Aloita viikko kevyemmin - vihreƤ Detox-smoothie

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Toivottavasti kaikkien pƤƤsiƤinen sujui hyvin! Ainakin somen perusteella monet ovat syƶneet oikein hyvin ja itsekin otin koko alkuviikon etumatkaa pƤƤsiƤisherkutteluun, ettei itse pƤƤsiƤisenƤ pahemmin enƤƤ mitkƤƤn herkut maistuneet! Viikonloppuna tuli tuosta syystƤ syƶtyƤ vƤhƤn kevyemmin ja sisƤllytin pƤivƤn syƶmisiin paljon vihreƤƤ.

Smoothiet ovat siitƤ mahtavia, ettƤ niihin saa hyƶdynnettyƤ hedelmien ja marjojen lisƤksi jƤƤkaapin jƤmƤsalaatit ja muutkin vihannekset. Koska olo oli viikonloppuna hieman tunkkainen, pƤƤtin parina pƤivƤnƤ juoda pƤivƤn aikana muutaman ison lasilliset detox-smoothieta, joka sisƤlsi paljon luonnollisesti nesteitƤ poistavia ja kehoa puhdistavia raaka-aineita.

Luonnon omia diureetteja ovat muun muassa kurkku, vesimeloni, ananas, selleri, persilja ja vihreƤ tee. ItsellƤ suolainen ruoka kerƤƤ kehoon ja kasvoihin todella paljon nestettƤ, mutta onneksi nestekertymistƤ pƤƤsee todella nopeasti eroon kiinnittƤmƤllƤ vƤhƤn enemmƤn huomiota seuraavan pƤivƤn ruokavalioon sekƤ hyƶdyntƤmƤllƤ nestettƤ poistavia ruokia.

Detox-smoothie kannattaa rakentaa diureettisten raaka-aineiden ympƤrille. MitƤ vihreƤmpi, sen parempi! Vihannesten suhteen ei myƶskƤƤn kannata olla liian ennakkoluuloinen ja esimerkiksi monen inhokki varsiselleri ei maistu smoothien joukossa lainkaan, vaikka sitƤ laittasi pari-kolme varrellista vajaan litran smoothieen.

Omia detox-smoothieitani varten ostin tuoreet minttu- ja persiljaruukut, varsiselleriƤ, lehtikaalia, kurkkua ja inkivƤƤriƤ sekƤ hyƶdynsin pakastimessa olevia pakastemansikoita. Nesteeksi kylmƤƤ vettƤ ja sitruunamehua. Makeutta kaipaavat voivat lisƤtƤ joukkoon vielƤ esimerkiksi ananastƤysmehua tai ananasta, joista molemmat poistavat nestettƤ kehosta. Myƶs hunajalla tai parilla taatelilla saa halutessaan lisƤttyƤ makeutta luonnollisesti.

Detox-smoothie
2 isoa varsisellerin vartta
Kourallinen pakastemansikoita
Kourallinen lehtikaalia
Tuoretta persiljaa ja minttua
Peukalon kokoinen pala tuoretta inkivƤƤriƤ
1/3 kurkusta
1/2 rkl sitruunamehua
0,7 litraa kylmƤƤ vettƤ

Viikonlopun aikana hullaannuin nƤihin detox-smoothieihin aivan tƤysin ja blenderi on surrannut keittiƶssƤ tiuhaan tahtiin. EikƤ ainoastaan detox-mielessƤ, vaan siksi, ettƤ nƤmƤ ovat ihanan raikkaita ja hyvƤn makuisia! Samalla tulee ihan huomaamatta nautittua paljon nesteitƤ, vitamiineja ja kasviksia. Suosittelen testaamaan!

LƤhteekƶ tƤmƤ Detox-smoothie testiin?

Ei kommentteja:

LƤhetƤ kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela