Rauhallinen vappu ja vapun kasvis- ja vegaanimenu

keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Toivottavasti kaikki ovat selvinneet vapunvietosta ja arki on saatu taas pyörimään. Minusta on vuosi vuodelta tullut laiskempi vapunviettäjä enkä tänä vuonna poistunut edes kaupungille kurkkaamaan vappumeininkejä. Maanantaina juuri mietinkin, että tätä vappua edeltävät kaksi vuotta vietin vappua ulkomailla ja sitä edeltävän sänkypotilaana parannellessa itseäni nielurisaleikkauksesta. Tänä vuonna sentään oltiin Suomessa!

Vapunvietto meni oikein rennosti ja vietimme Cristiinan kanssa vappua äidin ja isäpuolen Mäntsälän talossa. Rakastan toimia emäntänä ja minulla lähtee aika usein lapasesta kaikkien järjestelyiden kanssa - oli kestittäviä sitten yksi tai yksitoista. Nytkin mietin tarjottavia muutaman päivän, halusin tehdä ruoat itse, koristella ja kattaa nätisti. Tavallisempikin illanvietto tuntuu heti kivemmalta, kun on vähän panostanut!

Menu koostui vegaanisista ja kasvisruoista. Halusin tarjota sellaista syötävää, jota on helppo syödä viinilasillisten ääressä ja napostella pitkin iltaa. Vapun kasvis- ja vegaanimenu koostui seuraavista tarjottavista:

Itse tehtyjä Falafeleja (Ve, G)
Kukkakaaliwingsejä (Ve, G)
Porkkanahummusta (Ve)
Mozzarellasalaatti
Parsaa
Vihannestikkuja
Kahta erilaista kermaviilipohjaista dippiä
+ Niece Cream ja mansikat, jotka unohdin kokonaan tarjota :-D

Tarjottavien reseptejä en kirjoita auki, koska jokainen tarjottava oli suoraan muiden resepteistä kopioitu. Falafeleita en tajunnut alkaa valmistelemaan tarpeeksi ajoissa, joten röyhkeästi valmistin ne esikeitetyistä luomu kikherneistä kuivattujen ja liotettujen sijasta. Porkkanahummuksen valmistin Pirkan ohjeen mukaan ja lisäsin sekaan vielä vähän currya sekä kurkumaa. Kukkakaaliwingsit valmistui Ida's Cozy Cornerin ohjeen mukaan. Ihan hieman jouduin muokkaamaan ohjetta, koska unohdin  gluteenittomat jauhot kotiin. SOS-tilanteessa tein kaurahiutaleista kaurajauhoa, jotka käytin leivitystaikinaan. Ulkonäössä minun versioni jäivät kakkoseksi ja leivitystaikinaa olisi pitänyt olla enemmän, mutta maku oli todella hyvä! Aion ehdottomasti tehdä noita uudemmankin kerran.

Hassu miten näinkin pienen jutun suunnittelemisen jälkeen tulee jotenkin tyhjä olo. Monien tuntien panostus, ilo toisen ilahduttamisesta, hyvää ruokaa ja mukava ilta. Kaikki on aina ohitse liian nopeasti. Tällaista olisi kiva järjestää vaikka joka viikko!

Miten teidän vappu sujui? Hulinoissa vai rauhassa?

Ps. Uusi passini saapui tänään! Wohoo! Enää ei tarvitse stressata pääsenkö perjantaina lähtemään vai jäänkö lentokentälle!

2 kommenttia:

  1. Kyllä se niin on että kaunis kattaus saa ruoan maistumaan jotenkin paremmalta ja tunnelma on juhlavampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Yksin syödessäkin syöminen on mukavempaa, kun sen tekee kauniista astioista. En oikeastaan ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka syövät eväät suoraan muovikulhosta! Ruoka on niin paljon parempaa lautaselta syötynä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela