Virtaa välipaloista - Yhteistyössä ProPud

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

*Kaupallinen yhteistyö: Indiedays ja ProPud

Minut pyydettiin mukaan muutaman muun bloggaajan kanssa vierailevaksi kirjoittajaksi Njie Suomen blogiin. Njie on tuttu ProPud-tuotteistaan, erityisesti niistä Jacky makupalavanukkaisiin verrattavista proteiinivanukkaista. Lähdin mielelläni mukaan tällaiseen yhteistyöhön ja halusin julkaista tekstit myös täällä omassa blogissani. Teksti on siis alkuperäisesti kirjoitettu ja julkaistu Njie Suomen blogissa, josta löydätte minun oman blogiosion (linkki).
***

Virtaa välipaloista

Tasainen syöminen pitkin päivää on avain koko päivän kestävään energiseen oloon. Iltapäiväväsymystä voi toki lähteä taltuttamaan päivän toisella pannullisella kahvia tai napsauttamalla energiajuomatölkin auki, mutta usein syynä on lounaan täyttämien energiavarastojen hiipuminen. Tällöin energiavarastoja on hyvä lähteä täyttämään terveellisellä välipalalla, josta saa virtaa loppupäivään. Välipalan nauttimisella ennaltaehkäistään samalla päivällisaikaan iskevä tappava nälkä, jolloin tulisi helposti koluttua kaikki keittiön kaappit tyhjiksi tai kurvattua töistä kotiin pikaruokaravintolan autokaistan kautta.


Usein suositellaan, että päivän aikana syötäisiin viisi ateriaa: aamiainen, lounas, välipala, päivällinen sekä iltapala. Suositukset ovat kuitenkin suosituksia ja jotkut tarvitsevat päivässä kuusi ateriaa ja joillekin sopii päivään parhaiten neljän aterian nauttiminen. Esimerkiksi neljän aterian syöminen sopii oikein hyvin silloin, jos päivällinen on tapana nauttia myöhään, eikä koe olevansa nälkäinen nukkumaan mennessä. Oli oma ateriarytmi ja –määrä mikä tahansa, kannattaa päivään sisällyttää kuitenkin aina edes yksi pienempi välipala.

Toisinaan välipala sijoittuu iltapäivään, joskus taas se voi olla hyvä nauttia illemmalla, jos esimerkiksi treenaa myöhään. Välipaloja voi olla päivässä yksi tai kaksi tai vaikka kolme, kunhan muistaa syödä päivän aikana myös kunnollisiakin aterioita. Koko päivän kestävä liian kevyt syöminen johtaa helposti siihen, että tulee napsittua jotain pientä välipalaa koko ajan. Sen lisäksi, että jatkuva napostelu on haitallista hampaille, sekoittaa se myös ruoansulatusta, eikä vatsa saa tällöin rauhassa sulatella syötyä ruokaa. Tästä syystä tasaista ja säännöllistä syömistä suositellaankin.

Tasainen syöminen ja päivän pääaterioiden tukeminen välipalalla ehkäisee tehokkaasti iltaan painottuvaa napostelun tarvetta, joka iskee ainakin allekirjoittaneelle helposti, jos päivän aikana on tullut syötyä liian köykäisesti. Olen huomannut iltapainoitteisen napostelun tarpeen iskevän useimmiten silloin, kun en ole saanut mahdutettua päivääni välipalaa tai se on muuten vain unohtunut. Välipala, joka sisältää kaikkia kolmea ravintoainetta, eli proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa, toimii itsellä kaikista parhaiten nostamaa energiatasoja pääaterioiden välissä ja hillitsemään iltanapostelua.

Yksi lempi välipaloistani on ehdottomasti proteiiniletut, jotka ovat nopeita valmistaa ja joista saan runsaasti proteiinia, hyviä hiilihydraatteja sekä rasvaa, joka auttaa pitämään energiatasot tasaisina. Alla on resepti herkullisiin ProPud – proteiinilettuihin, jotka maistuvat koko perheelle. Kuvan proteiiniletuissa käytin herkullista Blueberry muffin –proteiinivanukasta, mutta reseptiin sopii omien mieltymysten mukaan mikä tahansa ProPud –proteiinivanukas.

ProPud – proteiiniletut
½ purkkia ProPud -proteeinivanukasta
1 banaani
1 kananmuna
2 kananmunan valkuaista
2rkl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Ekstra: vapaavalintaista makeutusta

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Paista pannulla pieniksi letuiksi pienessä määrässä kookosöljyä. Tarjoile jäljelle jääneen ProPud -proteiinivanukkaan sekä muiden lisukkeiden, kuten marjojen tai hedelmien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela