Viikon rahapäiväkirja #1

maanantai 11. syyskuuta 2017

Puhe rahasta, palkoista ja elinkustannuksista on vuosi vuodelta mennyt avoimempaan suuntaan, joka on näkynyt blogeissakin positiivisella tavalla. Itse olen ollut aina avoin puhumaan raha-asioista enkä oikein edes ymmärrä miksi se tuntuu olevan todella vaivaannuttava keskustelunaihe jopa läheisten ystävien kesken. Kaikki ei tienaa saman verran, jokaisella ei ole yhtä suuret menot ja jokaisella on elämässään osa-alue, johon käyttää suurimman osan tuloistaan - toinen asuu mielellään ylellisesti, joka näkyy vuokrassa tai lainalyhennyksessä, toisella on iso autolaina ja kolmas syö ulkona jatkuvasti. Jollain on ainoastaan asuntolaina, toisella karkeasti sanottuna koko elämä.

Olen aika ajoin sivuuttanut raha-asioitani täällä blogissakin ja olen nyt reilu pari kuukautta pitänyt taulukkoa menoistani. On todella mielenkiintoista nähdä mihin ne omat rahat menevät ja samalla oppia bubjetoimaan omaa elämää entistä enemmän. Olen pitänyt muiden bloggaajien postauksista, joissa on pidetty rahapäiväkirjaa, joten halusin lähteä toteuttamaan sellaisen itsekin teidän nähtäväksi. Päiväkirja on kooste kaikista viime viikon menoisa.

4.9. Maanantai

Rimi 12,88€
3l pyykinpesunestettä, iso purkki suolakurkkuja, 4 kpl banaaneja, hammastahna ja ämpäri

Kristina Ilutuba 23€
Geelilakkauksen huolto

Humana 13,70€
Vintage 2nd hand - vaatteita

Solaris Toidupood 1,39€
100g riisikakkuja

Yhteensä 50,97€

5.9. Tiistai

Asos - tilaus 27,33€
The Ordinaryn kosmetiikkaa

Yhteensä 27,33€

6.9. Keskiviikko

Selver 5,26€
Hammasharja, 90g paketti riisikakkuja, porkkanaleipää ja sheivausvaahto

Tiger 1€
2 x kruunukynttilä

Solaris Toidupood 8,66€
Kaksi pakettia broilerin rintafilettä (~1kg), 2 x 100g pussi riisistä valmistettuja "nachoja", muutama porkkana, muutama sipuli

Yhteensä 14,92€



7.9. Torstai

Keskturg 6,20€
1kg kanttarelleja, 200g kevätsipulia, 100g tuoretta korianteria, 100g tuoretta tilliä

Selver 7,26€
Postimerkki (arvo 1,60e), porkkanoita, isohko purkki suolakurkkuja, purkki jalopenoja, 500g pussi pellavansiemeniä, 5 kpl sitruunoita

Yhteensä 13,46€

8.9. Perjantai

Solaris Toidupood 1,39€
100g pussi riisistä valmistettuja "nachoja"


Yhteensä 1,39€

10.9. Lauantai

Viking Line 13€
Marraskuulle edestakaisin reittimatka Suomeen

Elokuvalippu Coca-Cola Plaza 8,10€
It - elokuva

Prisma 45,94€
Soijajugtti 500ml x 3, 500g pussi pakastemansikoita, 800g pussi avokadoja, 430g yksi iso Fuerte-avokado, 144g jäävuorisalaatti, 1kg maustamatonta jogurttia, 300g juustoa, 200g pakkaus sulatejuustoa, 813g kokonainen paistamaton kananrinta, neljä banaania, iso salaattisipuli, 820g tomaatteja, 1,5kg lanttuja, 1kg keräkaali, Alpro coconut - ruokakerma, 1 kg perunoita, 120kpl paketti vanulappuja, 20m rulla leivinpaperia,  WC-raikastin, vaihtopääpakkaus tiskiharjaan, rulla roskapusseja, 2 x St.Moriz sävyttävä kosteusvoide, St.Moriz fast tanning - itseruskettava vaahto, Garnier deodorantti

Biomarket 2,69€
Miniriisikakkuja 200g pussi

Yhteensä 69,73€

11.9. Sunnuntai

H&m 29,99€
Hame

Keskturg 15€
2kg mustikoita, 1kg puolukoita, 1kg kanttarelleja

Yhteensä 44,99€

Koko viikon saldo: 222,79€
Ruokakauppa: 106,67€
Shoppailu: 72,02€
Viihde: 8,10€
Kauneudenhoito: 23€
Ekstrat: 13€

Tällä viikolla meni myös vuokra 430€, vakuutusmaksut 21€ ja puhelin ja netti n. 50€

Hui kamala! Summa yhden viikon menoille tuntuu todella isolta, mutta tälle viikolle osui paljon ostoksia, joita ei tule tehtyä viikottain. Muun muassa pyykinpesuaine värilliselle pyykille oli loppu, ostin tarjouksesta valmiiksi syyslomaa ajatellen laivamatkan Suomeen, Prismasta tuli ostettua pian loppuvia taloustarvikkeita, kynsien huolto on neljän viikon välein ja torilta tuli ostettua marjoja sekä paljon kanttarelleja talvea varten pakkaseen. Prismasta tuli hamstrattua St.Morizin tuotteita vähän enemmän ajatuksissa olleen yhden sävyttävän kosteusvoiteen sijaan, sillä niiden hinta oli alennettu n. 3,50 euroon kappale, joten näitäkään ei tarvitse sitten pitkiin aikaan ostella. Täysiä turhakkeita oli Asosin tilaus sekä H&m:n hame, Humanan annan vielä itselleni anteeksi sillä ne ovat 2nd hand- vaatteita.

Ruokaa ostelen pitkin viikkoa ja yleensä käyn tekemässä yhden suuremman kauppareissun kerran viikossa Prismaan tai suureen Rimiin. Minulla ei ole täällä autoa, joten noita kunnon suuria kauppareissuja ei kertaa enempää viikossa jaksa tehdä - se kauppakassien raahaaminen on niin ärsyttävää! Myönnän, että välillä menen julkisilla Prismaan ja tulen taksilla kotiin (maksaa noin 3,30e), mutta silloin teen todella isot ostokset. Tällä viikolla pihistelin ja kannoin kauppakassit kiltisti tramipysäkiltä kotiin. Käytän ruokaan aika paljon rahaa, mutta olen tosi hintatietoinen. Vertailen erityisesti lihoissa ja vihanneksissa kilohintaa ja ostan paljon tiettyjä tuotteita eri ruokakaupoista riippuen mistä sitä saa parhaalla hinnalla. Virossa elintarvikkeet eivät ole marketeissa todellakaan halpoja ja hetki sitten tuli ulos tutkimuskin, että Viron kauppakassin hinta on suurempi, kuin Suomen. Esimerkiksi kanttarelleja tai marjoja et todellakaan saa tuolla hinnalla marketeista tai kojuista keskustasta.

Kaiken kaikkiaan viikko oli ihan OK vaikka siihen kuului ei-pakollisia tuhlailuja, joita ilmankin olisin voinut elää. Mutta rahaa ei ainakaan hupene noutoruokaan tai siihen, että ostan eväät töihin, josta annan ison peukun itselleni. Erityismaininta myös pakko antaa siitä, etten lauantaina sortunut ottamaan taksia Prismasta kotiin tihkusateesta huolimatta ja isosta kauppakassista ja repussa olevista salikamoista huolimatta. Kun säästää jostain, voi tuhlata johonkin toiseen!


Paljonko teillä menee keskimäärin rahaa viikossa?

6 kommenttia:

  1. Voi vitsit miten hyvä postaus! Pakko ruveta itsekin tekemään vastaavaa päiväkirjaa, koska olen varsinainen tuhluri ja se ärsyttää. Haluaisin matkustella, mutta aina kun saan isomman summan säästöön, palkitsen itseni ostelemalla vaatteita tai jotain muuta aivan turhaa. Nyt tuumasta toimeen!
    Ps. Taidat tykätä suolakurkuista :D
    Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen pitämään edes yhden viikon :) Heh itsekin sorrun tuohon! Tai siihen, jos en ole pitkään aikaan ostellut mitään ihmeellistä, tulee joku pakonomainen tarve ostaa edes jotain pientä kivaa :-D Onneksi olen alkanut pääsemään tuosta tavasta pois.

      Ja joooo, suolakurkkuja menee, mutta viikon toinen purkki oli itse asiassa töihin jätettäväksi lounaita varten ;)

      -M

      Poista
  2. En muista milloin viimeksi olisin viikon ajan pitänyt kirjaa ostoksista. Mulla tilanteesta erin tekee se, että meillä on avomiehen kanssa yhteinen ruokatili jonne laitetaan kuusta riippuen vähintään 300€ ja tuolta tililtä käydään myös yleensä syömässä tai ostetaan ruokaa mukaan normaalien kauppareissujen lisäksi. Omalta tilitä meneekin vain koulussa syöty lounas (2,60€) sekä kahvit, omat ostokset yms.

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suhteessa tuo Yhteinen ruokatili on varmasti todella kätevä ja tulee tasavertaisesti osallistuttua kuluihin 😊

      Poista
  3. Mitä teet lantuista? Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitän ruoan lisukkeeksi, käytän keitoissa, raastan salaattiin, teen uunijuureksia jne. Todella hyvä lisuke :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela