Takana vuosikymmen bloggausta - 20 kysymystä bloggaamisesta

keskiviikko 21. maaliskuuta 2018


1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Idea blogin perustamiseen lähti vuoden 2008 alussa tulleesta Demi-lehdestä. Äh, ihan harmittaa, kun en muista sen yhden blogin nimeä! Blogin nimessä oli jotain todella tyttömäistä. Karkki tai kukka?

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Muutaman päivän yli kymmenen vuotta ja vielä täysin saman nimen alla.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on esimerkiksi sen pääasiallinen aihe?
Blogini lähti liikkeelle päiväkirjamaisuudellaan. Myöhemmin aloin kiinnittämään enemmän huomiota esteettisyyteen ja pikku hiljaa postausten suunnitelmallisuus ja niin sanottu punainen lanka alkoi tulla mukaan kuvioon. En halua luokitella blogiani mihinkään tiettyyn genreen. Tärkeintä on ylläpitää hyvää fiilistä ja tarjota teille pakopaikkaa arjesta. Pidän blogissani tärkeänä myös sitä, että minuun sekä blogiini on helppo samaistua. Täällä ei tulla ikinä näkemään täydellisyyttä.

4. Kuinka usein päivität blogiasi? 
Pyrin päivittämään blogin kolmesta neljää kertaa viikossa. Välillä on aikaa päivittää useammin, joskus postauksia saattaa tulla vain pari.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Kuvat ehdottomasti! En pysty kirjoittamaan yhtään mitää, ellei luonnokseen ole liitetty jotain kuvaa.

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Pääasiassa omasta arjestani, mutta myös muilta bloggaajilta. Tämä blogihaaste on yksi hyvä esimerkki. Kirjoitan paljon kosmetiikasta, joten niihin postauksiin inspiraatio tulee siitä, että olen esimerkiksi saanut kokeiluun jonkin todella hyvän tuotteen, josta haluan kertoa myös teille.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla? 
Olen kaikista luovimmillani aamuisin ja aamupäivisin. Teen todella harvoin iltaisin mitään blogiin liittyviä töitä - maksimissaan editoin kuvia.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia ja vastaat kommentteihin?
Päivittäin tulee jotain puuhattua ja esimerkiksi uusista kommenteista tulee välittömästi ilmoitus sähköpostiini.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Luen jonkin verran. Eniten kavereiden ja tuttujen lifestyle-blogeja, mutta mukana on myös muutama kosmetiikkablogi, joita seuraan aktiivisesti.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Minut koukuttaa kuvat ja kosmetiikka! Pidän myös siitä, että bloggaajassa on jotain tarttumapintaa.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
Lukijat, itseni toteuttaminen ja yhteisöllisyys.

12.Entä kolme huonointa asiaa?
Aikoinaan sain todella paljon negatiivisia kommentteja, niin se on yksi. Bloggaus vie myös paljon aikaa, joka tuo haastetta ihmissuhteisiin. Myös niin sanottu jatkuva Online-tilassa oleminen on välillä turhauttavaa, koska ihan huomaamatta tulee sometettua sisältöä seuraajille.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Nykyään rakastan vuorovaikutusta lukijoideni kanssa! Hävettää myöntää, mutta monta vuotta vastailin todella harvakseltaan kommentteihin. Nyt pyrin vastaamaan todella nopeasti uusiin kommentteihin ja on ollut mukava huomata, että teidän osalta kommentointi on ollut viime aikoina aktiivisempaa. Eli saa laitella täällä ja Instagramissa tulemaan kommenttia ja viestiä!

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook-sivuja?
Instagramini on @Mikaelakosk ja Facebok-sivuni voi laittaa seurantaan tästä.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Luonnoksia on muutamia, jotka odottavat loppuun kirjoittamista.

16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
Kaikki tuttavapiirissäni sai tietää blogistani todella nopeasti. Muinoin jouduin tosin selittää todella usein, että mikä blogi oikein edes on!

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Saan pientä palkkiota muun muassa blogini sivunäytöistä, mutta mikään merkittävä tulonlähteeni tämä blogi ei ole. Tuotteita ja palveluita taas saan mukavasti testiin. Kuitenkin syy blogin pitämiseen on puhdas intohimo sisällöntuottamiseen ja bloggaukseen!

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
2008 pidin paljon englanninkielisestä sanasta Vanity. En muistaakseni edes harkinnut englanninkielistä nimeä blogilleni, niin nimi taisi lähteä muotoutumaan turhamaisuus-sanan ympärille. Mitään jännää tarinaa blogin nimen takana ei ole, mutta ihan hyvä päätös tuli aikoinaan tehtyä, koska edelleen käytän samaa bloginimeä!

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
Kehittäminen liittyy enemmän minuun bloggaajaana. Haluaisin olla muun muassa todella lahjakas valokuvaaja, parantaa blogien kuvitusta ja kirjoittaa enemmän mielipidetekstejä. Koska bloggaan sivutyönä, tuo päätyöni tähän omat haasteensa, kun pitäisi käydä sielläkin. Mutta blogissa on tapahtunut kasvua ja kehitystä tasaisesti, josta olen ylpeä.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
Panostakaa blogin visuaalisuuteen, kuten ulkoasuun sekä kuviin. Älkää kopioiko vaan kirjoittakaa ja blogatkaa siitä, mikä juuri teitä kiinnostaa. Viimeisenä ja tärkeimpänä on, että älkää vertailko omaa blogianne muiden blogeihin - ainakaaan ammattibloggaajien!

Kiitos, että seuraatte! 

8 kommenttia:

 1. Oisko se blogi ollut Kermakakkumekko? :) Mitkä housut sulla muuten on näissä kuvissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just se! Löi ihan tyhjää nimen suhteen. Farkut on Bershkasta ostettu muutama vuosi sitten. Jotain niitä todella halpoja, jotka olen itse rikkonut polvista :)

   Poista
 2. Onnea blogisynttäreiden johdosta! Mullakin tulee parin viikon päästä 10 vuotta täyteen. Ihan hullua ajatella miten pitkään me ja monet muut ollaan jaksettu kirjoitella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea sullekin etukäteen! Ei alottaessa tullut edes mieleen, että blogi olisi pystyssä vielä kymmenenkin vuoden päästä tai, että bloggauksesta tulisi ylipäätänsä tällainen ilmiö :) Varsinkin, kun meidän aloittaessa kuvat oli peilin kautta ja naama taervittaessa sutattu paintilla :D

   Poista
 3. Onnea blogisynttäreistä, 10 vuotta on pitkä aika! Ei vitsi, meinasin myös tulla ehdottamaan tota Kermakakkumekkoa, mutta joku olikin jo maininnut sen. Varmaan aika monilla on blogit aikanaan löytyneet juuri tuon Demin jutun ansiosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan varmana, koska aika monet veteraanibloggaajat ovat suurin piirtein silloista Demi-ikäluokkaa :D

   Poista
 4. Voi että, joko 10 vuotta on kulunut! Seurasin blogiasi alusta asti ensimmäiset viisi vuotta, nyt tullut viiden vuoden tauko, jona aikana minulle on ehtinyt syntyä kolme lasta yms. Hih, nyt eksyin yhtäkkiä tänne ja ”entinen” elämäntilanteeni muistuu mieleeni. Kymmeneen vuoteen mahtuu paljon. Hyvää jatkoa ja onnellista kesän odotusta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa takaisin! :) Aika menee kyllä ihan hurjan nopeasti!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela