10 + 1 kysymystä ulkosuomalaiselle

torstai 29. kesäkuuta 2017


1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?
Ehdottomasti se, että perhe on ihan kivenheiton päässä (käytännössä asun Etelä-Helsingissä haha!), todella hyvä ja edullinen ravintolatarjonta sekä se, että kulttuurissa ei ole suuria eroavaisuuksia Suomeen verrattaessa.

2. Entä ikävintä?
Varmaankin köyhyyden näkyminen tietyillä alueilla ja se, että elinkustannukset nousevat kovaa vauhtia, mutta Viron palkkataso ei nouse samaa tahtia. Vaikka Viro on aivan Suomen naapurissa, välillä on raskasta, ettei asu lähellä perhettä. Onneksi Tallinasta on nopeampi (ja halvempikin) päästä kotiin, kuin vaikka Pohjois- tai Keski-Suomesta, mutta perheen luona ei pääse pistäytymään vaikka työpäivän päätteeksi kuten Hyvinkäällä asuessa. Olen kuitenkin pakottamatta valintani tänne muutosta tehnyt, joten asian kanssa pitää pystyä elämään.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?
Australia voisi olla sellainen kohde, jonne mielelläni matkustaisin jonkun toisen piikkiin. Parissa viikossa kerkeisi näkemään useamman paikan ja eipä tuo budjetin puuttuminenkaan haittaisi lainkaan!

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?
Moneenkin käymääni paikkaan, mutta top kolmosena olisi Etelä-Afrikka kokonaisuudessaan, Jenkeissä New York sekä Peru.

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?
Vielä en kaipaa mitään tiettyä ruokaa, sillä halutessa suomalaisia perinneruokia on oikein yksinkertaista valmistaa täälläkin. Elintarvikkeiden osalta taas kaipaan muutamia juttuja, kuten sokeroimatonta mehukeittoa (tiedän, e-koodeja!), MCT-öljyä, sokeroimatonta ketsuppia sekä halpaa luomukahvia. Edellämainittuja tuleekin tuotua tänne Suomesta.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?
Todella paha sanoa, sillä Viroon muuton syy oli juurikin se, etten viihtynyt Suomessa. Kuitenkin iän karttuessa ja siviilisäädyn muutosten myötä tilanne voi muuttua ja palaan Suomeen.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?
Mielenkiintoisin juhlapyhiin liittyvä asia on, että Virossa juhlitaan itsenäisyyspäivää kahdesti: 24. helmikuuta sekä 20. elokuuta 1918 vuoden itsenäisyysjulistuksen sekä vuoden 1991 uudelleenitsenäistymisen johdosta.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?
Ulkomaille muuttaminen, varsinkin Euroopan sisällä, on itse asiassa todella yksinkertaista. Vaikeimpia asioita on tietenkin kaikki virastojutut ja asumiseen liittyvät asiat. Henkisellä tasolla taas ehkä se, ettei ympärille ole välttämättä samanlaista tukiverkostoa kuin Suomessa.

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?
Voisin hyvinkin. Haaveeni olisikin muuttaa Etelä-Afrikkaan, joten kait se nälkä kasvaa syödessä! Vaikka olisin nytkin voinut muuttaa johonkin lämpimämpään maahan, on silti pienenä haaveena jossain vaiheessa mahdollisesti vaihtaa maata jonnekin, jossa ei ole  kesäisin +10 astetta ja toppatakkikelit.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki?
2016 oli jotenkin todella vauhdikas vuosi. Puolet vuodesta asuin Hollannissa, valmistuin ammattikorkeakoulusta tradenomiksi, vietimme ensimmäisen veljentyttöni nimiäisiä, palasin Suomeen ihan tyhjän päälle... Yksin mieleenpainuvimmista hetkistä oli kuitenkin varmaan se, kun heräsin viimeisenä aamuna Hollannista ympärilläni pakatut matkalaukut, siivottu asunto ja tiesin pääseväni kotiin.

+ 11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?
Juuri tuli käytyä Latviassa ja elokuussa olen lähdössä käymään asunnollamme Espanjan Benalmadenassa. Loppusyksystä on ajatuksissa myös tehdä jokin pieni reissu, mutta vielä ei ole ajatustakaan minne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela