Kysymyksiä hyvinvoinnista

lauantai 9. syyskuuta 2017


Mitä hyvinvointi tarkoittaa sinulle?
Hyvää oloa omassa kehossa sekä tasapainoista, onnellista elämää. Hyvinvoivin olen silloin, kun treenaaminen maistuu ja arki rullaa omalla painollaan sen kummemmin asiaa ajattelematta.

Lempi ryhmäliikuntatuntisi?
Olen todella huono käymään ryhmäliikunnoissa, mutta jos käyn, valitsen spinningin, pilateksen tai body balancen. Joogan kokeilu on ollut pitkään mielessä, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi itseäni tunnille. Jospa vaikka tässä syksyn aikana saisin toteutettua tuon suunnitelman, sillä salini tarjoaa joogatunteja.

Lempi kuntosalitreenisi?
Eniten pidän selkätreenistä. Myös olkapäiden treenaaminen on kova kilpailija ykköstreenin paikasta.

Suositko aamu- vai iltatreenejä?
Jos näistä kahdesta täytyy valita niin aamutreenejä. Kaikista paras ajankohta itselle on kuitenkin aamu- tai iltapäivä, eli noin klo 10-15 välimaastossa.

Miten liikut arkena?
Oma arkeni ajoittautuu maanantai-sunnuntai välille, joten oma käsitys arjesta on kaikki viikonpäivät. Kuntosalilla käyn yleensä neljästä viiteen kertaan viikossa ja pyrin harrastamaan hyötyliikuntaa mahdollisimman paljon. Käytän hissiä kotona ainoastaan, jos kannettavana on enemmän kuin yksi ruokakassi tai esimerkiksi matkalaukku, mutta muuten kipuan aina portaat neljänteen kerrokseen. Muutenkin kävelen tai pyöräilen paljon keskustan sisällä, vaikka vähän liiankin hyvät bussi- ja tramiyhteydet houkuttelisivat nappaamaan julkisen kulkuneuvon. Töissä teen myös töitä paljon seisten vaikka työ tapahtuu tietokoneella.

Miten liikut reissussa?
Pääosin reissussa liikunta on ainoastaan hyötyliikuntaa ja kaupunkilomilla lähes poikkeuksetta kävelyä tulee päivässä reilusti yli toistakymmentä kilometriä. Lämpimiin kohteisiin ja pidemmille matkoille pakkaan aina sali- ja lenkkikamat mukaani ja esimerkiksi viikon pituisilla matkoilla tulee yleensä käytyä lenkillä ja/tai salilla noin kolme kertaa. Erityisesti rantakohteissa on aivan mahtavaa aloittaa päivä reippaalla lenkillä!


Voisitko ajatella ryhtyä vegaaniksi? Miksi?
En voisi. Vaikka rakastan lihaa ja kalaa, niin siitä luopuminen ei olisi se vaikein asia, vaan stressi siitä, mitä voi ja mitä ei voi syödä. Kasvissyöjä voisi vielä juuri ja juuri mennä, mutta vegaanius ei. Minua kiinnostaisi kasvissyöminen todella paljon, mutta elimistöni ja IBS on rajoittanut siihen ryhtymistä todella paljon, koska en muun muassa pysty syömään päivässä kuin ihan pieniä määriä papuja ja linssejä. Joten itselle on sopinut parhaiten se, etten syö arkena kuin poikkeustapauksissa punaista lihaa, suosin kalaa ja linnunlihaa ja välillä korvaan eläinperäisen proteiinin kokonaan tai osittain kasviperäisellä vaihtoehdolla.

Syötkö ikinä mitään epäterveellistä, esim. pikaruokaa?
Voi kyllä syön! Ja söisin vielä enemmänkin, jos IBS:ni ei reagoisi vehnään. maitotuotteisiin ja sokeriin niin helposti.

5 raaka-ainetta, jota sinulta löytyy aina kaapista?
Soijarouhetta, kylmäpuristettua kookosöljyä, lanttuja, broilerin rintafilettä ja pakastekasvisekoitutus, jossa on muun muassa vihreitä papuja ja porkkanaa.

4 kommenttia:

 1. Moikka!
  Olis tosi jees saada sulta jonkun näköstä ruokapäiväkirjaa vaikka viikon ajalta tästä sun nykysestä ruokavaliosta. Oma elämäntaparemontti on aluillaan ja kauheen vaikeeta tää syöminen, epäilen kans että mulle ei vehnä tai maito sovi mutta en osaa alottaa mistään 😣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Laitan toiveen korvantaakse :) Käy alkuhätään kurkkaamassa Ruoka-tunnisteen alta postauksia, siellä on aika paljon reseptejä sekä muutama aikaisempi ruokapäivä.

   Poista
 2. Mistä noi ihanat treeni pöksyt on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ne ovat Röhnischin ja ostettu muutama vuosi sitten :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela