Kolme naista ja mökkijuhannus

maanantai 25. kesäkuuta 2018

Onko jo juhannuksesta selvitty? Oma juhannus sujui paremmin, kuin hyvin mökillä tyttöjen kanssa. Harmi, että  perjantaille osui todella inhottava sää ja Vierumäen lähellä, jossa mökkimme sijaitsee, oli ihan järkyttävä sää! Jäi muuten se talviturkin heittokin kokonaan, kun ei todellakaan halunnut lähteä palelemaan laiturin nokkaan. Mutta onhan tässä kesää vielä jäljellä, joten kyllä sitä kerkeää.

Juhannuksen viettäminen mökillä tuntui pitkän taun jälkeen ihanalta. Vaikka en ole koskaan ollut juhannusfani, osasi tänä kesänä arvostaa Suomessa vietettyä juhannusta. Ja ylipäätänsä sitä, että oli mahdollisuus viettää pari päivää mökillä poissa kaupungista. Lähimmät ystävät, hyvää ruokaa ja rento yhdessäolo oli juuri se, jota kaipasin keskikesän juhlalta. Siinä missä itse nautin mökillä olosta, oli myös kiva  nähdä kuinka koirat viihtyivät rauhallisessa ympäristössä ja nauttivat vapaana olemisesta.

Juhannuksenvietossa pääosassa oli hyvä ruoka ja rentoutuminen. Siitä tietää, että tarjottavat ovat olleet kohdallan, kun treenitrikoidenkin kuminauhavyötärö alkaa kiristämään! No regrets haha! Perjantaina teimme itse hampurilaisia ja jälkiruoksi oli Pavlovaa. Kävin ennen mökille lähtöä äidillä trimmaamassa koiran ja onni onnettomuudessa äiti oli tehnyt valmiiksi marengin Pavlovaa varten, jonka sain mukaani. Itse en ole tainnut ikinä edes kokeilla tehdä marenkia, mutta onneksi on äiti, joka osaa sen täydellisesti. Kiitti äiti! Juhannukseen kuului myös saunominen, kasvonaamioilla hemmottelu ja tuntien girl talk viltteihin kääriytyneenä.

Lauantaina heräilimme kaikki omaa tahtiamme ja söimme yhdessä myöhäisen aamiaisen. Myöhemmin päivällä tyttöjen rentoutuessa valmistin meille brunssin, johon kuului tietenkin Mimosat. On ihana käydä ravintoloissa brunsseilla, mutta näitä kotibrunssejakin täytyisi harrastaa useammin. Täytyy alkaa ottaa tämä tavaksi, koska rakastan toimia emäntänä, suunnitella menua ja kokata muille.

Lähdimme mökiltä kotiin jo lauantai-iltana, koska Cristiinalla oli töitä sunnuntaina. Oikeastaan oli ihan kivakin palata rutiineihin jo sunnutaina, koska minulla on tämä alkuviikko täynnä ohjelmaa. Ja parin päivän syömisjuhlan jälkeen tuntui ihan hyvältäkin palata kevyempiin ruokiin (ei ole hetkeen smoothiet ja salaatti maisutunut niin hyvältä, kuin eilen!) ja käydä treenaamassa. Viime viikolla tuli herkuteltua juhannuksen ulkopuolellakin, mutta onneksi nyt on taas motivaatiota olla hieman tarkempi syömisten kanssa. Onneksi herkutteluturvotus lähtee laskemaan nopeasti ja loppuviikosta peilista katsoo taas kapeammat kasvot. Mutta eipä tässä jaksa liikaa stressata!

Ihanaa alkanutta viikkoa ja kertokaa kommenttiosioon missä merkeissä teidän juhannus sujui?

2 kommenttia:

  1. Kylläpä on ihana paikka viettää juhannusta tai vaikka koko kesä :) Mulla kans herkuttelu hieman lähti käsistä ja turvotus on nyt sitä luokkaa, että vaikea löytää sopivaa vaatetta mahan turvotuksen takia... Mutta paluu arkeen tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isän mökillä on kyllä puitteet kunnossa ja viihtyisi pidempäänkin, kunhan olisi vain aikaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela