Punaisen ja violetin sävyn ylläpito ruskeissa hiuksissa

tiistai 5. kesäkuuta 2018

Sisältää affiliate-linkin*/Tuote saatu, osa sisältää affiliate-linkin**

Pidän todella paljon punaruskeista ja violetin vivahteisista ruskeista hiuksista. Miinus punaisen ja violetin vivahteisessa tukassa on värin ylläpito eikä ilman ahkeraa kotisävyttämistä hiukset pysy kauaa kauniin sävyisinä - joutuu sanomaan aika nopeasti heipat ihanalle hiusvärille.

Onneksi suoravärit ja sävyttävät hiusnaamiot ovat yleistyneet ja nykyään minkä tahansa hiusvärin ylläpito onnistuu hellävaraisesti kotioloissa. Muutamia kuukausia sitten kävin kampaajalla sävyttämässä hiukseni ja hiuksiini laitettiin violettiin taittava ruskea sävy. Ammoniakiton ja hapetteeton Goldwellin Elumen on ihan ykkönen, jos haluaa kampaajalla hiuksiin jotain hieman erikoisempaa vivahdetta. Omasta kokemuksesta olen huomannut, että Elumenilla laitettu punertava tai violetti sävy pysyy hiuksissa todella pitkään ja kotioloissa suoravärit tarttuvat sillä värjättyyn hiukseen hyvin. Sopivan suoravärin tai sävyttävän hiusnaamion avulla hiussävystä saa nauttia pitkään kampaamokäyntien välillä.

Sävytän hiuksiani naamioilla lähes viikottain, välillä aktiivisemmin ja välillä laiskemmin. Kaikista eniten tykkään lisätä suoravärin tai sävyttävän hoidon tai hoitoaineen suoraan kuiviin hiuksiin ja antaa vaikuttaa 15-30 minuuttia ennen hiusten pesemistä. Jos haluaa saada ruskeaan hiukseen intensiivisen punaisen tai violetin vivahteen, kannattaa antaa sävytteiden vaikuttaa hiuksissa kunnolla. Itse harvemmin käytän normaalin, lyhytvaikutteisen hoitoaineen joukossa suoravärejä tai sävyttäviä hiusnaamioita, mutta sekin on hyvä tapa ylläpitää hiusväriä, mutta tällöin muutos hiuksen sävyssä ei ole niin huomattava.

Olen kokeillut monia sävyttäviä naamioita ja suoravärejä. Mukaan on mahtunut muutama susi, mutta kokeilemalla olen löytänyt ne kaikista toimivimmat. Viime viikolla sain Ruotsalaisen Maria Nilan Colour Refresh -hiusnaamiot** sävyssä Cacao** ja Cacao Red**. Maria Nila on muuten täysin vegaaninen hiustuotemerkki!

Sunnuntaina kokeilin Maria Nilan Cacao Red -hiusnaamiota kuiviin hiuksiin. Annoin naamion vaikuttaa reilut 20 minuuttia ja pesin sen jälkeen hiukset ihan normaalisti. Hiuksiin tuli selvää punaista taittoa ja haalistunut väri elävöityi. Jopa todella paljon haalistuneet omien hiusteni latvat saivat ihan uutta sävyä ja halutun tummuuden takaisin. Ensivaikutelma oli todella positiivinen! En muuten ikinä lisää tyveen punaista tai liilaa hiussävytettä vaan tyven freesaukseen käytän aina ainoastaan ruskeaa tai tummanruskeaa sävyä. Tähän tarkoitukseen sävy Cacao on todella hyvä. Maria Nilaa saa tilattua helposti erimerkiksi Elevenin* ja Bangerheadin* nettikaupoista.


Biozell Color Mask on edullinen, marketeista saatava sävyttävä naamio. Erityisesti Biozellin punaista Color Maskia on pakko kehua ja sitä olen jo pitkään hankkinut edellisen loputtua! Biozellin punainen Color Mask tarttuu kuivaan hiukseen todella hyvin ja ruskeaankin hiukseen saa selkeän punaisen sävyn, kunhan antaa naamion vaikuttaa hiuksessa tarpeeksi kauan. Aina en lisää pelkkää punaista naamiota hiukseeni ja vaihtelen mieltymykseni mukaan violetin ja punaisen vivahteen välillä. Olen huomannut, että hankkimalla punaisen ja sinisen Color Maskin, onnistuu niitä sekoittamalla loihtia mieleisiä sävyjä. Erityisesti hyvän burgundyn punaisen saa laittamalla ruskean sävytteen joukkoon punaista sekä hieman sinistä Color Maskia. 

Biozellilta tuli hiljattain uusi tuotteita kylmän blondin hiusvärin ylläpitoon, muun muassa Silver-kuivashampoo (Cristiina kokeili saamaani ja sillä sai todellakin kylmennettyä vaaleaa hiusväriä!). Color Maskeihin on tullut uutuutena sävy Cool Violet**, jota olen kokeillut omaan ruskeaan hiusväriin kuiviin hiuksiin lisättynä. Hiuksiini tarttui selvää violettia vivahdetta, mutta verrattuna käyttämääni KC Professionalin Plum -sävytteeseen, ei tällä tullut niin selkeää violettia sävyä tummanruskeaan hiukseen. KC:n Color Maskit ovat muuten myös todella hyviä, mutta pidennyshiukseen mielestäni Biozellit ovat parempi valinta, koska ne eivät sisällä samalla tavalla korjaavia ainesosia.

Intensiivisyydellä ykkössijan vie kampaamoissa myytävä Crestol Color Gloss. Kampaamokäynnin jälkeen kävin ostamassa Color Glossin sävyssä 18 Punavioletti ja tuo on ihan super punavioletin hiusvärin ylläpitoon! Kuivaan hiukseen lisättynä Color Gloss selvästi värjää ja sävyttää hiusta, koska kyseessä on suoraväri. Näillä on mahdollista saada selkeämpää hiusvärin muutosta aikaiseksi tummempaankin hiukseen. Ei tietenkään vaaleampaan suuntaan, mutta jos haluaa esimerkiksi tummanruskeaan selkeän taiton johonkin väriin, kannattaa käydä nappaamassa tällainen kokeiluun.  Sopii myös saman sävyn ylläpitoon, koska tässä on lähes kevytvärimäinen vaikutus ilman hapetetta. Varoituksena voin sanoa, että tämä tarraa kunnolla ihoon, pesukoneeseen, kylpyhuoneen kaakeleihin ja lavuaariin kiinni, joten putsauksen kanssa saa olla nopea ja tarkka! Huomaa jo tuotteen pakkauksestakin, että tämä nappaa kiinni ihan kaikkeen...

Koska Color Gloss on sen verran tujua tavaraa, olen välillä sekoittanut tätä hiusnaamioiden joukkoon, jos olen halunnut vain hieman freesata sävyä. Viime kuussa sain Yhdysvaltalaisen Rahua -hiustuotemerkin** pari tuotetta kokeiluun. Rahua on luonnollisten hiustenhoitotuotteiden luksusbrändi, joka käyttää tuotteissaan ainoastaan luonnollisia luomuraaka-aineita. Kaikkien tuotteiden salaisuus piilee Rahua -öljyssä, joka pehmentää ja ravitsee hiuksia. Rahuan taika perustuu öljyn pieneen molekyylirakenteeseen, jolloin öljy läpäisee hiuksen ja pääsee vaikuttamaan syvällä hiuksessa.

Olen kokeillut Rahua Color Full Hair Mask -naamiota** pari kertaa sellaisenaan sekä sekoittamalla sen joukkoon sävyttävää hiusnaamiota. Naamion käytön jälkeen jopa haastava pidennyshius oli pehmeä ja kiiltävä, vaikka naamio ei sisältänyt lainkaan keinotekoisia silottavia ainesosia, joita pidennyshius ikävä kyllä usein vaatii. Huh, viikko viikolta yllätyn siitä, kuinka hyvää täysin luonnollinen kosmetiikka voi olla! Rahuan tuotteita myydään muun muassa Kicksissä* ja Joliessa* sekä netissä Elevenillä* ja Bangerheadilla*.

Punahiuksiset voivat  varmasti yhtyä tähän tuskaan, jota hiusvärin ylläpito teettää! Olisi kiva kuulla teiltä muilta punaisen tai violetin sävyisten hiusten omistajilta tuotesuosituksia tai huikatkaa, jos listaltani löytyi jotain teidänkin vakkarituotteita. Ja jos jäi jotain kysyttävää tuotteista, niin laittakaa ihmeessä alle kommenttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela