Kaksi huippua puhdistusöljyä - Elizabeth Arden ja L'ocittane

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Kuivempi sisäilma ja kylmemmät säät tuntuu palelevien ja kuivien käsien lisäksi myös ihossani – kiristää, kuivaa ja hermot menevät. Vaikka aamulla olen tehnyt huolellisen kosteutuksen ja yritän lukita veden ihoon voiteella voiteen perään, alkaa päivän aikana iho tuntumaan todella kiristävältä. Onneksi kosteuttavat suihkeet ovat olleet pelastus siinä vaiheessa, kun tekisi mieli upottaa naama saavilliseen öljyä. Myös iho protestoi kinnaavaa tunnetta vastaan puskemalla öljyä ihon pinnalle lievittämään kuivuuden tunnetta. Hermot ovat pikkuisen koetuksella, sillä meikki ei meinaa pysyä millään nättinä ja ainoa hetki, kun iholla on mukava tunnen, on aamuisin edellis illan tehokkaan ja kerrostetun kosteuttamisen sekä yönaamion jäljiltä.

"Tehokkaat", paljon alkoholia sisältävät puhdistusaineet ovat pintakuivan, epäpuhtaan ihon pahimpia vihollisia näin talviaikaan. Huomaan nykyään omasta ihosta välittömästi, jos puhdistan kasvot liian pesevillä, ihosta kaiken kosteuden vievällä puhdistusaineella. Siinä vaiheessa ei kiristävään tunteeseen auttaisi varmastikaan edes se kasvojen uittaminen öljyssä... Muutenkin olen viime aikoina oppinut aivan älyttömästi lisää ihonhoidosta ja erityisesti siitä kosteutuksen tärkeydestä, joten ihon puhdistukseen käyttämäni aineet ovat menneet täysin uusiksi. Vannoin kauan epäpuhtaalle ja finniselle iholle tarkoitettujen putsareiden nimeen ja pitkään oikein tuntui, että etsin sitä "kuivattava" ja "alkoholi" -sanoja pudistustuotteesta. Viimein viisastuneena ne ovat historiaa ja puhditusaineetkin ovat vaihtuneet hellävaraisempiin, ihon kosteustasapainoa ylläpitäviin tuotteisiin.

Kirjoitin jokin aika sitten löytäneeni öljyt osaksi ihonhoitorutiinia. Niistä ja ihon kaksoispuhdistuksesta innostuneena päätin ottaa käyttöön puhdistusöljyn kasvoille. Tietämättömille selitettynä ihon kaksoispuhdistus tarkoittaa sitä, että ensiksi meikit puhdistetaan kasvoilta öljymäisellä tai maitomaisella puhdistusaineella ja seuraavaksi meikitön iho putsataan geelimäisellä tai voidemaisella puhdistusaineella. Puhdistusta voi tehostaa entisestään käyttämässä konjac-sientä, joka on esimerkiksi kasvoharjaa hellävaraisempi iholle.

Olen muutaman viikon käyttänyt kahta eri puhdistusöljyä; L'ocittanen Shea-sarjasta sekä Elizabeth Ardenin Ceramide-puhdistusöljyä, joista jälkimmäisen sain PR-näytteenä. Molemmat puhdistusaineista ovat eri öljyjen sekoituksia eikä niistä kumpikaan sisällä ihoa kuivattavaa alkoholia. Näiden öljyputsareiden yksi huippujuttu on, että ne sopivat silmämeikin poistoon, eikä silmistä tarvitse pesun jälkeen pyyhkiä pois kuin pienet ripsivärin rippeet. Joten hyvästi kirvelevät pandasilmät!


Elizabeth Ardenin öljy, hienommalta nimeltään Ceramide Replenishing Cleansing Oil, sisältää Omega 3, 6 ja 9-happoja sekä ihoa ravitsevaa E-vitamiinia suoraan sen sisältämistä öljyistä. Tuotteen luvataan myös korjaavan ihon pintakerrosta. Ihon vaurioitunut pintakerros on usein syy rasvoittuvaan, pintakuivaan ihoon. Tuote ei myöstään tuki ihohuokosia tai jätä rasvaista tunnetta iholle, joten se sopii oikein mainiosti epäpuhtaallekin iholle, erityisesti kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen.

Ceramide-sarjaan kuuluu monia muitakin tuotteita, joista haluan nostaa toisen kerran tänne blogiin kevät-talvella saamani Ceramide-kapselit. Kapselit ovat olleet vähällä käytöllä koko kesän, mutta nyt otin ne jälleen viikottaiseen käyttöön. Parina iltana viikossa olen laittanut yhden kapselin sisällön kosteuttavan seerumin ja kosteusvoiteen välissä. Näiden kapseleiden sisällä oleva seerumi on koostumukseltaan aivan ihana eikä sellainen perinteisen seerumimainen vaan todella öljyinen olematta öljyä. Vaikea selittää, mutta tämä seerumi ei ole lainkaan geelimäinen tai vetinen vaan sellainen pehmeän öljymäisen tuntuinen, muttei lainkaan tahmainen. Kasvoilla seerumi tuntuu todella ihanalta ja iho sen alla kosteutetulta.

Advanced Ceramice-kapselit auttavat myös korjaamaan ihon ulointa kerrosta, eli marraskesia (=moisture barrier). Marraskesin tärkein tehtävä on pitää kosteus ihon sisällä ja sen ollessa vaurioitunut alkaa iho tehostamaan talintuotantoa, joka aiheuttaa ihon rasvoittumisen. Tästä syystä hyvä kosteutus aamuisinkin on todella tärkeää, jotta kasvoilla saadaan pidettyä optimaalinen kosteustila myös meikin alla. Hyvin kosteutettu iho=kauniimpana pysyvä meikkipohja. Nämä ovat myös oikeita tehopommeja heleyttämään ihoa ja ehkäisemään ikääntymisen merkkejä.

Netistä Elizabeth Ardenin Ceramide sarjaa myy muun muassa Eleven*. Elevenillä Ceramide Replenishing Cleansing Oilin 200ml* on 27,30€ (200ml) ja Advanced Ceramide Capsules 30kpl* 50,50€.

Toisena öljyputsarina esittelen L'occitanen Shea Cleansing Oilin. Olin lukenut todella paljon hyviä arvosteluja tästä puhdistusöljystä ja päätin ostaa tämän testiin. Normaalisti tämä L'ocittanen puhdistusöljy on 200ml koossa noin 21 euroa, mutta kuun alkuun ajoittui sopivasti Kaubamajan Osturalli, josta sain tämän tarjouksesta alle 12 eurolla. L'ocittanella on toinenkin puhdistusöljy, Immortelle Oil Make-Up Remover, mutta sen lisäksi, että vain tämä Shea-sarjan puhdistusöljy oli vain tarjouksessa, oli tätä kehuttu paremmaksi. En ota kantaa siihen onko tämä L'ocittanen puhdistusöljyistä parempi, mutta todella hyvä tämä ainakin on!

Tämä puhdistusöljy, kuten Elizabeth Ardeni  vastaavakin, muuttuu kosteilla käsillä iholle hierottaessa puhdistusmaitomaiseksi ja kevyesti vaahtoavaksi, jolloin vahvempikin meikki lähtee irtoamaan ihosta. Molemmat puhdistusöljyistä ovat päässeet tulikokeeseen Estée Lauderin Double Wear -meikkivoiteen puhdistamisessa ja molemmat ovat läpäisseet haasteen erinomaisesti. Jompi kumpi näistä puhdistusöljyistä yhdistettynä kaksoispuhdistukseen poistaa meikin niin hyvin kasvoilta, ettei essencellä tai tonerilla kasvoja pyyhkiessä vanulappuun jää merkkiäkään meikistä. Miksi olen löytänyt öljymäiset puhdistusaineet vasta nyt? Näiden jälkeen iho ei jää lainkaan kuivan tuntuiseksi,ja meikki irtoaa kasvoilta kuin unelma. Jos ette ole kokeilleet niin kokeilkaa viimeistään nyt puhdistusöljyä ihotyypistä riippumatta.

Vaikka olen toisen saanut öljyistä PR-näytteenä ja toisen ostanut itse, en siltikään osaa laittaa näitä paremmuusjärjestykseen. Molemmissa on ominaisuuksia, joista pidän todella paljon ja kummassakin on jotain, jossa toinen vie voiton.. Mutta kumpikin vain on sen verran hyviä, että en vain pysty antamaan kirkkainta pokaalia jommalle kummalle. Joten loppuun pieni vertailu öljyistä:

Koostumus:
Elizabeth Arden

Tuoksu:
L'ocittane

Tehoaineet:
Elizabeth Arden

Ikääntymisen merkkeihin:
Elizabeth Arden

Herkälle iholle:
L'ocittane

Riittoisuus:
Elizabeth Arden

Elizabeth Ardenin öljyn inci-lista on pidempi L'ocittanen öljyyn verrattuna, mutta EA:n Ceramide-öljyssä on enemmän muun muassa hajusteita sekä muista aktiiviaineita, jotka luonnollisesti pidentävät inciä. Tästä syystä suosittelen erityisen herkkäihoisille L'ocittanen öljyä, jossa tuoksu on miedompi (tosin Elizabeth Ardeninkin öljyssä tuoksu on hyvin mieto) ja ainesosat ovat luonnonmukaisempia. Koostumukseltaan mielestäni parempi oli Elizabeth Ardenin öljy sillä se oli paksumpaa ja täten helpompi käsitellä. Paksumpi koostumus tekee tuotteesta myös riittoisamman sillä vetisempää L'ocittanen öljyä tarvitsee kerralla hieman enemmän. Kumpaakaa öljyistä ei kuitenkaan tarvitse mitentään läträtä sillä pieni painallus, eli noin peukalon pään kokoinen määrä öljyä riittää puhdistamaan koko kasvot. Minua hieman vanhemmille, eli 30-vuotiainne ja sitä vanhemmille voisin suositella näistä kahdesta öljystä Elizabeth Ardenia, sillä se sisältää ihoa korjaavia ainesosia ja ennaltaehkäisee ihon ikääntymistä.

Onko teillä puhdistusöljyt käytössä osana ihonpuhdistusta?

5 kommenttia:

 1. Elizabeth Arden yhdessä Guinotin puhdistusöljyn kanssa pitää tällä hetkellä kärkipaikkaa suosikki puhdistusöljyissäni. L`Occitanen tuotetta en ole kokeillut. Ja todellakin puhdistusöljy kuuluu puhdistusrutiineihini päivittäin, en varmaan enää osaisi olla ilman. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä miten löysin nämä vasta AB-rutiinista innostuneena! ihan parhaita :) Pitää tutustua tuohon Guinotin öljyyn. Ihan kun vielä lisää noita tarvitsisi, mutta silti haha!

   Poista
 2. Noita putsareita en ole kokeillut, mutta The Body Shopin Camomile öljyä olen käyttänyt jo useamman vuoden ajan! Öljyt ovat kyllä parhaita meikin puhdistuksessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela