Vegaaninen kuivashampoo - Lush No Drought

torstai 1. helmikuuta 2018

Jos pitäisi valita yksi ainoa hiustuote, jota käyttäisin koko lopun elämääni, olisi se aivan ehdottomasti kuivashampoo. Käytin pitkään aerosolipulloissa olevia kuivashampoita, mutta yhä enemmän kosmetiikan luontovaikutuksista kiinnostuneena olen alkanut välttämään aerosolipakkauksissa olevaa kosmetiikkaa. Voi olla hieman kukkahattutätimäistä olla huolissaan painepakkauksissa olevien tuotteiden vaikutuksesta maan ilmakehän otsonikerrokseen, mutta pienilläkin teoilla on vaikutuksensa. Tiesittekö muuten sen, että painepakkauksien kierrätyksessä pitäisi olla erityisen tarkka ja ne täytyisi hävittää oikein metallin- tai ongelmajätteenkeräyksen kautta. Myönnän suoraan nakanneeni monen monta painepakkausta, kuten deodoranttia, hiuslakkaa ja kuivashampoopulloa suoraan roskikseen...

Askel aersolituotteiden vähentämiseen oli kuivashampoon vaihtaminen täysin jauhemaiseen tuotteeseen. Päädyin Lushin paljon kehuttuun No Drought-kuivashampooseen, joka tulee maailman epäkäytännöllisimmässä pakkauksessa. Yhtään asiaa liioittelematta. Tuote kyllä on itsessää aivan huippuhyvä ja riittoisa, mutta pakkaus ja tuotteen annostelu tuottaa aika usein turhautumista. Onneksi tuote on todella hyvä ja toimiva, joten olen jaksanut sinnikkäästi käyttää tällaisessa muodossa olevaa kuivashampoota, enkä ole hairahtanut ostamaan uutta Batistea. Yhtenä vinkkinä käytön helpottamiseen on meikkisiveltimen hyödyntäminen. Minulla lojui käyttämättömänä yksi iso fan brush ja olen hyödytänyt tuota sivellintä tuotteen tarkempaan lisäämiseen, kuten hiusrajan käsittelyyn kuivashampoolla. Eli olen kaatanut kuivashampoota kämmenelle, käyttänyt siveltimen jauheessa ja sen jälkeen töpötellyt hiusten tyveen. Kannattaa kokeilla turhien meikkisiveltimien hyödyntämistä puuterimaisissa hiustuotteissa!

No Drought tekee hiuksiin todella hyvin rakennetta eikä oma tummanruskea tukkani ole tullut tunkkaisen näköiseksi, vaikka tuote on vitivalkoista. Myös itselle tärkein ominaisuus eli rasvaisuuden vähentäminen on ihan huippu tässä tuotteessa. Tuoksu on Lushimaisesti aika voimakas, mutta sitruksinen tuoksu haihtuu  nopeasti eikä se jää mitenkään leijailemaan hiuksiin. Tuote on myös vegaaninen, joten se sopii vegaanikosmetiikkaa käyttäville.

115 gramman purkki maksaa Suomessa reilu 15 euroa ja tämä tulee kestämään käytössä aivan varmasti ikuisuuden. Edeltäjätuotteen, Batisten kuivashampoon, käytin loppuun yleensä parissa kuukaudessa. Jos tuote olisi jotenkin hieman helppokäyttöisempi, antaisin sille ehdottomasti 5/5, mutta tuon pirun purkin takia ja sen aiheuttaman valkoisen puuterisotkun takia tuote saa 4-/5.

Mihin kuivashampooseen te luotatte?

5 kommenttia:

 1. Käytän aika vähän kuivashampoita, mutta lempparit löytyy kevin.murphylta ja Moroccanoililta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut tosi paljon kehuja tuosta Moroccanoilin kuiviksesta. Sarjan tekstuurispray on ainakin täysi kymppi! :)

   Poista
 2. Ihana blogi sulla! Löysin sattumalta tänne. :) Laitoin ton kuivashampoon juuri eilen tilaukseen kun sattui olemaan alessa lushin verkkokaupassa. En malta odottaa että pääsen testaamaan! Aiemmin oon käyttäny mitä milloinkin, batistesta ehkä eniten olen tykännyt, mutta nyt kun olen luonnonkosmetiikkaan siirtynyt niin olen tietoisesti välttänyt kuivashampoon käyttöä ja käyttänyt vain hätätapauksessa. Tosin ei lushinkaan tuotteet täysin luonnollisia ole, mutta kuivashampooksi tuo on melko luonnollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät blogistani! :) Olen monesti harmitellut, ettei Lush ole täysin luonnonkosmetiikkaa, mutta Batisteen verraten tämä on tosi hyvä vaihtoehto!

   Poista
 3. Mulla on samat fiilikset pakkauksesta. Toimi paremmin, kun kaadoin tuotteen vanhaan talkkipurkkiin :) saa helpommin siroteltua tyveen. Kiireisinä aamuina tartun mielummin aerosoliin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela