Muistithan suojautua?

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

idnosto
Aurinkoiset ja lämpimät päivät on vihdoinkin täällä ja lomasesonki on muutenkin kuumimmillaan. Vietti päivänsä sitten välimerellä tai kotisuomessa, on ihon suojaaminen äärimmäisen tärkeää vaatteiden lisäksi hyvällä aurinkovoiteella. Olen itse todellinen aurinkorasvanatsi ja kauhulla olen kuunnellut tarinoita pelkän vauvaöljyn käytöstä ruskettumiseen tai kommentteja, ettei nyt Suomessa ainakaan tarvitse aurinkorasvaa - aurinko paistaa muutenkin niin harvoin, niin eihän rasvaa käyttämällä edes rusketu. Pyh ja pah! Kuulun itse niihin henkilöihin, jotka ruskettuvat helposti, mutta kuumina hellepäivinä levitän suosiolla iholleni SPF 30 -suojakertoimella varustettua aurinkorasvaa. Ja korkeasta suojakertoimesta huolimatta rusketun ihan kivasti myös Suomen kesäauringossa.

Meillä on oltu kotona pienestä asti tarkkoja aurinkorasvan käytöstä ja tuo on varmasti ollut osallisena siihen, että suojaan ihoani auringossa todella tunnollisesti. Olenkin yleensä se, joka reissussa muistuttelee kavereita aurinkorasvasta tai kysäisee ennen ovesta poistumista, että onhan aurinkorasva muistettu. Sen lisäksi, että ihon palaminen on vaarallista, on palanut punainen ja pahimmassa tapaukseessa kuoriutuva iho todella kamalan näköinen. Jälkimmäinen vie vielä sen hankitun rusketuksenkin mennessään.

Kaikille on varmasti selvää, että ultraviolettisäteille, joko UVA- tai UVB-säteille, altistuminen aiheuttaa ihon vanhenemista sekä voi olla yhtenä osatekijänä ihosyöpään. Ainoa keino suojautumiseen on pysytellä poissa aurongosta, suojata ihoa vaatteilla ja käyttää omalle ihotyypille sopivaa SPF-kertoimella varustettua aurinkovoidetta, jota myös lisätään iholle tasaisin väliajoin. Suomen kesä on lyhyt ja siitä halutaan varmasti nauttia mahdollismman paljon ladaten D-vitamiinivarastoja pitkää talvea varten, joten monet viettävät varmasti aikansa mieluummin auringossa, kuin varjossa. Tässä vaiheessa se aurinkovoiteen käytön merkitys korostuu, jotta minimoidaan sen ihanan auringon haittapuolet. Ja nautitaan kauniista ja terveestä ihosta myös vanhempanakin!

Sain keväällä kokeiluun Lieracin Sunissime -aurinkotuotteita ja vihdoin olen päässyt tuotteiden testaamisen makuun, kun aurinko on paistanut vapaapäivinäkin. Lierac on kehittänyt todellakin ylellisen suojan auringon haitallista säteilyä vastaan, sillä Sunissime - aurinkovoiteet sisältävät Patentoidun anti-aging -aurinkosuojan. Sen lisäksi, että ne tuovat tehokkaan suojan ihoa vanhentaviin UVB- ja UVA -säyteisiin, sisältävät ne myös ihoa energisoivaa Protauriinia sekä ihon täyteläisyyttä lisäävää, itseensä kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Kauniin rusketuksen maksimoimiseksi niihin on lisätty myös ruskettumista edistäviä ja aktivoivia peptidejä. Kulostaa aika hyvältä, eikö?

Sunissime - sarjaan kuuluu myös omat After sun -tuotteet vartalolle sekä kasvoille. Yleensä olen käyttänyt after sun - voiteita ainoastaan vartalolle tuomaan viilennystä ja olin erityisen mielissäni saadessa kokeiluun SOS Repairing Serum after sun - seerumin kasvoille ja dekolteelle. Tämä after sun - seerumi korjaa, rauhoittaa ja kosteuttaa kasvojen ja dekolteen herkkää ihoa auringolle altistumisen jäljiltä ja Cryo effect - teknologia auttaa palauttamaan ihon normaalin lämpötilan samalla lievittäen kuumottavaa tunnetta. Tämä tuote on IHANA! Rakastan erilaisia seerumeita niiden koostumuksen vuoksi ja tämä kyseinen seerumi tuo todellakin ensiapua paahtuneelle iholle. Tätä tekisi melkein mieli levitellä kasvoille vaikken olisi auringossa ollutkaan. Iholle tulee sen verran ihana ja freesi tunne seerumin levityksen jäljiltä.

Lieracin kaikki tuotteet ovat parabeenittomia, joten suosittelen Lieracin tuotteita erityisesti herkkäihoisille sekä kaikille, jotka haluavat todella tehokkaan suojan auringon ihoa vanhentavia säteitä vastaan. Voiteet tuoksuvat miellyttäviltä, kevyet voiteet imeytyvät iholle nopeasti ja eivät jätä ihoa tahmaiseksi, jota jotkut aurinkorasvat tekevät.

Minkä merkin aurinkovoiteisiin te luotatte lomamatkoilla ja kesäisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela