Vegan Restoran V - mahtava kasvisravintola Tallinnassa

torstai 7. joulukuuta 2017

 Jaossa olisi jälleen ravintolavinkkejä Tallinnaan. Viime viikon maanantaina kävimme Lotan kanssa syömässä monille turisteille tutussa Vegan Restoran V:ssä. V sijaitsee Vanhassakaupungissa toisen legendaarisen ravintolan, Rataskaevu 16:sta kupeessa Rataskaevu-kadulla, aivan Raekoja platsin tuntumassa. Ihan ensimmäisenä annan vinkin, että tuonne kannattaa ehdottomasti varata pöytä. Soitin tuona maanantaina aamupäivällä pöytävarausta samalle illalle ja ainoa vapaa oli klo 17:30. Onneksi aika sopi meille molemmille ja pääsin käymään tuolla vielä ennen Tallinnasta pois muuttoa. Ja kyllä kannatti!

Ravintolan kaikki annokset ovat vegaanisia, jonka voi jo päätellä pelkästä nimestäkin. Listalta löytyy myös hyvä määrä gluteenittomia sekä myös vehnättömiä annoksia. Hintataso on oikein edullinen ja pyöreästi 25 eurolla syö alkupalasta jälkiruokaan ja summaan mahtuu hyvin lasillinen viiniäkin. Monipuolisen menun ja hyvän ruoan lisäksi ravintolan tunnelma on ihana. Nätti vanha sisustus ja kotoisa fiilis takaavat sen, että ravintolassa viihtyy pidempäänkin. Erityismaininnan annan ravintolan vessalle, joka oli sellainen, jonka voisin ottaa omaan asuntooni. Viron ravintoloiden parhaita puolia ovat ehdottomasti persoonalliset sisustukset, joissa kunnioitetaan ja hyödynnetään vanhojen rakennusten kauneutta ja elementtejä.

Minä söin listalta "kalakottletteja" ja Lotta nuudeleita kookoskastikkeessa. Molempien annokset olivat 10+/10 ja siinä vaiheessa kun seuralainen toteaa, että "tän annoksen kanssa pitäisi tulla lusikka, koska tää kastike on niin hyvää" kertoo jo aika paljon ruoan laadusta. Itsekin putsasin oman lautaseni niin puhtaaksi, kuin vain oli mahdollista. Pitää ottaa selvää, että miten nuo pihvit oli valmistettu. Niiden koostumus oli ihanan rouskuva ja maku pelottavan kalamainen oikein hyvällä tavalla. Täytyy laittaa koekeittiö tulille!

Loppuun vielä onnittelut 100-vuotiaalle Suomelle ja jälkikädessä ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille! Alkuviikko ja eilinen meni jotenkin niin hujauksessa, etten kerinnyt (ja saanut aikaiseksi...) istahtaa blogin ääreen. Tämä kuu saattaa olla hieman hiljaisempi blogin parissa, mutta kirjoittelen viikoittain, joten ei huolta.

 Oletteko te käyneet syömässä V:ssä Tallinnan vierailuilla?

2 kommenttia:

  1. Onpa tosi viihtyisän näköinen paikka ja annoksetkin herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela