Menu sesongin mukaan: Kohvik Sesoon Tallinna

torstai 4. toukokuuta 2017

Vappubrunssi on hyvää vauhtia alkanut muodostua monen vapunviettäjän perinteeksi. Kotibrunssit ovat ihan ykkösiä, mutta oikaisu ja valmiiseen pöytään istuminenkaan ei ole huono vaihtoehto. Vaikka vappu ei näkynyt Tallinnan katukuvassa mitenkään ja perinteiset vappumunkit jäi kolmatta vuotta putkeen syömättä (toissavuonna toivoin nielirisaleikkauksesta ja viime vuonna olin Hollannissa), niin sentään vappuaattona tuli käytyä super hyvällä brunssilla. Suunnattiin sunnuntaina ystäväni kanssa Tallinnan Kalamajassa sijaitsevassa Kohvik Sesooniin, joka tarkoilee sunnuntaisin brunssin edulliseen 12 euron hintaan (lapset 6e).

Hinta-laatusuhde oli todellakin kohdallaan Sesoonin brunssissa ja tarjolla oli mielenkiintoisia ruokia. Mikään perinteinen brunssi ei ollut kyseessä, mutta mielestäni se oli ainoastaan postiivinen asia. Sesoonin menu vaihtelee  vuodenajan mukaan ja brunssilla tarjottavat ruoat vaihtuvat ainakin osittain joka viikko. Myös kesken päivän tarjolle saatetaan jossain vaiheessa tuoda jokin uusi ruokalaji korvaamaan loppunutta. Perinteisemmät brunssit laajoine leipävalikoimineen ja salaatteineen ovat ihania, mutta niistä puuttuu helposti se yllätyksellisyys sekä persoonallisuus. Itselle jäi brunssista sekä Sesoonista ylipäätänsä sellainen fiilis, että haluan tutustua ruokalistaan tarkemmin uudemman kerran brunssin lisäksi myös lounas- sekä illallisaikana.

Vaikka kokemus oli todella positiivinen, pakko antaa vähän miinusta siihen, että kahdelta syömään mentäessä paria ruoka-annosta ei täydennetty enää ollenkaan eikä tyhjää tarjoiluastiaa viety lainkaan pois. Isommat lautaset olivat myös loppuneet, joten jouduimme ottamaan lämpimät ruoat pienille leipälautasille. Okei, ehkä se oli ihan positiivinen asia siinä mielessä, ettei tullut syötyä ihan liikaa, sillä ruokaa pystyi ottamaan kerralla vähemmän! Olisin myös kaivannut pientä mainintaa muun muassa gluteenittomuudesta ja siitä, mitä allergeeneja ruoat sisältävät. Varmasti kysymällä olisi selvinnyt, mutta helpottaisi paljon ihmisiä, joilla on allergioita. Muutenkin brunssiajan yleisessä toimivuudessa voisi ehkä olla pientä hiomista, mutta 12 euron hinnalla tällaiset pikkujutut eivät todellakaan haitanneet sen koommin. Kiinnitän vain pieniin yksityiskohtiin helposti huomiota, joten nämä seikat jäivät mieleen. Muuten miljööltään paikka oli todella kiva, tila Kalamajamaisen urbaani ja trendikäs ja vaikka ruoka oli hyvin kasvispainoitteista, löytyi myös lihavaihtoehtoja sitä kaipaaville.

Brunssin lisäksi illallismenu sekä lounasruoat ovat todella edullisia. Lounas, joka sisältää keiton, lämpimän ruoan sekä jälkiruoan maksaa ainoastaan 7,20euroa tai siitä voi valita ainoastaan esimerkiksi keiton. Brunssi- ja lounasajan ulkopuolella lämpimät ruoat ovat keskimäärin 8-11 euroa, leipiä saa reilulla vitosella, keittoja noin neljällä eurolla ja jälkiruoat ovat kahden ja neljän euron välillä. Eli alku-, pää- ja jälkiruoan syö noin 20 eurolla ilman juomia. Ei mikään paha hinta! Normaalissa ruokalistassa oli muuten allergeenit sekä kasvisvaihtoehdot merkitty selvästi, joten brunssin ulkopuolella niitä ei tarvitse erikseen kysellä.

Pakko vielä samaan postaukseen vinkata herkkävatsaisille Colonic Plus entyymistä sekä gluteeninpilkkojasta. Hankintatukku riensi apuun vatsavaivoista kirjoittamiseni jälkeen ja lähetti minulle nämä kaksi valmistetta testiin. Molemmat auttavat ruoansulatuksessa ja gluteeninpilkkoja auttaa viljan gluteenin aiheuttamaan yliherkkyyteen sekä helpottaa kaseiinin,  eli maidon proteiiniin liittyviä epämiellyttäviä vatsaoireita kuten turvostusta ja vatsakipuilua. Nappasin yhden molempia kapseleita ennen ruokailun aloittamista ja olo oli huomattavasti parempi, vaikka söin hieman vehnää sisältäviä ruokia sekä nautin hyvistä jälkiruoista. Normaalisti vatsani alkaa ilmoittamaan itsestään ääntelyllä sillä sekunilla, kun laitan jotain epäsopivaa suuhun. Nyt vatsa pysyi ihmeen hiljaa ja vaikka pientä turvotusta tuli, ei reaktio ollut todellakaan samaa luokkaa, kun mitä yleensä esimerkiksi yhden omenan syöminen saattaa aiheuttaa. Aion todellakin kantaa näitä mukana silloin, kun tiedän nauttivani itselleni epäsopivia ruokia ja en halua vatsavaivojen ja turvotuksen pilaavan päivääni.

Suosittelen ehdottomasti testaamaan Kohvik Sesoonin ja ylipäätänsä Kalamajan kaupugninosaan. Varsinkin nyt kesän kynnyksellä tuonne on kiva kävellä keskustasta tai ottaa raitiovaunu, joka pysähtyy ihan lähikulmille. Testauslistalla on moni muukin tuolla suunnilla oleva ravintola ja kahvila, joten niistä on tulossa myös juttua, kunhan saan koluttua niitä läpi. Onneksi säät ovat vihdoin alkaneet parantua, joten pääsen hyödyntämään fillaria entistä enemmän ympäriisä liikkumiseen. Vielä olen sen verran mukavuudenhaluinen, että olen käyttänyt sitä oikeastaan vain lyhyempiin matkoihin, kuten ydinkeskustassa asioilla tai salilla käymiseen.

Onko joku teistä käynyt Kohvik Sesoonissa tai menikö ravintola Tallinnan to do-listalle?

2 kommenttia:

 1. Heippa! Tämä ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen, mutta kerroit joitakin viikkoja sitten tuosta hirveästä nesteen kertymisestä kroppaan. Selvisikö verikokeissa jotakin? Ja kuinka nopeasti paino tasaantui normaaliksi? Kiitos hirveän paljon jo näin etukäteen vastauksesta ja ihanaa kevättä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En käynyt siitä lääkärissä, koska nestettä lähti kotiin palattua 25h noin viisi kiloa ja nyt varmasti paino palautunut vähintään normaaliin, sillä vaatteet tuntuvat taas normaaleilta päällä. En seuraa painoani vaa'alla, joten en osaa sanoa monta päivää meni jokaisen kilon lähtemiseen :)

   Jos neste ei olisi poistunut viikonlopun aikana, kun palasin kotiin, niin ehdottomasti olisin käynyt lääkärissä! Kiitos samoin hyvää kevättä sinne! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela