Uskonko affirmaatioon?

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Nykyisessä elämäntilanteessani voisin hukuttaa itseni murheisiin ja stressata nykyhetkeä ja lähitulevaisuutta. Tällä hetkellä olen kuitenkin onnellisempi, kuin vuosiin ja koen olevani matkalla  kohti sitä elämäntilannetta, joka minulle on tarkoitettu ja jota haluan. Olen kääntänyt tilanteen aiheuttamat negatiiviset tunteet positiivisiksi visualisoimalla unelmiani ja luomalla mielikuvia tilanteesta, jossa haluan olla. Sinnikkäällä ajatusten toistamisella olen saanut luotua itseeni uskoa, joka on osaltaan vahvistanut tunnetta siitä, että unelmani käyvät toteen. Tarkkaan en tiedä milloin ne toteutuvat, mutta tiedän, että niin on tulossa tapahtumaan.

Affirmaatio on uskonvahvistusta myönteisellä ajattelulla. Affirmaation voima perustuu myönteisten ajatusten toistamiseen, jonka avulla on mahdollista muuttaa omia uskomuksiaan haluamaansa myönteiseen suuntaan. Uskonvahvistuksen myötä itseluottamus kasvaa ja unelmiaan visualisoimalla mieli alkaa alitajuntaisesti tekemään työtä, jotta unelmat toteutuisivat. Jos jatkuvasti ajattelee, ettei jokin asia tule toteutumaan tai ettei osaa, ei asiaan tule koskaan muutosta. Uskon myös siihen, että affirmoimalla alkaa automaattisesti vetämään puoleensa tapahtumia, ihmisiä ja asioita, jotka vievät kohti unelmien toteutumista.

Itsensä vangitseminen negatiivisilla ajatuksilla ja uskonpuutteella estävät unelmien toteutumisen. Esimerkkinä voitte vaikka ajatella omia aamujanne. Jos heti aamusta olet luonut mieleesi mielikuvan huonosta päivästä, sellaiseksi se ihan varmasti myös jää. Jos taas hoet itsellesi tarpeeksi monta kertaa pitkin pöytää kaatunutta kahvia siivotessasi, että tästä päivästä tulee erinomainen, tulee näin varmasti tapahtumaan. Myös jännitystilanteisiin auttaa affirmointi. Visualisoimalla mieleensä toivottavan lopputuloksen esimerkiksi onnistuneesta presentaatiosta, joka jännittää ihan kamalasti, saa vahvistettua uskoa itseensä ja omaan onnistumiseen. Kauhukuvien sijasta kannattaa keskittyä visualisoimaan tilannetta, jossa olet selviytynyt tilanteesta mallikkaasti.

Affirmaation avulla olen saanut päästettyä mielikuvitukseni valloilleen ja olen luonut mieleeni kuvia hetkistä, joista unelmoin ja joiden haluan tapahtuvan. Tiedostan, että unelman käydessä toteen, se ei tule tapahtumaan kuvantarkasti, mutta kyse on siitä, että unelma tulee ylipäätänsä toteutumaan. Yhden jännän asian olen huomannut, sillä affirmaation myöta olen alkanut olemaan varovaisempi siitä, mistä unelmoin, koska uskon niin vahvasti siihen, että unelmieni on tarkoitettu toteutuvan. Nyt olen keskittänyt affirmoitaviin unelmiin ne kaikista realistisimmat asiat, jotka toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa enkä ole halunnut luoda liikaa mielikuvia liian pitkälle elämässäni. Tällä hetkellä affirmaatio on liittynyt pitkälti uraan liittyviin unelmiin ja oman uskon vahvistamiseen. Tarpeeksi positiivisia ajatuksia itselleni hokeneena olen saanut varmuuden siitä, että kaikki uraunelmani tulevat toteutumaan, kunhan vain haluan sitä tarpeeksi ja uskon itseeni.


"Ajatellessani kulunutta puolivuotista,
olen tajunnut kaikkien tapahtumien olevan valmistelua omien unelmieni toteutumiselle."

Olen pian kyllästymiseen asti hokenut uskovani kohtaloon ja siihen, että kaikki elämässämme tapahtuvat asiat ovat osa matkaa kohti meidän onnea ja tarkoitusta. Olen pitänyt pari kuukautta sisälläni pientä salaisuutta, mutta työsuhteen päättymisen myötä sain rohkeuden kertoa siitä ääneen. Hain kevään yhteishaussa opiskelemaan digitaalista viestintää. Syy, miksi uskallan kertoa tämän  nyt, johtuu siitä, että minun olisi pitänyt päättää itse työsuhteni, jos (tai siis kun!) saan opiskelupaikan. Kyseessä tosin on monimuotoinen opiskelu, mutta tarkoitukseni olisi osallistua lähiopetukseen mahdollisimman paljon. Ajatus opiskelemaan lähtemisestä tuli aika yllättäen, mutta innostus täysin uuden alan opiskelusta oli varmasti mieleni luoma väylä uraunelmiani kohti. Olen myös alkanut uskomaan, että työsuhteen päättyminen jonkun muu, kuin minun omasta aloitteesta, oli ensimmäinen askel kohti syksyn muuttuvaa elämäntilannetta. Minulle haluttiin antaa mahdollisuus keskittyä omien unelmien hahmottamiseen ilman kuormittavaa työtä, jota en halunnut edes tehdä.

Ajatellessani kulunutta puolivuotista, olen tajunnut kaikkien tapahtumien olevan valmistelua omien unelmieni toteutumiselle. En olisi ikinä saavuttanut unelmaani Tallinnan työni avulla ja reilu kuukausi irtisanoutumiseni jälkeen koko yksikkö, jossa työskentelin, lakkautettiin. Tuohon aikaan hain monia töitä Suomesta ja useasta sain kieltävän vastauksen. Mikään hakemistani töistä ei ollut sitä, mitä haluaisin tehdä vielä viidenkin vuoden kuluttua. Joidenkin mielestä tämä ehkä kuulostaa oman riittämättömyyden puolustelulta, mutta itse uskon enemmäkin siihen, ettei työpaikat olleet tarkoitettu minulle. Minun ei haluttu vievän työtä joltain, joka haluaa sen oikeasti. Näiden ajatusten myötä olen vakuuttunut siitä, etten halua enää ikinä ajautua siihen tilanteeseen, että teen työkseni jotain "ihan kivaa". Viime viikot mieleni on ollut todella inspiroitunut saadessani työstää blogia kokopäiväisesti. Muutenkin mielessäni on pyörinyt paljon uraan ja muihin projekteihin liittyviä ajatuksia, joista olen todella innoissani.

Samainen "ihan kivaa" ajatus on jo pitkään ohjannut kaikkia ihmissuhteitani, enkä halua antaa itsestäni ihmisille, joiden seurassa en täysin viihdy. Ja vaikka kuinka pitäisin jostain henkilöstä, en halua yhdessäolon tuovan minulle tunteita, että voisi olla paremminkin. Tästä syystä olen oppinut luopumaan saavuttaakseni sen, miten koen asioiden kuuluvan olevan. Viime päivinä olen pohtinut paljon affirmaation yhteyttä tunne- ja rakkauselämään. Mielestäni on tärkeää luoda mielikuvia ihmissuhteiden ideaalitilanteista ja parisuhteen hetkistä, joita haluaa ja joista unelmoi. Tarpeeksi niitä halutessaan ja niiden toteutumiseen uskoessaan ne tulevat varmasti tapahtumaan. Visualisointi toimii tienä täydelliseen, sinulle tarkoitettuun ihmissuhteeseen. Jos ajattelee ainoastaan negatiivisena, ettei koskaan löydä ketään tai että kaikissa on joitain puutteita, vetää puoleensa vääränlaisia ihmisiä. Tästä syystä en esimerkiksi usko parisuhteen hakemalla hakemiseen, vaan haluaisin löytää rakkauden mahdollisimman spontaanin väylän kautta. En ole affirmoinut miten se tulee tapahtumaan, koska tällä hetkellä sille ei välttämättä ole paikkaa elämässäni, mutta ollessani siihen valmis, aion kokeilla affirmaation voimaa.


Tämän tekstin avulla saatan antaa itsestäni aivan sekopäisen kuvan ja varmasti monet eivät usko laisinkaan, että affirmaation voima olisi olemassa. Suosittelen kuitenkin jollain tasolla kokeilemaan visualisoinnin voimaa. Likkeelle ei tarvitse lähteä suurien unelmien kanssa, vaan harjoittelun voi aloittaa esimerkiksi vahvistamalla mielikuvaa itsestään. Olen lukuisat kerrat ajatellut, ettei minusta ole mihinkään ja oikein ruokkimalla ruokkinut epävarmuutta osaamisestani. Nykyään en halua ajatella, etten osaisi jotain, vaan olen kääntänyt ajattelun siihen suuntaan, että hoen itselleni osaavani, kunhan opettelen.

Haluan sydämestäni uskoa siihen, että haluamamme asiat ja unelmat toteutuvat, jos vain on valmis käyttämään niiden toteutumiseen aikaa. Unelman toteutumiseen vaaditaan konkreettisten tekojen lisäksi myös mielen työstämistä. Jos emme todella ole valmiita kohtaamaan unelmaamme, se ei tule tapahtumaan. Mielen ja kehon tulee olla täysin valmiita vastaanottamaan kaikki se, jota toivomme tapahtuvan.

Millaisia ajatuksia affirmaatio teissä herättää?

2 kommenttia:

 1. En ollut aikasemmin kuullutkaan affirmaatiosta, mutta ehdottomasti pitäisi ottaa tämä ajattelutapa käyntiin. Olen myös omalla tavallaan käännekohdassa elämässä ja etenkin ura sai kokea kolauksia. Tämän takia menetin itseluottamusta ja uskoa siihen että pystyisin saavuttamaan työelämässä sen mitä haluan. Ehkäpä affirmaation avulla pystyisin saamaan jälleen sitä itseluottamusta ja uskallusta lähteä entistä rohkeampanan kohti uusia työkuvioita.

  Kiitos tekstistä, samaistuin paljon kaikkeen! Toivottavasti syksyllä pääset opiskelemaan haluaamaasi alaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutustumaan! Vaikka ei täysin alkaisi uskomaankaan tämän voimaan, on affirmaatio aiheena todella kiinnostava :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela