5 x eniten käyttämäni primerit eri hintaluokista

perjantai 18. toukokuuta 2018

Meikinpohjustaja, primer, on nykyisin tuote, jota ilman en enää voisi kuvitella tekeväni meikkiäni. Vasta primerin säännöllisen käytön aloittamisen jälkeen tajusin kuinka suuri vaikutus sillä on siihen, miltä meikki näyttää ja miten se pysyy kasvoilla. Vuosien aikana on tullut kokeiltua todella montaa eri primeria ja tässä postauksessa vinkkaan viidestä meikinpohjustajasta, joita olen käyttänyt viime aikoina kaikista eniten. Pari uutta huippuhyvää primeria sain ihan hiljattain, vasta kuvien oton jälkeen, jotka ovat molemmat olleet ensivaikutelman perusteella todella hyviä. Tähän postaukseen ne eivät kerinneet, mutta kerron niistä toiste toisen postauksen yhteydessä.

Tämän postauksen primerit ovat kaikki kuivalle iholle sopivia ja niille, jotka haluavat kuulaan pohjustuksen meikkivoiteelleen. Kasvojani alkaa helposti kiristämään meikkivoiteen alla vaikka olisin tehnyt meikin alle kunnon kosteutuksen. Olen huomannut, että kosteuttavien primereiden kanssa kasvoni eivät lähde kuivumaan ja kiristämään, jolloin rasvoittuminenkin pysyy paremmin kurissa. Toisinaan, jos edessä on pitkä ilta, saatan laittaa ihon mattana pitävää primeria t-alueelle, mutta muuten menen pääsääntöisesti kuulauttavilla ja kosteuttavilla meikinpohjustusvoiteilla.

Pohdin pitkään, että onko typerä vinkata tuotteista, joita ei saa Suomesta suoraan myymälöistä. Kuitenkin nykyään netistä tilataan niin paljon ja porukka matkustelee, joten miksen vinkkaisi myös vähän spesiaalimmeistakin tuotteista!

Kiko Skin Tone Corrector Primerin ostin viime elokuussa Espanjasta ja se on ollut aktiivisessa käytössä paikallisesti käytettynä. Yleensä lisään tätä primeria nenään, poskiin ja leukaan, mutta toisinaan lisään sitä pienen määrän toisen primerin joukkoon ja leivitän kauttaaltaan kasvoille. Tämä voide on todella pigmenttistä ja taittaa punaisuuden täydellisesti! Hintakin on vain 10 euron kieppeillä, joten jos matkustatte maahan, jossa on Kiko, käykää testaamassa. Ostin muuten Italiasta helteitä ajatellen Kikolta mattaprimerin, koska pidän tästä niin paljon.

Makeup Revolution Aqua Priming Base -suihkeen ostin mielenkiinnosta Makeup Revolutionin tullessa Suomeen Prismoihin. Suihkutettava primer on täydellinen kiireisiin aamuihin (voiteen levittäminehän vie niin kauan aikaa :-D ) ja tämän kanssa ei odotella lainkaan ihoon imeytymistä. Suihke tekee hieman tahmaisen pinnan kasvoille, johon meikkivoide tarttuu hyvin. Ihohuokosia suihke ei piilota lainkaan, mutta kuulaan meikin pohjalle tämä on todella kiva! Välillä olen laittanut t-alueelle toista primeria, joka on häivyttänyt ihohuokosia. Vaikka tämä on primer, löytyy ainesosista alkoholi, mutta ei onneksi toisena tai kolmantenakaan.

Essence You Better Work!* -primeria on kehutto blogeissa paljon, joka ei ole ihme. Mintun värinen primer jättää aika tahmaisen pinnan kasvoille, johon meikkivoide tarttuu tosi hyvin. Voide myös häivyttää ihohuokosia. Kuntosalin kestävyydestä en osaa sanoa, mutta kyllä tämä meikin pitää paikoillaan koko päivän! Hinta-laatusuhde täysi kymppi.

Marraskuussa Rooman matkalla ostin Sephorasta pari Beccan tuotetta kokeiluun. Becca Backlight Priming Filter -primeri herätti mielenkiintoni yli 30 euron hinnasta huolimatta. Voide on todella hohtavaa ja se sisältää kolmea erilaista helmiäistä, jotka tekevät kauniin hohtavan "kanvaksen" kasvoille. Tämä häivyttää todella hyvin juonteita ja antaa meikkivoiteella ihanan kuulaan pohjan. Vaikka voide on todella hohtavaa, soveltuu tämä mahtavasti myös rasvaisuuteen taipuvalle iholle. Erityisesti todella hyvälle iholle tämä olisi omiaan, sillä tällä saa niin kauniin kuullon kasvoille. Joskus olen sekoittanut tätä toisen primerin joukkoon, jos olen halunnut hieman enemmän mattaisen lookin kasvoille.

Etude House Glow On Base Oil Volume on koreakosmetiikkaa ja tämän tilasin Jolse -nettikaupasta. Pieniä kullanvärisiä hippuja sisältävä primer on koostumukselta öljymäinen ja mielettömän kosteuttava. Mielestäni tämä tekee meikkivoiteelle saman tyyppisen pinnan, kuin sekoittaessa pienen määrän kasvoöljyä meikkivoiteen sekaan. Mielestäni tämä ei kuitenkaan pahemmin pidennä meikin kestoa vaan lähinnä tekee kosteuttavan pohjan meikkivoiteelle sekä jollain tapaa tekee meikkivoiteen keveämmäksi. Kuitenkin hyvällä meikinkiinnityssuihkeella tälläkin saa aikaiseksi pitkäkestoisen meikin. Tämä oli oma Holy Grail -primer tämän talven kovimille pakkasille.

Välillä ihan huvittaa, kuinka montaa tuotetta jo pelkkään meikkipohjaan tulee nykyään käytettyä. Kaukana ovat ajat, kun meikkipohja koostui Maybellinen Matte Moussesta, peiteaineesta, paksusta kerroksesta kivipuuteria sekä aurinkopuuterista!

Mitkä ovat teidän lempi meikinalusvoiteet?


*Tuote saatu

2 kommenttia:

  1. Kovasti tahtoisin tuota Essencen pohjustusvoidetta kokeilla, mutta hyllyt on aina tyhjänä kun sitä etsin. Taitaa olla aika suosittu tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kysyä seuraavalla kerralla myymälästä milloin Essencen täydennykset tulee :) Tai sitten voisiko tuota löytyä netistä?

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela