Parhaat mikropopcornit

lauantai 17. kesäkuuta 2017

Ja vielä ilman huonolaatuista palmuöljyä! Jos pitäisi valita sipsien ja popornien väliltä, niin kallistun ehdottomasti popcornien puolelle. Valmispakattujen mikropopcornien valmistus on todella helppoa - pussi muovikääreestä pois, pussi mikroon ja muutaman minuutin poksahtelun jälkeen edessä on pussillinen höyryäviä popcorneja.

Vaikka mikropopcornit ovat esimerkiksi sipseihin verrattuna terveellisempi vaihtoehto, sisältävät valmiit mikropopparit paljon palmuöljyä. Vaikka ihmiset tarvitsevat rasvoja, ei palmuöljy ole todellakaan se paras vaihtoehto rasvansaantiin. Palmuöljy (eri asia kuin kookosöljy!) on kovaa kasvirasvaa, jonka epäsopivuudesta keholle on kohuttu paljon ja jota ikävä kyllä käytetään paljon makeisissa, leipomuksissa ja suolaisissa herkuissa. Neuroottiseksi palmuöljyn välttämisen suhteen ei tietenkään tarvitse alkaa, mutta esimerkiksi popcornit on mahdollista valmistaa lähes samalla vaivalla itsekin ja ilman huonolaatuista rasvaa. Ja vielä mikrossa!

Viime aikoina olen saanut koukutettua itseni popcorneihin ja olen alkanut valmistamaan popcornit itse mikrossa maissinjyvistä. Tällöin pysyn valitsemaan itse, mitä öljyä käytän valmistukseen ja samalla säännöstellä sen sekä suolan kuitenkaan mausta lainkaan tinkimättä. Valmistukseen ei tarvitse edes mitään erityistä valmistusastiaa vaan tavallinen kova muovikulho sekä mikrokupu riittävät. Parasta muovikulhoa ei kuitenkaan tähän hommaan kannata käyttää, sillä kulho voi hieman kärsiä sekä popcornien haju tarttuu aika äkäisesti kulhoon.

Itse tehdyt popcornit mikrossa
Tarvitset:
maissinjyviä, öljyä, suolaa

Lisää suuren muovikulhon pohjalle pieni määrä, noin 2 tl, öljyä, kuten oliiviöljyä tai kookosöljyä, suolaa sekä maissinjyviä. Hyvä määrä suureen kulholliseen on noin 1 dl maissinjyviä. Peitä kulho parilla arkilla talouspaperia ja laita mikrokupu päälle. Talouspaperi imee itseensä kupuun kertyvää kosteutta, joten popcornit pysyvät rapeampina!

Popcornien mikrossa pidon aika riippuu mikron tehoista, joten tarkkaile valmistusta poksahtelua kuuntelemalla. Jossain vaiheessa kannattaa kurkata mikroon ja poistaa valmiit popcornit, jotta ne eivät pala ja jatkaa ei valmiiden maissinjyvien valmistamista. Ennen harkuttelua ravista kulhoa kunnolla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki: Jos pitää voin makuisista poppareista, voi puolet öljystä korvata voilla. Popcornit voi tehdä myös täysin ilman rasvaa lisäämällä kulhon pohjalle hieman vettä, mutta mielestäni maku on parempi käyttäessä edes 1 tl öljyä.

Easy as cake!

Ps. Birkenstockin sandaaleja* himoitseville tiedoksi, että Sarenzalla on niitä hyvässä alennuksessa. Olen omani ostanut sielä viime vuonna, joten voin suositella nettikauppaa!

1 kommentti:

  1. Palmuöljyn kasvattaminen on luonnon kannalta paras vaihtoehto tuottaa elintarvikerasvaa. Oikein tuotettuna se on todella terveellistä, varsinkin punainen palmuöljy. http://www.buzzle.com/articles/red-palm-oil.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela