Kymmenen parasta asiaa kesässä

lauantai 19. toukokuuta 2018

Käsi ylös, jos olet ihan fiiliksissä näistä säistä ja alkavasta, tai oikeastaan jo alkaneesta kesästä. Lämpö, pitkälle iltaan kestävä valoisuus ja se, että kotiovesta voi lähteä unohtaen takin kotiin ovat jotain, jota olen odottanut koko pitkän talven. Voi kesä, oli jo ikävä!

Monille, itseni mukaan lukien, kesään liittyy monia asioita, jotka ovat pakko toteuttaa joka kesä. Mitään kesäperinteitä ei itselleni ole sen kummemmin muodostunut, kuten juhannuksen vietto mökillä, mutta kesään kuuluu kokonaisuudessaan monia pieniä asioita, jotka yksinkertaisesti tekevät kesästä vuoden parhaan ajanjakson.

Parhaita asioita kesässä olisi voinut luetella vaikka kuinka monta, mutta tässä on oma Top 10:

Irtojäätelöt
Miten kaikki jäätelöt voivatkaan maistua niin paljon parempina irtojäätelöpallona! Erityisesti se vuoden ensimmäinen Suomessa syöty jätskikiska-jäätelö maistuu älyttömän hyvältä.

Mökkeily
Pienenä lähes asuin saaristomökillämme, mutta kesätöiden ja töiden tullessa kuvioon, mökkireissut vähenivät. Viime kesänä en harmikseni kerinnyt Tallinnassa asumisen vuoksi kertaakaan saaristoon tai isäni järvimökille, mutta tänä kesänä asia on pakko korjata. Pidän mökillä olemisesta, mutta talvisin en edes haikaile sinne vaan se on itselläni enemmän kesäjuttu.

Ulkotreenaus
Talvisin minua ei kovin hevillä saa lenkille ulos, poikkeuksena kauniit aurinkoiset talvipäivät. Kesäisin ulkona treenaaminen, lenkkeily ja muu pelaaminen on ihan parasta. Usein tulee spontaanisti korvattuakin suunniteltu salitreeni ulkotreenaamisella.

Kirjat
Talvisin luen huomattavasti vähemmän, kuin kesäisin. Talvisin saattaa mennä kirja tai kaksi, mutta kesällä saatan lukea kaksi tai kolme kirjaa parissa viikossa.

Kesäillat ja -yöt
Olen todella huono valvomaan pitkään, mutta kesäisin jatkaa iltaa mielellään myöhään. Lenkillekin saattaa haluta lähteä vielä lähempänä keskiyötä, koska lämpimissä kesäöissä on vain sitä jotain. Vaikka valoisissa öissä on miinuksensakin, on mielestäni upeaa, että meillä täällä Pohjolassa on jotain näin uniikkia, jota tullaan kokemaan ympäri maailmaa.

Paljaat sääret
Shortsien korkkaaminen on selvä kesän merkki. Olen todellinen vilukissa, joten jos minä lähden ulos shortseissa, on oikeasti lämmin! Kesäisin tekisi mieli mennä koko ajan ilman pitkiä housuja tai käyttää jatkuvasti hameita ja mekkoja ilman sukkahousuja.

Päivetys
Enää harvemmin jaksan varta vasten lähteä esimerkiksi rannalle ruskettumaan, vaan koitan hankkia päivetyksen iholleni viettämällä paljon aikaa ulkona eri aktiviteettien parissa. Olen kyllä sitä mieltä, että ruskettunut iho on vitivalkoista kauniimpi, mutta vaarallisin keinoin en ikinä hankkisi rusketusta esimerkiksi laiminlyömällä ihon suojaamista auringolta.

Piknikit ja ulkona syöminen ylipäätänsä
Rakastan piknikkejä ja ulkona syömistä! Raikkaassa ulkoilmassa ruoka maistuu niin paljon paremmalta.

Grillaus
Grilliruoka. Tätä ei varmasti tarvitse paljoa selitellä. Grillattuna lähes mikä tahansa maistuu paljon parempana verrattuna uunissa tai pannulla tehtyyn.

Kotimaiset vihannekset ja marjat
Kesäisin tuntuu lähes synniltä ostaa vihanneksia tai marjoja ulkomaisina. Kesällä täytän aina keittiöni satokauden kasviksilla. Erityisesti kesäkurpitsa-, kurkku- ja tomaattisesonki näkyy kesäisin ruokavaliossani.

Mikä on teidän mielestä kesässä parasta?

Kuvat Jutta

4 kommenttia:

 1. Lämpö ja sellainen tietty kiireettömyys. Ennen varsinkin meillä oli töissä kesllä tosi rentoa. Nyt ei ehkä niinkään enää, mutta ainakin muuten on rauhallisempaa kun ihmiset on lomilla. Jäätelö tietty, aina ne uutuudet pitää testata. Valo on tietenkin hyvä asia, mutta kärsin kuitenkin kesällä univaikeuksista kun on niin valoisaa. Aika samat asiat meillä, se on kans kiva että ei tarvitse pukea montaa kerrosta vaatetta, mutta sitten on tietenkin kroppakriisit, että mitä voi näyttää ja mitä ei. Itse en esim. shortseja viitsi pitää, sulla ne näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kiireettömyys on munkin mielestä kesässä ihanaa! Ja ylipäätänsä, kun tuntuu, että ihmiset ovat paremmalla tuulella, joka luo sellaista tiettyä rauhallisuutta ympärille.

   Juuri eilen juteltiin tuosta unettomuudesta kaverin kanssa ja itse olen tottunut pienestä asti nukkumaan valoisassa, niin olen siinä mielessä onnekas, ettei tarvitse unensaamisen kanssa kamppailla.

   Poista
 2. Ihana asu! Sain inspistä! ☺️

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela