PEPS - monipuolinen ravintola Tallinnan keskustassa

maanantai 4. syyskuuta 2017

Oma muistilistani Tallinnan kahviloista ja ravintoloista on jo kiitettävän pituinen eikä asiaa helpota lainkaa se, että uusia mielenkiintoisia kohteita löytyy jatkuvasti. Siitäkään ei ole pelkoa, että aina tulisi turvauduttua siihen tuttuun ja turvalliseen, koska niin monet paikat on vielä kokeilematta. Sama ilmiö taitaa vallita nyt myös Helsingissä, sillä sinnekin uusia ravintoloita ja kahviloita tuntuu tulevan jatkuvasti. Tämä on ainoastaan hyvä ilmiö, sillä ketjukahviloille ja ravintoloille on kiva saada persoonallisia ja uniikkeja kilpailijoita.

Tällä kertaa Tallinnan ravintoloista esittelyyn pääsee aivan naapurissani oleva PEPS. Tämän kahvila-ravintolan osoite on Kentmanni 6, joka on Solaris - keskuksen takana Vabaduse Väljakin suuntaan. Alue on sisustushulluille käymisen arvoinen, sillä Kentmannin kadulla on Laura Ashleyn liike sekä skandinaaviseen sisustukseen painottunut Casa Studio.

tallinna ravintolat
PEPS tarjoilee lounaan ja illallaisen lisäksi herkullista late breakfastia. A-I-V-A-N täydellinen brunssipaikka! Ruokalista vaihtelee hieman vuodenajan mukaan, mutta aamupalavalikoimasta löytyy aina vohveleita. jotka ovat kuvien perusteella täydellisiä. Vielä en ole päässyt tuohon aamupalalistaan asti, mutta kuvien mutta sekin on pakko kokeilla. Juomavalikoima on myös hyvä ja kahvirakastajana olen aivan rakastunut siihen, että kahvi on mahdollista tilata tavallisen Americanon sijasta pressopannussa. Hyvän kahvilistan lisäksi teevalikoima on laaja (mm. chai-latte löytyy listalta) ja muiden, kuten alkoholillisten juomien osalta valikoima kattaa vaativammankin maun.

Hinnat PEPSissä on kohtuulliset ja hinta-laatu on enemmän kuin kohdallaan. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa vasemmalla oleva tilaamani ankanrinta bataattipyreellä rokotti lompakko hieman alle 15 euroa. Pääruoat liikkuvat noin 10-17 euron välillä, ja kaikki alkuruoat, keitot sekä salaatit olivat muistaakseni maksimissaan 10 euroa. Ruokaa on paljon, eikä annokset jätä nälkäiseksi. Alkupalasta unohtui napata kuva, mutta alkupalaksi tarkoitettu leipä oli mennyt kunnon lounaasta. Kaksi henkilöä syö alkuruoat, pääruoat ja lasilliset viiniä noin 35 - 45 eurolla.

Miljöö on todella kiva niin päiväs, kuin illallisaikaankin. Rakennusta ympäröi isot ikkunat, joten luonnonvaloa riittää ja pimeällä paikka on todella tunnelmallinen. PEPS on tällä hetkellä yksi ehdoton lempi ravintolani ja kahvilani täällä Tallinnassa enkä laita lainkaan pahakseni, että se sijaitsee noin 50 metrin päässä kotiovelta.

Paikan arvosana edottomasti 5/5!

2 kommenttia:

  1. Kiva kun jaat ravintola ja kahvilavinkkejä Tallinnaan. Tämä menee kirjanmerkkeihin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela