Adiós Espanja ja kesä, tervetuloa syksy

perjantai 25. elokuuta 2017

Terveiset aurinkoisesta Espanjasta! Torstai aamuna palasin takaisin Tallinnaan ja reilu viikko tulikin otettua puhtaasti loman kannalta eikä läppäriä tullut avattua kuin kerran kuvien siirtämisen takia. Ajatuksena oli postailla pari kertaa reaaliajassa reissun aikana, mutta jos tietokoneeseen vilkaisukin alkaa puistattamaan, oli parempi tehdä sitä, mitä mentiin tekemäänkin - olemaan lomalla. Kuvia tuli kuitenkin otettua vähän liiankin ahkerasti, jota tulee kaduttua joka kerta matkan jälkeen. Jospa joskus oppisin fiksuksi valokuvaajaksi, enkä räpsisi muistikortteja täyteen kaikkea turhanpäiväistä!

Vuokrasimme auton heti lentokentältä, joka on ehdottomasti fiksuin vaihtoehto, sillä kentältä pääsee suoraan omalla autolla kämpille Benalmadenaan ja lähtöpäivänä auton palautus tapahtuu samaan paikkaan. Ylipäätänsä Aurinkorannikosta saa mielestäni eniten irti, jos käytössä on auto. Ensikertalaiselle akselilla Fuengirola-Malaga on paljon tekemistä ja kulkemaan pääsee helposti bussilla sekä junalla, mutta auto tuo todella paljon enemmän mahdollisuuksia saada kaikki irti Espanjan etelärannikosta. Varsinkin, jos loman tarkoitus on muukin, kuin vain maata auringossa ja käydä iltaisin syömässä. Myönnän, että yleensä haluan ottaa Espanjan lomat rentoutumisen kannalta, mutta tänä vuonna tuli pitkästä aikaa tehtyä useampi autoreissu. Perinteisen Malagan ja Puerto Banúksen lisäksi tuli pyörähdettyä Rondassa sekä tunnelmallisessa Mijas Pueblossa. Kirjoittelen näistä kahdesta jälkimmäisestä omat postauksensa myöhemmin.

idnosto
Kavereiden viettäessä lomia minun kanssa eri aikaan, nappasinkin matkaseuraksi nuorimman pikkuveljeni yksin lähtemisen sijaan. Vaikka yksin matkustaminen on todella ihanaa, oli kiva käyttää vielä mahdollisuus hyödyksi ja lomailla sisarusten kesken. Tuo nuorimmainen täytti hiljattain 18-vuotta, joten pian ei olisi enää siskon kanssa lomailu kiinnostanut! Yllättävän hyvin meni reissu ja mitään riita riitoja ei saatu aikaiseksi. Loppua kohden tietenkin tulee se oma lomaväsymyksensä ja parina päivänä olin itse hieman huonolla tuulella, mutta siinä se. Siitä kylläkin olen aika varma siitä, että pikkuveli ei halua koskea kameraan, tai ainakaan minun Sonyyni, seuraavaan puoleen vuoteen... Mutta pakko kehaista, että pikkuveli on kehittynyt valokuvaajana aivan huimasti. Joten suurkiitos hänelle monista kuvista, jotka tulette näkemään tältä reissulta.

Loman aikataulut menivät pitkälti siten, että itse heräsin aikaisin, kävin aamulenkillä, kokkailin itselleni kunnon aamupalan ja teini-ikäisen unenlahjat omaava pikkuveljeni heräili yleensä 11 aikaan, jolloin itse olin saanut omat aamutoimet hoidettua. Sitten hetki aurinkoa ja pahimpien helletuntien mentyä ohi lähdimme asunnolta. Tuollainen aikataulu toimi todella kivasti ja vaikka matkan aikana oli paljon ohjelmaa, oli siihen varattu sopivasti rentoutumistakin eikä aikataulu ollut mikään liian tiukka. Lomastressi on kaikista pahin, jonka voi itselleen tehdä. Tietenkin matkasta haluaa ottaa kaiken irti ja nähdä sekä tehdä mahdollisimman paljon, mutta minuuttiaikataululla paikasta toiseen juoksemisessa ei ole mitään järkeä. Kerkeekö siinä edes loppujen lopuksi nauttia siitä kaikesta, jotka näkee ja kokee?

Loman aikana tuli myös syötyä hieman liiankin hyvin ja erityisesti jäätelöä upposi monia litroja. Löysin sattumalta Mercadona-ruokakaupasta Kinder-jäätelöä isossa paketissa ja voi pojat sitä olisi mennyt vaikka kuinka paljon! Onneksi tein tämän löydön vasta toisiksi viimeisenä päivänä, sillä muuten jäätelöä olisi uponnut viel tuplasti enemmän haha! Kesä on mennyt todella rennosti ruokien suhteen ja kesäkilojakin on tullut hankittua reilu neljä, joten nyt tuntui todella hyvältä palata normaaleihin ruokiin ja motivaatio terveelliseen ruokaan löytyi vihdoin pitkän tauon jälkeen. Vaikka oli ihana oleilla helteessä, tuntui jollain tapaa puhdistavalta palata sateiseen ja syksyiseen Viroon. Kesä on ollut todella raskas, joten tekee hyvää antaa syyssateiden pyyhkiä kesän pölyt jaloista ja aloittaa syksy puhtaalta pöydältä.

Nyt siirryn perjantain viettoon ja viikonloppuna on tulossa toinen postaus Espanjasta. Pysykää kuulolla ja ihanaa viikonloppua kaikille! Xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela