Tulevan kodin sisustussuunnitelmaa

maanantai 6. maaliskuuta 2017

A-P-U-A! Muutto alkaa olemaan aivan käsillä ja jos ei tule muuttujia matkaan, niin ensi viikon loppupuolella lähden heittämään ensimmäisen reissun muuttokuormaa Tallinnaan. Muuttoon en ole täällä Suomen päässä alkanut vielä sen kummemmin valmistautumaan. Tavaraa ei kuitenkaan ole kovin paljoa ja muuttoa ei tule tehtyä yhtenä päivänä, joten jätän sen mieluummin myöhemmäksi. Inhottava asua niiden muuttolaatikoiden keskellä, joten mieluummin vältän kaaoksen keskellä asumista viimeiseen asti! Tänään tosin pakkasin muutaman laatikon tavaraa, jotka jäävät Suomeen säilytykseen. Viikonloppuna ajattelin käydä viemässä joitakin tavaroita jo äidille säilöön, jotka ovat olleet häkkivaraston täytteenä ja joita en tarvitse tähän hätään Tallinnassa, kuten talvivaatteita. Ja aika nopeasti tämän asunnon pakkaa kasaan, kun ennen Hollantiin lähtöä tuli käytyä muuton yhteydessä kaikki tavarat huolellisesti läpi ja heitettyä pois tai laitettua kiertoon itselle turha tavara.

Huonekaluistakaan ei lähde mukaan kuin sohvapöytä, vaaterekki, ehkä muutamia korisysteemejä eteisen vaatekomeroon ja mahdollisesti pari lipastoa, jos vain saan ne mahtumaan. Muun muassa sydänverellä joudun laittamaan ihanan keltaisen sohvani odottamaan parempia päiviä. Asunto on tosiaan huonekalujen osalta kalustettu, kuten Virossa on tapana, joten se rajoittaa hieman sisustamista. Onneksi muun muassa kaksi asunnossa olevaa sohvaa ovat nätit mustanruskeat nahkasohvat ja muut kalusteet ovat vaaleaa puuta, joka antaa vaalean parkettilattian kanssa paljon mahdollisuuksia sisustuksen värimaailmalle.

Tällä hetkellä olen suunnitellut asunnon värimaailmaa siten, että uusi sininen mattoni tulee olohuoneeseen ja se alue asunnosta saa olla hieman värikkäämpi. Asunnossa ei ole erillistä makuuhuonetta, vaan makuutila on asunnon perällä verholla eriteltynä. Makuutilasta aion tehdä vaalean ja freesin ja sinne mahtuu osittain sängyn alle aseteltuna syksyllä ostamani Elloksen Tanger-ryijymatto*. Eteiseen ajattelin laittaa punaisen persialaistyylisen mattoni. Matto on kuvioinnin ja lyhyen nukan ansiosta helppo pitää puhtaana tai ainakin puhtaan näköisenä, joten se soveltuu ihan hyvin eteiskäyttöön. Keittiön kaapistot ovat vaaleaa puuta ja työtasot vaaleanharmaat, mutta keittiön suhteen olen vielä vähän kysymysmerkki. Keittiö on siis oma kapea tilansa ja ruokapöytä on oleskelutilassa, joten sen koommin ei keittiön sisustamista tarvitse miettiä. Lähinnä vain mitä kaikkea yksityiskohtaa sinne laittaa ja niin edelleen. Syksyllä ostamani mintun värinen Ikean tarjoilukärry sinne onneksi mahtuu, joten se ainakin toimii väripilkkuna keittiössä!

Tämä odottaminen on niin hermoja raastavaa! Tiedän, että saan mielenrauhan vasta kun olen päässyt ensimmäisen kerran asuntoon ja nään sen täysin ilman entisen asukkaan tavaroita. Nyt muutamasta nopeasti nappaamastani kuvasta on niin vaihea hahmottaa asuntoa ja jollakin tapaa näkee ainoastaan ne entisen asukkaan tavarat. Onneksi ei enää kauaa ja pääsen tekemään kunnon suunnitelman. Uutta sisustustavaraa vältän ostamasta, ainoastaan tähän hätään on tullut hankittua muutama uusi tyynynpäällinen ja joitakin viherkasveja varmaan hankin, mutta Ikean vihreä Draget-hylly houkuttelisi eteiseen. Sijoitus ei olisi todellakaan paha, koska se maksaa ainoastaan 24,95 euroa. Ennen Ikeaan suuntaamista pitää kuitenkin käydä asunnossa kerran, koska en huomannut ottaa eteisestä kunnon kuvia, enkä kuollaksenikaan muista kuinka paljon siellä muilla seinillä kaapistoseinän lisäksi.

Hohhoijaa, on tämä naisena oleminen vaikeaa. Kaikki kiva pitäisi saada tehdä nythetitälläsekunilla!

2 kommenttia:

  1. Muutenkin aina keväällä joku sisustuskärpänen puree :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Valon lisääntyessä tekee mieli aina saada jotain uutta ja pirteää kotiin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela