Ronda - kaupunki, joka salpaa hengen

perjantai 1. syyskuuta 2017

Syyskuu teki tulonsa, mutta palataan me täällä blogin puolella vielä kesäisiin tunnelmiin. Espanjan lomalla teimme heti loman alkupuolella autoreissun uskomattoman upeaan Rondaan, jonne ajaa Marbellasta reilun tunnin. Vaikka itse Ronda on se suurin nähtävyys, on ajomatkakin oma kokemuksensa. Mutkitteleva vuoristotie ja kauniit maisemat tekevät ajomatkastakin mieluisan ja matka ylös vuoristoon meni todella nopeasti.

Viime Espanjatekstissä kerroin Mijasin olevan reilu 400 metriä merenpinnasta, mutta Rondassa päästään vieläkin korkeamalle - vuoristotietä kohotaan aina 750 metriin merenpinnasta. Syy, miksi Rondaan kannattaa ehdottomasti matkata, on upea Puente Nuevo - kaarisilta, joka yhdistää Rondan uuden- ja vanhankaupungin. Näkymät yli satametriseen El Tajo - rotkoon ovat todella vaikuttavat!

Kaarisillan lisäksi Rondassa on muutakin nähtävää. Lukuisten museoiden ja kirkkojen lisäksi Rondassa on yksi espanjan vanhimmista härkätaisteluareenoista. Plaza de Toros on rakennettu vuonna 1784, joka on historiallisen arkkitehtuurin ystäville todellinen must see. Rondassa saa ajan kulumaan myös ilman nähtävyyksissä vierailuakin, sillä lukuiset tapaspaikat pitävät matkalaiset tyytyväisinä ja shoppailumahdollisuudetkin ovat ihan kiitettävät. Carrera Espinel - kävelykadulta löytyy kahviloiden lisäksi useita ketjuliikkeiden myymälöitä, kuten Kiko Cosmetics, Bershka, Stradivarius, Decathlon ja Stradivarius. Siestan vietto näkyy Rondassa todella vahvasti, joten en suosittele koko vierailun ajoittamista sille ajalle. Tietenkin auki on joitakin kahviloita ja kauppoja, mutta harmitus voi olla suuri, jos suurin osa ovista on suljettu.


Meneekö Rondassa vierailu omalle travel  bucket listille vai onko Ronda saatu jo viivattua yli?

Vielä viimeisenä kysymyksenä, että mitä mieltä olette blogitekstien kuvien koosta? Olisiko isommat kuvat kivempia vai onko nykyinen kuvakoko hyvä? Olen kahden vaiheilla sen suhteen, että alanko muokkaamaan blogin ulkoasua, erityisten kuvien kokoa vai pidänkö tämän nykyisen.

Ps. Nellyltä* saa tänään ja huomenna 20% alennusta koko tilauksen summasta. Jos syysvaatekaappi kaipaa piristystä, kannattaa kurkata Nellyn tarjonta ja hyödyntää alennuskoodi :-)
*affiliatelinkki

2 kommenttia:

  1. Ronda on tosiaan ihana! Itse ihastuin arabialaisen kylpylän raunioihin sekä Palacio del rey Moron puutarhaan ja vesikaivokseen. Kuumana päivänä vesikaivoksen sisällä oli ihanan viileää, vaikkakin siellä tuli kuitenkin hiki pitkiä portaita ylös ja alas kivutessa. Ja tosiaan ne maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, itseltä unohtui kyseiset paikat aivan kokonaan! Pitää ensi Espanjan visiitillä muistaa poiketa noissakin, jos tulee mentyä jälleen Rondaan :) Nuo maisemat ovat todellakin Rondan parasta antia!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela