HetkiƤ viime viikolta

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Huomenta! VietƤn tƤnƤƤn normaalista poiketen vapaapƤivƤƤ tƶistƤ, sillƤ Ƥitini, isƤpuoleni sekƤ isoƤitini ovat tulossa kƤymƤƤn Tallinnassa. Ohjelmassa on viettƤƤ pƤivƤ isoƤitini kanssa ja myƶhemmin kƤydƤƤn vielƤ kaikki yhdessƤ syƶmƤssƤ. Halusin tulla pƤivittƤmƤƤn blogin vielƤ aamusta ja tƤhƤn postaukseen kerƤsin muutamia mieleen jƤƤneitƤ asioita viime viikolta. MitƤ muuten pidƤtte tƤllaisista postauksista? Olette pitƤneet paljon arkisista jutuista, joten saisiko tƤmƤnkin tyyppisiƤ tulla enemmƤn?


Paluu treenien pariin
PƤƤsiƤisviikolla olo alkoi tuntumaan kipeƤltƤ, joten salitreenit jƤivƤt syrjƤƤn viikoksi. Viime viikolla pƤƤsin palaamaan treenien pariin ja treenaaminen tuntui niin hyvƤltƤ. Sormet ristiin, ettƤ nyt pysyisin terveenƤ eikƤ tarvitsisi heti taas pitƤƤ taukoa treenistƤ. Nyt tosin tuntuu olevan kaiken maailman flunssaa liikkeellƤ... LisƤksi Tallinnassa salikortit on ƤlyttƶmƤn kalliita, omanikin sellaiset 63euroa kuussa, joten ƤrsyttƤƤ maksaa turhasta tuollaista summaa vaikkei sille mitƤƤn voi, jos tulee kipeƤksi.

Kaverin ekstempore majoittaminen
Lauantaina sain vƤhƤn ennen puolta yƶtƤ viestiƤ, ettƤ kaverini olisi ihan kohta Tallinnassa ja tarvitsisi majapaikan. ErinƤisistƤ syistƤ johtuen en ensiksi meinannut pystyƤ auttamaan, mutta muutaman jƤrjestelyn jƤlkeen sain pelastettua kaverin pulasta. Harvoin enƤƤ tulee tehtyƤ mitƤƤn kovin ekstemporea ihan siitƤkin syystƤ, ettƤ olen todella mukavuudenhaluinen. Vaikkei tƤmƤ mitƤƤn kovin erikoista ollut, niin eipƤ kovin usein tule keskellƤ yƶtƤ yƶvieraita! Long story short ja oli oikeastaan todella piristƤvƤƤkin tehdƤ jotain tuollaista.

Pikkuveljen vierailu
Lauantaina toisiksi vanhin pikkuveljeni tuli kaverinsa kanssa kƤymƤƤn Tallinnassa. Pojat pyƶrƤhtivƤt tƤƤllƤ minun asunnolla kurkkaamassa miltƤ tƤƤllƤ nƤyttƤƤ, jonka jƤlkeen lƤhdettiin kƤymƤƤn Ɯlemisten ostoskeskuksessa. Poikia ei kiinnostanut kamalasti muun muassa Zara Home sekƤ H&M:n kotipuoli, joten sain ihan rauhassa kurkata sisustusliikkeet. Ei mennyt kuin alle pari tuntia ja pikkuveljeltƤ tuli snƤppi, ettƤ he ottivat Uberin keskustaan, jotta kerkeƤvƤt vielƤ tekemƤƤn mutuamat ostokset ennen laivan lƤhtƶƤ. Omatoimista porukkaa toi nuoriso!

Valaisimen asentaminen
Tallinnan kotipostaus on tuloillaan, sillƤ minulta puuttui pitkƤƤn korjauksessa ollut toinen sohvani sekƤ olohuoneessa ei ollut valaisinta. Kaikki tƤƤllƤ kƤyneet ovat sanoneet, ettƤ minun pitƤisi vaihtaa Ikean Makros-valaisimeen kokonaan jokin liitinhomma (termistƶ kunnossa!), jotta saisin asennettua sen lampussa jo valmiina roikkuvaan johtoon. NƤppƤrƤnƤ tyttƶnƤ huomasin lauantaina aamulla lamppukeissiƤ ihmetellessƤni, ettƤ saan vaihdettua koko valaisimen ihan helposti. Tai helposti ja helposti, sillƤ minulta puuttui pituutta noin kymmenen senttiƤ homman hoitamiseen. Onneksi tuo pikkuvejen vierailu ajoittui juuri sopivasti ja sain vihdoin valaisimen kattoon! Katosta johdon pƤƤssƤ roikkuva led-lamppu ei ole ollut kovin esteettinen valaisinvaihtoehto. Nyt kun valaisimet on saatu kattoon ja sohva on taas tƤƤllƤ niin kotipostausta on tulossa lƤhiviikkoina.


Huulipunamoka
MAC-meikkibrƤndillƤ on back to MAC-kƤytƤntƶ, eli viedessƤƤn kuusi tyhjƤƤ tuotetta takaisin saa haluamansa mustahylsyisen huulipunan ilmaiseksi. Sain viimein kƤytettyƤ viimeiset pisarat Fix+ - meikinkiinnityssuihkeesta ja koossa oli kuusi tyhjƤƤ tuotetta. Tietenkin oli pakko mennƤ vielƤ ennen tƶitƤ hakemaan se uusi huulipuna, koska millƤƤn ei mukamas malttanut odottaa iltaan asti tai mennƤ seuraavana pƤivƤnƤ. Aikaa valitsemiseen oli ihan pari hassua minuutia ennen bussin lƤhtƶƤ, joten kovin kauaa en swtchaillut punia.

Miten meni nƤin omasta mielestƤ, kun kotona huomasin, ettƤ oli valinnut tƤysin saman punan viime kevƤƤnƤkin palauttaessani tyhjiƤ hylsyjƤ! Muistin, ettƤ olen joskus kƤyttƤnyt kyseisen nimistƤ punaa, mutta siinƤ kiireessƤ olin varma sen olevan sƤvy, joka on loppunut vuosia sitten. No eihƤn se niin mennyt ja nyt olen  onnellinen kahden Speak Louder-sƤvyn omistaja.Onneksi tuo puna on sentƤƤn todella kiva ja monikƤyttƶinen, joten laitoin tuon uusimman takaisin pakkaukseen odottamaan edeltƤjƤnsƤ loppumista. Harmi, ettƤ olin jo kerennyt kƤyttƤmƤƤn tuota huulipunaa pƤivƤllƤ sillƤ muuten olisin voinut kƤydƤ vaihtamassa sen toiseen sƤvyyn. Positiivista tƤssƤ sentƤƤn on se, ettƤ rahaa ei menyt hukkaan!

Tsemppilappu tƶissƤ
Viime viikolla juttelin asiakkaan kanssa puhelimessa ja meillƤ oli todella hauska puhelu sillƤ kemiat kohtasivat todella hyvin. YhdessƤ vaiheessa havahduin siihen, kun pomoni tuli laittamaan viereeni post it-lapun, jossa luki "Hieno! :) " ja jƤlkeenpƤin vielƤ sain kehua, ettƤ tosi hauska puhelu. Sen verran voin tyƶstƤni sanoa, etten tee puhelinmyyntiƤ, vaikka asikkaiden kanssa olen tekemisissƤ puhelimitse. Piristi ihan kamalasti pƤivƤƤ tuollainen pieni huomioiminen esimieheltƤ! PidƤn tyƶstƤni tosi, tosi, tosi paljon ja tƤllaiset pienet eleet tekevƤt itsestƤni vielƤkin varmemman, ettƤ tein oikean pƤƤtƶksen ottaessani tƤmƤn tyƶn vastaan.

EpƤvakaa sƤƤ
MissƤ hemmetissƤ se kevƤt viipyy! Hieman turhattavaa, kun yhdessƤ vaiheessa tulee lunta ja seuraavana hetkenƤ paistaa aurinko. Viime viikot on muutenkin tuullut paljon, joten sƤƤ on tuntunut entistƤ kylmemmƤltƤ. Vaikka sƤƤ on ollut epƤvakaa niin onneksi sentƤƤn useimpina pƤivinƤ on saatu nauttia todella kauniista auringonpaisteesta. EikƶhƤn se kevƤtkin sieltƤ pian tule. Haluaisin vain pƤƤstƤ korkkaamaan tyƶmatkapyƶrƤilyn, muttei ole vielƤ houkutellut sillƤ tuuli tekee ilmasta todella kylmƤn ja meinaa viedƤ mennessƤƤn.

Kirppislƶytƶ
KƤvin ystƤvƤni kanssa lauantaina TelliskivessƤ jƤrjestetyllƤ kirppiksellƤ ja lƶysin nƤissƤ kuvissa nƤkyvƤn Polo Ralph Laurenin kauluspaidan viidellƤ eurolla. Malli on classic fit ja todella unisex, mutta tiukkojen farkkujen kanssa tai esimerkiksi kesƤllƤ auki pidettynƤ farkkushortsien kaverina tƤmƤ toimii todella hyvin. VƤri on vielƤ todella hyvƤ vaaleanpunainen eikƤ yhtƤƤn liian pinkki tai liian kylmƤ. Kuvissa sƤvy on kylmƤ, mutta luonnossa sƤvy on juuri tƤydellinen lƤmmin vaaleanpunainen.

Ihanaa tiistaita kaikille!

7 kommenttia:

  1. moi :) Ootko kysellyt teiltƤ tƶistƤ ettƤ kuulutteko esimerkiksi MTƜ spordiseltsiin? Itse olen myƶs Tallinnassa tƶissƤ, ja tuon spordiseltsin kautta itsellƤni Myfitnessin kuukausikortti on vain 44e. Oon ymmƤrtƤnyt ettƤ tuota olisi aika paljon yrityksillƤ kƤytƶssƤ, mutta siitƤ ei vƤlttƤmƤttƤ tajuta aina erikseen sanoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti saadaan jotain alennusta MyFitnessista, johon tosiaan otinkin nyt salikortin kun on sijaintien puolesta kƤtevin. En ole saanut vielƤ tƶissƤ id-korttiani, jolla saa mm. yhteistyƶalennukset, joten toistaiseksi maksan tuota kiskurihintaa. HYvƤ kun muistutit, pitƤƤ laittaa heti ylƶs kalenteriin, ettƤ muistan kysellƤ sitƤ alennusta kunhan tulee se kortti :) Tuo yli 60e on niin jƤrjetƶn summa siitƤ, ettƤ kƤyttƤƤ 99% ainoastaan kuntosalia...

      Poista
    2. Okei, no toivottavasti sitƤ kautta sitten saisi edullisemman kuukausihinnan :) Mutta oon tƤysin samaa mieltƤ, ottaen kuitenkin huomioon muuten elintason tƤƤllƤ, on tuo jotenkin kƤsittƤmƤttƶmƤn suuri summa... MielestƤni ainakaan nƤmƤ Myfitnessin keskustan salit ei muuten ole mitenkƤƤn kovin erikoisia :D

      Poista
    3. Just eilen puhuttiin, ettƤ millƤ pyhƤllƤ hengellƤ virolaiset oikein elƤƤ, kun suhteuttaa palkkatasoa elinkustannuksiin ja hinta-tasoon... Ja totta ettei nƤƤ edes ole mitƤƤn erikoisia saleja. Toi Solariksen MF on tosi vaatimaton, Postimaja sentƤƤn ihan ok ja siellƤ tulee kƤytyƤ vapaapƤivinƤ. Nyt ootan sen uuden Ɯlemisten MF:n avaamista, kun se olisi ihan duunin vieressƤ ja ilmeisesti tosi iso sali tulossa :)

      Poista
    4. Jep sitƤ samaa on tullut itsekin mietittyƤ. VƤhƤn vanhaa ajattelua ettƤ tƤƤllƤ olisi kaikki niin kauhean halpaa. Suhteuttaen palkat ja elinkustannukset, ei tƤƤllƤ omasta mielestƤ mitenkƤƤn erikoisen halpaa kyllƤ ole. Suomesta tullessa tottakai jotkut asiat tuntuvat alkuun edullisilta, mutta aika ƤkkiƤ huomaa ettƤ ei se ihan niin olekaan :D Toivottavasti se Ɯlemisten sali olis sitten parempi, jos sulla tyƶpaikkakin on kerta siinƤ viressƤ! :) Oonkin kƤsittƤnyt ettƤ muutamat keskustan ulkopuoliset salit ois isompia, mutta aina ei viittis lƤhteƤ sitten julkisilla salille, kun kƤvellenkin pƤƤsee noihin keskustan saleihin..

      Poista
    5. MustamƤellƤ mustikakeskukses nƤytti olevan kuntosali 19ekk.

      Poista
    6. TiedƤn, ettƤ on halvempiakin saleja, mutta ei ole jƤrkeƤ alkaa kulkemaan salille toiselle puolelle kaupunkia pienen sƤƤstƶn takia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela