Parhaat palat Malagasta + muutama matkavinkki

tiistai 5. syyskuuta 2017

Helou helou! Espanjan jutuilla jatketaan jälleen ja nyt käydään pyörähtämässä Malagassa. Loman aikana kävimme Malagan keskustassa parikin kertaa, sillä sunnuntaina samalle päivälle osui Ferioiden viimeinen päivä ja meininki muistutti Kaivopuistoa vappuaattona. Ei ihan optimaalisin päivä, jos haluaa kierrellä rauhassa vanhankaupungin alueella. Tästä syystä lähdimme käymään Malagan keskustassa vielä viimeisenä lomapäivänämme ennen yölentoa.

Aurinkorannikon kaupungeista Malaga miellyttää itseäni kaikista eniten. Ilmapiiri on selvästi suurkaupunkimaisempi verrattuna rannikon muihin (turisti)kaupunkeihin. Ehkä vähän typerää edes verrata esimerkiksi Malagaa ja Marbellaa, tai ainakaan Malagaa ja Fuengirolaa toisiinsa, mutta kuitenkin. Vaikka Malaga on suosittu lomakohde, ei turisteihin kiinnitä samalla tavalla huomiota, kuin muissa lomakaupungeissa, jotka ovat enemmän rantalomakohteita. Toki Marbellan Puerto Banus on todella kaunis satama, kauniimpi kuin Malagan, mutta muuten minulta ei löydy mielenkiintoa käyttää kaupunkiin sen enempää aikaa - samat kojut ja putiikit, kuin pienemmiossä kaupungeissa, mutta hienommilla autoilla.

IDNOSTO
Näitä matkapostauksia kirjoittaessa välillä tuntuu, että olenko huono turisti, sillä nykyään nautin kaikista eniten suurpiirteisestä haahuilusta ympäri kaupunkia, enkä paneudu kunnolla jokaiseen nähtävyyteen. Usein, kuten Pariisissa tehoviikonlopun viettäessäni, käyn katselemassa nähtävyydet ulkoapäin ja jatkan matkaa. Teitenkin on joitakin nähtävyyksiä, joihin on pakko päästä käymään ja joihin haluan käyttää enemmän aikaa, mutta suurimmaksi osaksi nautin eniten lomalla siitä, että saan nauttia itse kaupungista ja kohteesta. Lomastressi ja liian tiukat aikataulut ovat ehdoton nou nou.

Jotta tästä postauksesta olisi mahdollisen visuaalisen ilon lisäksi myös jotain konkreettista hyötyä, listasin tuonne alemmas muutamia nähtävyyksiä, joihin riittää yksi päivä, jos muuten lomailu tapahtuu Aurinkorannikon muissa kaupungeissa.


Nähtävää Malagan keskustassa:

Satama, rantapromenadi  ja La Farola de Malaga
Vanhan kaupungin tuntumassa olevassa Malagan satama on kaunis alue ja alueen leveät kävelytiet mahdollistavat rauhallisen oleilun. Ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi satamasta lähtee muun muassa Hop-on Hop-off - laiva sekä muita venekierroksia tarjoavia veneitä.

Picasso - museo + muut museot
Picasso - museo lieneen Malagan museoista tunnetuin, jonne kannattaa varautua jonottamaan. Muita käymisen arvoisia museoita Malagassa ovat muun muassa Lasi- ja kristallimuseo, Carmen Thyssen - taidemuseo, Museo Automovilistoco auto- ja muotimuseo ja CAC - nykytaiteen museo.

Mercado Central de Atarazanas - kauppahalli
Malagan kauppahalli on aivan ihana, jossa kannattaa käydä vierailemassa. Vilkas kaupankäynti, ihanat herkut ja kaunis vanha rakennus ovat kokemisen arvoisia.

La Calle Larios - katu
Larios on Malagan ostoskaduista suurin ja paras, jonka varrelta löytyy ketjuliikkeiden lisäksi kahviloita ja tapas - paikkoja. Lariokselta pääsee poikkeamaan vanhankaupungin muille kujille, joilta löytyy sitten taas enemmän muun muassa ravintoloita ja kahviloita sekä pienempiä putiikkeja.

Alcazaba
Alcazaban linnake on vanhankaupungin sydämessä ja sen hienoin nähtävyys on mielestäni vuonna 1951 löydetty amfiteatteri. Linnaketta on alettu rakentamaan jo 700 - luvulla ja linnake on valmistunut kokonaisuudessaan vasta satoja vuosia myöhemmin.

Parque de la Alameda - puisto
Vanhankaupungin ja sataman välissä sijaiteva pieni puisto hurmaa viidakkomaisuudellaan, jonne on mukava pistäytyä päivän kuumimpina tunteina.

Castillo del Gibralfaro
Korkealla kukkulalla oleva Gibralfaron linna tarjoaa kauniin panoraamanäköalan Malagan ylle. Ylös huipulle voi kulkea jalan tai mennä matkan bussilla tai taksilla.

Catedral de Malaga
Malagan Katedraali on aivan vanhankaupungin sydämessä ja se on jo pelkästään ulkopäin todella näyttävä. En ole itse käynyt siellä sisällä, mutta muutaman euron pääsymaksulla on mahdollista vierailla myös sisätiloissa.


Toivottavasti vinkeistä Malagaan oli hyötyä ja laittakaa alle omat parhaat Malagan vinkkinne. Itseä kiinnostaisi tulevaisuuden varalle vinkit tapas- ja ruokaravintoloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela