Mijas Pueblo - Valkoinen kylä, joka hurmaa jokaisen

sunnuntai 27. elokuuta 2017

Ensimmäisenä niin sanottuna reissupostauksena kirjoitan hieman Mijasin kauniista keskuksesta, merenpinnasta reilun 400 metrin korkeudessa sijaitsevasta Mijas Pueblosta. Kylässä vallitsee aito Espanjalainen tunnelma valkoisine rakennuksineen ja pienine kujineen. Vaikka kylä on turistinähtävyys, oli tunnelma todella rauhallinen. Muutaman tunnin sai kulutettua helposti kulkien pitkin kauniita katuja, väistellen hevoskärryjä sekä istuen rauhassa ravintolassa. Pisin aika meni ehdottomasti upean näköalan ihasteluun. Kylän näköalatasanteelta näkee muuten selkeällä säällä Afrikan rannikolle sekä Gibraltarille saakka. Myös aktiivisemmasta menosta pitäville löytyy tekemistä vuoriston merkityiltä vaellusreiteiltä. Itse en illasaikaan sellaisesta kiinnostunut, vaan keskityin mieluummin syömiseen sekä Viño Tintoon.

idnosto
En ollut käynyt Mijasissa vuosiin, varmaan vuosikymmeneen, vaikka käyn Espanjassa lähes vuosittain. Nyt jälkeenpäin ihan harmittaa, sillä matkaa Mijasin vuoristokylään on Fuengirolan keskustasta alle 10 kilometriä ja autolla matka taittui todella nopeasti. Autottomille matkailijoillekin kylässä vierailu onnistuu helposti Fuengirolan keskustasta lähtevillä busseilla. Tietenkin tuonne voi kävelläkin, mutta jos mukavuus vie voiton, kannattaa valita alle pari euroa maksava bussikyyti ja matka taittuu reilussa vartissa. Tuonne patikoiminen vuoristotietä menee ehdottomasti to do-listalle. En ole mikään hard core-eräihminen, joten tuonne kipuaminen loivaa polkua ja tietä olisi kaltaselleni noviisille vielä iha siedettävä tehtävä!

Kävimme syömässä Plaza de la Constituciónin laidalla olevassa La Paereta - ravintolassa. Espanjassa ruoan laatu vaihtelee ravintoloissa todella paljon, mutta tuo valinta osoittautui oikein hyväksi. Oma Lasagneni roquefort - juustolla oli todella hyvä ja seuralaisenikin antoi peukkua tilaamalleen pizzalle. Hinnat olivat myös varsin kohtuulliset vaikka sijainnin puolesta olisi voinut odottaa hieman hintavampaa tasoa. Ravintoloita ja kahviloita oli paljon ja itseä jäi kiinnostamaan hyviä arvosteluja saanut El Mirlo Blanco, joka sijatsi valitsemaamme ravintolaa vastapäätä. Ensi Espanjan matkalla pitää ehdottomasti käydä taas Mijasissa eikä jälleen unohtaa kylän olemassaoloa toiseksi vuosikymmeneksi.

Ristiriitaisia tuntemuksia aiheutti kylän symboliksi tullut burro taxi eli aasitaksi. Alkunsa aasitaksit ovat saaneet 1960 - luvulla minkäs muunkaan, kuin turistien ansiosta. Onneksi luin, että kylän aaseista pidetään erityisen hyvää huolta. Eläinrakkaana ihmisenä suuri kivi vierähti sydämeltäni ja ollessani pieni, oli Espanjassa käydessä kohokohtia päästä syöttämään niityillä laiduntavia hevosia ja aaseja. Kait aika kultaa muistot ja tästä syystä aasien olot huolestutti normaalia enemmän.

Valkoisten rakennuksien, upeiden näköalojen sekä burro taxien lisäksi Mijas Puelon nähtävyyksiä ovat muun muassa härkätaisteluareena, Santuario de la Virgen de la Peña - kappeli, miniatyyrimuseo ja Mijasin suklaatehdas. Mielestäni kylän parhainta antia oli kuitenkin paikkojen tutkiminen jalkaisin, rento oleskelu sekä hyvä ruoka. Tunnelma oli juuri sopivan rauhallinen ja seesteinen useista turisteista huolimatta, ettei väenpaljous haitannut lainkaan. Oli tilaa hengittää ja nauttia siitä mitä näkyi ja tapahtui ympärillä.

Millaiset ovat teidän kokemukset Mijasista, jotka olette siellä käyneet? Entä onko teillä jotain omia vinkkejä koskien Aurinkorannikkoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela