Resepti: Helppo gluteeniton näkkileipä

torstai 28. joulukuuta 2017

Joulu kerkesi jo mennä, mutta halusin jälkikäteen jakaa teille reseptin todella hyvään gluteenittomaan siemennäkkäriin. Valmistin tällä löytämälläni reseptillä näkkileipää osaksi muutamaa joululahjaa ja testimaistatuksen perusteella tämä tulee aivan varmana häviämään parempiin suihin alta aikayksikön! Resepti on täysin gluteeniton sekä vegaani.

Gluteeniton siemennäkkileipä
(uunipellillinen)

2dl maissijauhoa
Erilaisia siemeniä yhteensä 2,5 dl
2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl (luomu) auringonkukkaöljyä
Suolaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen (jos omistat kiertoilmauunin, käytä sitä toimintoa). Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa, lisää kiehuva vesi sekä öljy ja sekoita takaiseksi massaksi. Kumoa taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle ja tasoita ohueksi, koko pellin peittäväksi levyksi. Helpoimmalla pääsee, kun peittää käden pakastemuovipussilla ja tasoittaa taikinan käsin. Sirottele tavallista tai sormisuolaa taikinan päälle. Paloittele taikina tai jätä kokonaiseksi levyksi, josta voi murtaa paloja. Paista uunin keskitasolla noin tunti. Paistoaika riippuu uunin tehosta, mutta paista näkkileipää niin kauan, että se on täysin kuiva. Anna näkkileivän jäähtyä ennen tarjoilua.

Omassa näkkileivässäni käytin siemeninä 1,5 dl valmista Pirkan salaattisekoitusta, jossa on auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä sekä lisäsin 0,5dl pellavansiemeniä ja 0,5 dl seesaminsiemeniä. Öljy voi olla jotain muutakin kasviöljyä, kuin auringonkukkaöljyä. Mausteisemman näkkileivän saa lisäämällä taikinaan esimerkksi kuivattua rosmariinia.

Kivaa torstain jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela