Resepti: Herkullinen juureskeitto (L, GL)

perjantai 15. joulukuuta 2017

Moikka! Niin se viikko taas hurahti ja jälleen ollaan perjantaissa. Jouluunkaan ei ole enää kuin reilu viikko, jes! Kaikki joululahjahankinnat on vielä tekemättä ja osittain suunittelemattakin, mutta kyllä tässä vielä kerkeää. "Vanhuksille" teen varmaan itse jotain herkkuja, kuten muutamana viimeisimpänäkin jouluna ja näiden lisäksi pitää vain muutama muu lahja hankkia, koska esimerkiksi vanhempien veljieni kesken emme ole vuosiin lahjoneet toisiamme. Hankimme kimpassa lahjat minun äidille, isäpuolelleni sekä yhteiselle pikkuveljellemme. Onko teillä tapana sisarusten kesken hankkia lahjat yhdessä?

Reseptejä ei ole ollut hetkeen täällä blogissa, joten halusin vinkata oman tämän hetken lempilounaskeitostani, joka on äärimmäisen herkullinen, täyteläinen ja annoshinnaltaan alle 0,50 euroa. Resepti on tuttuun tapaan todella yksinkertainen ja sitä on helppo muokata omien mieltymysten ja jääkaapin sisällön mukaan.

hyvä sosekeitto juureskeitto resepti kasviskeitto

Juureskeitto tuorejuustolla
4 annosta

Yksi iso lanttu
Pari keskikokoista porkkanaa
Yksi punajuuri
1/2 pakettia laktoositonta tuorejuustoa (n. 100g)
Suolaa, pippuria ja yksi kasvisliemikuutio + muut mausteet

Kuori ja pilko juurekset. Lisää kattilaan noin 2 litraa vettä, lisää joukkoon pilkotut juurekset ja veden kiehuessa lisää joukkoon yksi kasvisliemikuutio. Keitä niin kauan, että juurekset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, lisää joukkoon suolaa, pippuria ja muita mausteita oman maun mukaan sekä tuorejuusto. Soseuta vielä hetki. Tarjoile esimerkiksi tofun tai laktoosittoman fetan tai raejuuston kanssa.

hyvä sosekeitto juureskeitto resepti kasviskeitto

Maustamisvinkkejä:
-Tuorejuustona toimii todella hyvin valkosipulin tai yrttien makuinen tuorejuusto. Erityissuosituksena suosittelen myös kokeilemaan Arla Rucola & Pesto vähälaktoosista tuorejuustoa.
-Tuorejuuston tilalla voi myös käyttää vuohenjuustoa tai maidottomaan versioon esimerkiksi Oatlyn påMackania tai Violifen maustettuja tuorejuustoja.
-Jos keittiöstä tai pakastimesta löytyy tuoreita yrttejä, hyödynnä niitä keiton maustamisessa tai koristelussa.
-Jos olet gluteeniherkkä tai vegaani, muista tarkistaa sisältääkö kasvisliemikuutio gluteenia tai eläinperäisiä ainesosia.

Maistuvia keittohetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela