Resepti: Helppo ja nopea kookos-tomaattikeitto

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Selailin eilen läpi blogissa jakamiani reseptejä ja melkein hävettää julkaista tämä resepti. Olen meinaan julkaissut ylivoimaisesti eniten keittoreseptejä ja vaihtelua välttääkseni julkaisen sellaisen jälleen. Keitot kuuluvat osaksi arkeani niin vahvasti, että niiden suhteen tulee kokeiltua erilaisia reseptejä ja variootioita useammin verraten muihin kotikokkailuihin. Keitto on niin näppärä lounas otettavaksi mukaan töihin ja keittiöstä löytyy aina raaka-aineet johonkin keittoon.

Idea tähän keittoon syntyi juurikin tilanteesta, kun jääkaapissa ei ollut yhtään mitään ja tilanne pakotti minut kaivelemaan kuiva-ainekaappia. Tomaattimurskaa, muutama erilainen vihannessäilyke ja kookosmaitoa. Pelkkä tomaattikeitto ei houkutellut, joten aloin miettimää, että voisiko tomaatin ja kookoksen yhdistelmä toimia. Ja toimihan se! Keitto on ihanan pehmeän makuista kookosmaidon tuoman makeuden ja täyteläisyyden ansiosta. Kaveriksi tarvitsi vain sipulia, valkosipulia ja muutamia perusmausteita.

Kookos-tomaattikeitto
1/2 sipuli
2 tl öliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
2 tlk tomaattimurskaa
2 tlk kookosmaitoa
2 tl suolaa
0,5tl sokeria
Rouhittua mustapippuria
(Tuoretta chiliä)

Kuullota sipuli öljyssä ja lisää muutaman minuutin jälkeen valkosipulinkynnet kattilaan ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, mausteet ja sokeri ja anna poreilla miedolla lämmöllä ainakin 10 minuutia. Kaada joukkoon kookosmaito, tarkasta maku ja anna keittyä hetki. Soseuta keitto tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella ja tarjoile.

Mitkä on teidän lempi keittoreseptit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela