Ruokakriitikko Riiassa

maanantai 10. heinäkuuta 2017

Lupasin koota yhteen postaukseen Riiassa vierailemistamme ravintoloista. Huonoksi onneksemme todella monet mielenkiintoisat ravintolat olivat koko viikonlopun tai vähintään juhannuspäivän suljettuna, joten olimme aika "turistimestojen" armoilla. Mitään hirveitä huteja ei onneksi sattunut vastaan, mutta harmitti kuitenkin, sillä monet kiinnostavat paikat jäi käymättä ovien ollessa kiinni.

Lidojošā Varde eli lentävä sammakko sijaitsee Elizabetes ielalla, Art noveau -korttelissa. Päädyimme tuohon ravintolaan pakoillessamme sadekuuroa ja ravintola osoittautuikin oikeastaan ihan kivaksi. Hintataso ei ole kovin korkea ja pääruoat ovat keskimäärin kymmenen euron kieppeillä. Menu oli tosi kattava, muttei kuitenkaan liian laaja, että valitseminen olisi liian hankalaa. Ravintolassa oli todella kiva iso katettu terassi, joten paikka on kiva myös viinittelyyt tai kahvilla käymiseen.

Juhannuspäivänä meidän oli tarkoitus mennä yhteen toiseen italialaiseen ravintolaan, mutta paikka olikin suljettuna koko juhannusviikonlopun. Olimme valinneet back up-paikaksi vanhassakaupungissa sijaitsevan pienen tunnelmallisen Sale&Pepen. Ravintolan suhteen jäi vähän ristiriitaiset fiilikset, sillä se ei ollut huono, mutten oikein tiedä pidinkö siitä lainkaan. Ainakaan tilaamani risotto alla pescatora oli aika mitäänsanomaton eikä mielestäni rehellisesti sanottuna oikeaa risottoa. Ihan kiva paikka sijainnultaan ja hinta-laatusuhteelta, muttei mikään erikoinen tai paikka, johon menisin uudestaan.

Trompeten olimme säästäneet vartavasten sunnuntain brunssiksi. Lotta ehdotti tuota paikkaa hänen aikaisemman käynnin perusteella ja olisin ollut hullut, jos olisin kieltäytynyt - 10 euron brunssia ei vain voi jättää välistä.

Brunssin valikoima ei ollut kovin laaja, mutta en kokenut sitä lainkaan negatiiviseksi asiaksi. Tarjonta oli kuitenkin kattava ja valikoimaa oli kivasti suolaisista makeaan. Tätä paikkaa suosittelen todella lämpimästi brunssille, lounaalle tai illalliselle. Tuolla on myös päivittäin livenä jazz-musiikkia!

Juhannusperjantaina kävimme nauttimassa ihanasta säästä Albert hotellin sky loungessa, jossa sattui olemaan vielä sopivasti happy hourkin. Hotellin baariksi drinkkien ja juomien hintataso oli ylipäätänsä yllättävän lompakkoystävällinen, joten tuonne kannattaa suunnata ihastelemaan kaunista Riikaa myös happy hourin ulkopuolellakin.

Tokyo-Cityyn päädyimme tavallaan olosuhteiden pakosta, sillä alkuperäinen suunnitelma yhdestä illallispaikasta meni uusiksi paikan ollessa juhannusaattona kiinni. Lähdimme kävelemään kohti Vanhaakaupunkia ja lukuisten suljettujen ravintoloiden jälkeen vastaan tuli tämä. Sushi ei nyt ole ikinä mikään hassumpi vaihtoehto ja tuo oli yllättävän edullinen ottaen huomioon, että se sijaitsi hotellin yhteydessä. Tilasin  12kpl annoksen tonnikala maki-susheja ja annos oli muistaakseni 5 euron luokkaa. Pitkä miinus siitä, että menu oli vain latviaksi, se oli noin aapisen kokoinen ja tarjoilija jäi odottamaan viereeni, kun yritän kylmä hiki otsalla päättää mitä söisin. Lisäksi esimerkiksi sushiannoksissa ei ollut monipuolisia lajitelmia, vaan useaa laatua halutessa olisi joutunut aina tilaamaan toistakymmentä kutakin laatua. Isolla porukalla ihan toimiva, mutta pienemmällä ei niinkään, ellei halua pyöriä ulos ravintolasta.


Pahoittelu loppuun todella nihkeästä postausrytmistä. Viime aikoina on vain loppunut tunnit kesken vuorokaudesta, viimeiset kolme päivää olen ollut sairaana ja päällä on muutenkin jokin ihmeellinen kesädepis. Mikään ei vain oikein kiinnosta, joten energiaa menee kamalasti siihen, että saan pakolliset asiat hoidettua. Toivotaan, että tämä fiilis menee pian ohitse ja energiaa riittäisi taas enemmän kaikkeen muuhun. Palaillaa!

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela