis panostamaan hiustenkuivaajaan 400, tarkemmin 399, euroa?

Käytössäni on aina ollut hieman laadukkaampi hiustenkuivain, koska sitä ilman ei vain voi elää. Tästä huolimatta mehu meinasi mennä väärään kurkkuun aikoinaan lukiessani Dysonin tuovan markkinoille 399 euroa maksavan hiustenkuivaajan. Hyviä fööneja saa reilusti alle satasella, joten miten Dysonin hiustenkuivain voi maksaa moninkertaisesti? Ajan myötä, mitä enemmän Supersonicin ominaisuuksista lukiessani, ajatus hiustenkuivaimien Teslasta alkoi kiehtoa ja kutkuttelemaan. Viime kuussa unelma tämän kokeilusta kävi toteen, kun hain postista paketin, joka sisälsi kokeiluun saamani Dyson Supersonicin.

Dyson Supersonic* eroaa perinteisistä hiustenkuivaimesta monella tavalla. Muun muassa todella hiljainen, 1600 watin moottori on sijoitettu kädensijaan, jolla muotoilusta on saatu käytännöllisempi ja hallittavampi. Pakkauksessa tulee mukana kaksi eri suutinta sekä diffuuseri, jotka kaikki kiinnittyvät vahvan magneetin avulla. Hellävaraisen kuivaamisen maksimoi teknologia, joka mittaa ilmavirran lämpötilan 20 kertaa sekunnissa.

Supersonic on todellakin hiljaisin koskaan kokeilemani hiustenkuivain. Jos olette koskaan imuroineet Dysonin imurilla, on puhalluksen ääni todella samantyyppinen - matala ja tasainen. Ensimmäisellä kerralla kuivainta kokeillessani kiinnitin huomiota ilmavirran erikoisen kevyeen puhallukseen. Rehellisesti istuin lattialla Supersonic toisessa ja vanha hiustenkuivaimeni toisessa kädessä ja vertailin puhalluksia ja ääniä. Normaalisti tehokkaissa fööneissä puhallus tuntuu siltä, että tukka lähtee kirjaimellisesti irti ja sen kuulee äänestäkin. Supersonicissa tehokkain puhallus ei tunnu niin epämiellyttävältä, mutta maksimipuhallus- ja lämpötila kuivaavat hiukset huomattavasti nopeammin. Tämä oli jotenkin todella hämmentävää! Kait Dyson vain osaa hommansa ja moottorin teknologia on jotain todella uniikkia.

Noin kuukaudenpäivät Supersonicia käyttäneenä en enää palaisi vanhaan. En todellakaan. Fööni on kädessä ihanan kevyt, mahtuu pieneen tilaan ja nykyään hiustenkuivaamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa. Vuositasolla ajansäästöä tulee huimasti, koska hiukset ihan oikeasti kuivaantuvat ainakin kolmanneksen nopeammin. Nykyään jaksan jopa toisinaan pestä aikaisina työaamuina hiukset, koska kuivaus vie niin paljon vähemmän aikaa. Onhan hinta toki suolainen, mutta hiustenkuivaimen käyttöiän huomioiden sijoitus olisi ihan inhimillinen. Jos en omistaisi tätä ja kokeilisin Supersonicia edes yhden kerran, voin kertoa, että sen jälkeen ei voi olla haluamatta tätä! Olenkin varoittanut kavereitani, jotka ovat jo ilmaisseet halunsa kokeilla tätä, että sen jälkeen se on menoa ja kukkaro tulee kevenemään 399 euron verran! Dysonia myy muun muassa Stockmann ja Stockmannin verkkokauppa*.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela