Ensimmäiset Italian kuulumiset

lauantai 5. toukokuuta 2018

Terveisiä Pollutrista! Ensimmäinen vuorokausi alkaa olemaan takana ja eilen olimme perillä vasta yhdeksän kieppeillä illalla. Kotoa olin lähtenuyt jo aamukahdeksalta, joten aika pitkä matkapäivä takana. Lensin Riian kautta Roomaan, josta matka jatkui vielä itärannikolle Abruzzon provinssiin, Chietin maakuntaan. Matkaa Fiumicinon lentokentältä tänne on 300 kilometriä ja Rooman ruuhka saattaa lisätä ajoaikaa reilusti, jopa tunnilla. Mutta perille päästiin ehjinä, mutta väsyneinä!

Loman vietän minimalistisissa tunnelmissa äidin ja isäpuoleni juuri ostetussa talossa ja meillähän ei ole täällä vielä muun muassa sähköä. Vettä, kylmää kylläkin, onneksi tulee! Talo on aivan ihana, kunhan remontti saadaan tehtyä loppuun ja sähkötkin tekevät vähän kotoisan tunnelman, vaikka mikäs tässä kynttilän valossa kirjoittaessa. Hatunnostot äidille ja isäpuolelleni, jotka ovat asuneet täällä viisi viikkoa ilman sähköä. Ei jääkaappia, yhteen pistorasiaan sähköä autosta ja suihkut kylmällä vedellä. Sähköt pitäisi ilmeisesti tulla alkuviikosta, sopivasti paria päivää ennen Suomeen lähtöä. Vähän hitaammalla tahdilla saadaan asioita tapahtumaan täällä, vielä kun kyseessä on vielä pikkuinen Pollutrin kylä keskellä viinitarhoja.

Tänään ajoimme Montesilvanoon, jossa kävimme lounaalla ja siitä lähdimme käymään viereisessä isommassa kaupungissa Percarassa. Moottoritietä pitkin ajaminen on tällä alueella muuten oikea elämys, sillä tie on kiemuraista, paljon ajoa korkeita siltoja pitkin ja matkalla on monia tunneleita. Verrattuna länsirannikolle, on täällä luonto aivan erilainen. Vielä kun luonto tästä muuttuu enemmän vihreäksi, tulee täällä näyttämään niin upealta, Meidänkin taloa ympäröi upeat viinitarhat, jotka näyttävät varmasti ihan mielettömiltä vehreinä.

Lomapäiville ei ole sen suurempia suunnitelmia tehty. Torstaina ilmeisesti lähdemme ajamaan takaisin Suomeen, joten muutama päivä on aikaa tutkia tätä aluetta. Sää harmiksemme muuttui ja eilen satoi todella paljon. Tänään onneksi sateet ajoittautuivat aamuun, jonka jälkeen sää on ollut ihan ok ja päivällä tarkeni ilman takkia. Toivotaan, ettei sää ainakaan tästä huononesi, jotta saisi mahdollisimman paljon oltua ulkona!

Väsymys painaa sen verran, että tämän kummempaa ei tänään irtoa. Pakko vain luovuttaa ja alkaa pesun kautta nukkumaan. Palaillaan ja kivaa viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla ja nähdä Italian kuulumisia! :)

  VastaaPoista
 2. Italian reissu ja lämpö tähän vaiheeseen ennen Suomen kylmää kesää kuulostais kyllä hyvältä. :) mistä tuo mekko on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosin kävi melkein niin, että Suomessa nautittiin paremmista keleistä, kuin Italiassa 😄 Mutta ihana päästä reissuun, oli sää mikä tahansa. Mekko on H&M divded-mallistosta 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela