10 asiaa, joissa menee hermo

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

1. Hitaasti kävelevät ihmiset
Tämä. Ensimmäinen asia, joka tuli mieleen. Menetän hermoni välittömästi, jos edessäni tai seurassani on hitaasti kulkeva henkilö.

2. Asiakaspalvelutilanteessa omaa puhelinta käyttävät ihmiset
Paljon asiakaspalvelua tehneenä törmään omassa työssäni että asiakaspalvelutilanteissa asiakkaisiin, jotka asiointihetkellä tuijottavat puhelimen ruutua poistamatta siitä katsetta edes tervehtiessä. Jos sattuvat edes tervehtimään. Tämä on tapa, joka on mielestäni erittäin epäkohteliasta ja monta kertaa minun tekisi mieli sanoa, että työntekijää pitää arvostaa sen verran, että voi keskeyttää puhelimen käytön edes tervehdyksen ajaksi.

3. Sukkien ja pikkuhousujen kuivumaan ripustaminen
Pyykkien ripustaminen ei ole mitään lempi puuhaani, mutta pikkupyykin ripustaminen on asia, johon menee hermo todella helposti. Sukat ja pikkarit tippuvat lattialle pyykkitelineen raoista. Argh! Välillä laiskuuksissani vain kumoan sukat ja pikkarit yhdessä mytyssä pyykkitelineelle ja nostan pudonneet kasan päälimmäisiksi.

4. Monta kertaa samasta asiasta huomauttaminen
"Tyhjennätkö tiskikoneen". "Voitko tyhjentää ton tiskikoneen". "Sä et oo vieläkään tyhjentänyt tota tiskikonetta". "TYHJENNÄ JO TOI TISKIKONE!". Jankuttaminen jostain samasta pienestä asiasta on todella turhauttavaa ja oikeasti menetän hermot jo ensimmäisen muistutuksen jälkeen. Omistan onneksi aika pitkän pinnan, joten en räjähdä keskimäärin kuin vasta neljännellä sanomiskerralla.

5. Kaahailevat autoilijat
Auto-onnettomuuden jälkeen minusta tuli säikympi ja varovaisempi kuski. Suomen talvet eivät ole kaikista turvallisimpia niin autoilijoille, kuin jalkakäytävän käyttäjillekään, joten suoraan sanottuna kuvottaa, kun autoilijat ajavat asutusalueilla huolimattomasti ja kaahaamalla.


6. Kiittämättä jättäminen
Tätä ei varmaan tarvitse ede selitellä?

7. Hitaasti tekeminen
Jos teen jotain, olen todella tehokas. Jos olen tekemättä mitään, en ota stressiä. Tämän piirteen takia hermojani koetellaan ihmisten kanssa, jotka tekevät sellaisia asioita hitaasti, joita voisi tehdä myös rivakasti ja tehokkaasti, kuten ruokaostosten pakkaaminen tai asiointi yleensäkin.

8. Liukuportaat
A) ihmiset pönöttää keskellä.
B) Ihmiset seisoo vasemmalla.
C) Ihmiset ei osaa väistää tai suuttuvat, vaikka pyytäisi tietä nätisti.
D) Liukuportaissa seisominen tuntuu ajan haaskaukselta.
Valitsen mieluummin portaat.

9. Kiusaaminen ja muiden aiheeton (piilo)haukkuminen ja arvostelu
Opiskellessa ja töissä törmää harmittavan usein ihmisiin, jotka ovat tahallisesti ilkeitä tai kiusaavat. Olen joutunut kohtaamaan tätä itsekin työelämässä asiasta huomauttamisesta huolimatta. En vain voi käsittää, miksi ihmiset tahallisesti haluavat pahoittaa toisen mielen. Muutenkin pidän kuvottavana ihmisten haukkumista ja arvostelua, erityisesti ulkonäön, vaikka se olisi esimerkiksi "vain" televisiossa oleva henkilö.

10. Putoilevat esineet
Olen aika kömpelö eikä minulla ole hyvää koordinaatiokykyä. Olin aina koulussa pesäpalloa pelattaessa se, joka luulee saavansa kopin, mutta pallo meneekin pari senttiä räpylän ohi. Tavaroilla on tapana pudota käsistäni ja se on äärimmäisen turhauttavaa! Yleensä kiukustun itse itselleni, kun mikään ei vain pysy käsissä ja tavaroita on ärsyttävä nostella lattialta. Tuo taitaa ärsyttää myös muita, koska kaupoissa kaikki ihmiset eivät viitsi nostaa pudonneita tavaroita takaisin paikoilleen - varsinkaan, jos joku toinen on ne pudottanut.

Kai edes joku teistä voi samaistua ja menettää hermot edes yhdestä samasta asiasta!?!

12 kommenttia:

 1. Oon täysin samaa mieltä hitaista ihmisistä ja liukuportaita. Todella ärsyttävää!!

  https://nouw.com/jasmint

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaksi ovat niin hermoja raastavia asioita :D Ihana, että en ole yksin tämän mielipiteen kanssa!

   Poista
 2. Heh tuo neljäs! Se nyt ei vastaa samaa, mistä minulla menee hermot, mutta kerron tämän kuitenkin. Hah, minulle tulee niin järkyttävä kiukku siitä jos joku sanoo minulle, että tyhjennätkö/tyhjentäisitkö astianpesukoneen tai sinun pitäisi siivota/koska siivoat :D Olen luonteeltani aktiivinen ja puuhailen jatkuvasti jotain ja 100% tyhjentäisin sen astianpesukoneen tai siivoaisin sen saman päivän aikana kun huomaan sille itsekin tarpeen, olen myös siisteyttä arvostava ihminen. Muistan ku asuin kotona ja äiti vaikka kehotti imuroimaan oman huoneen. Kihisin omassa huoneessani kiukusta, kun olin juuri itsekin ajatellut imuroida ja en vain kestä kotitöistä käskemistä kun hoitaisin ne ilman käskemistäkin. Muistan, että tuollaisissa tilanteissa ajattelin vain kirosanoja ja sitä, että nyt en ainakaan @&##% imuroi!!!!! :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen voin samaistua täysin, että kotona asuessa meni kuppi täysin nurin, jos äiti käskytti tekemään jotain :D Kait iän myötä piirre periytyi äidiltä ja nyt olen itse se ärsyttävä kotitöistä huomautteleva pirttihirmu...

   Poista
 3. Samaistun kohtiin 1, 2, 7 ja 9. :D Kaikenlainen hitaus on itselleni ihan hirveä ärsytyksen aihe, koska olen sellainen kaikki pitää tapahtua heti, mikä varmaan jonkun toisen mielestä on sitten hyvinkin ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, että oma tehokkuus (tai tehokkuus ja tehokkuus, ehkä enemmänkin malttamattomuus :D) on muille aina välillä ärsyttävää ja asia, johon menee hermo. Mutta itsehän pidän tätä piirrettä vain ja ainoastaan positiivisena asiana ;)

   Poista
 4. hitaat ihmiset ja hitaasti toimiminen saa pinnan heti tiukalle :D Hyviä pointteja muutkin!

  Esteettistä mielihyvää
  http://esteettistamielihyvaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin vahinhossa alkuperäisen kommentin, mutta toivottavasti vastaus löytää perille myös näin: :)

   Hitaus ja hitaat ihmiset on raivostuttavia :D Kiva, että tähän samaistuu näin moni!

   Poista
  2. Hitaus kaikkineensa hermostuttaa! Plus se, että esim. rautatieasemalla jengi selaa puhelinta keskellä vilkkainta käytävää kun vois vaan mennä siihen sivulle :D

   Poista
  3. Juu tuo on kanssa ärsyttävää! Ja muutenkin se naama kiinni puhelimen näytössä-kuljeskelu!

   Poista
 5. Hitaille kävelijöille ja niille ketkä kulkee keskellä tietä mutta ei osaa kävellä suoraan (niin takana kulkeva ei tiedä ohittaako oikealta vai vasemmalta!) pitäisi olla oma kävelykaista. Menköön siellä sunnuntaikävelytahtia. Ei pahalla mutta totuus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi! Siksi esim liukuportaissa menee hermo, kun siellä olisi se oma kaista meiän kaltaisille malttamattomille, mutta sitten joku tönöttää väärällä puolella :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela