Aloita viikko kevyemmin - vihreä Detox-smoothie

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Toivottavasti kaikkien pääsiäinen sujui hyvin! Ainakin somen perusteella monet ovat syöneet oikein hyvin ja itsekin otin koko alkuviikon etumatkaa pääsiäisherkutteluun, ettei itse pääsiäisenä pahemmin enää mitkään herkut maistuneet! Viikonloppuna tuli tuosta syystä syötyä vähän kevyemmin ja sisällytin päivän syömisiin paljon vihreää.

Smoothiet ovat siitä mahtavia, että niihin saa hyödynnettyä hedelmien ja marjojen lisäksi jääkaapin jämäsalaatit ja muutkin vihannekset. Koska olo oli viikonloppuna hieman tunkkainen, päätin parina päivänä juoda päivän aikana muutaman ison lasilliset detox-smoothieta, joka sisälsi paljon luonnollisesti nesteitä poistavia ja kehoa puhdistavia raaka-aineita.

Luonnon omia diureetteja ovat muun muassa kurkku, vesimeloni, ananas, selleri, persilja ja vihreä tee. Itsellä suolainen ruoka kerää kehoon ja kasvoihin todella paljon nestettä, mutta onneksi nestekertymistä pääsee todella nopeasti eroon kiinnittämällä vähän enemmän huomiota seuraavan päivän ruokavalioon sekä hyödyntämällä nestettä poistavia ruokia.

Detox-smoothie kannattaa rakentaa diureettisten raaka-aineiden ympärille. Mitä vihreämpi, sen parempi! Vihannesten suhteen ei myöskään kannata olla liian ennakkoluuloinen ja esimerkiksi monen inhokki varsiselleri ei maistu smoothien joukossa lainkaan, vaikka sitä laittasi pari-kolme varrellista vajaan litran smoothieen.

Omia detox-smoothieitani varten ostin tuoreet minttu- ja persiljaruukut, varsiselleriä, lehtikaalia, kurkkua ja inkivääriä sekä hyödynsin pakastimessa olevia pakastemansikoita. Nesteeksi kylmää vettä ja sitruunamehua. Makeutta kaipaavat voivat lisätä joukkoon vielä esimerkiksi ananastäysmehua tai ananasta, joista molemmat poistavat nestettä kehosta. Myös hunajalla tai parilla taatelilla saa halutessaan lisättyä makeutta luonnollisesti.

Detox-smoothie
2 isoa varsisellerin vartta
Kourallinen pakastemansikoita
Kourallinen lehtikaalia
Tuoretta persiljaa ja minttua
Peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1/3 kurkusta
1/2 rkl sitruunamehua
0,7 litraa kylmää vettä

Viikonlopun aikana hullaannuin näihin detox-smoothieihin aivan täysin ja blenderi on surrannut keittiössä tiuhaan tahtiin. Eikä ainoastaan detox-mielessä, vaan siksi, että nämä ovat ihanan raikkaita ja hyvän makuisia! Samalla tulee ihan huomaamatta nautittua paljon nesteitä, vitamiineja ja kasviksia. Suosittelen testaamaan!

Lähteekö tämä Detox-smoothie testiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela