Resepti: Kukkakaalipizzapohja ilman juustoa ja jauhoja

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Voi vitsit miten meitä on hellitty kelien suhteen tänä viikonloppuna! Tietenkin tuurillani tämä viikonloppu on aikataulun suhteen todella tiukka ja olen aivan näillä näppäimillä lähdössä viemään autollista muuttokuormaa Mäntsälään valmiiksi ensi viikon perjantaita varten, käyn äitini vanhemmilla ja päivän päätteeksi vielä pitää käydä hakemassa koira isän vanhemmilta hoidosta ja haluaisin keretä käymään salillakin. Tämä aamukin on mennyt blogijuttujen parissa. Eilinen meni osittain töissä, mutta onneksi kerkesin aamulla nauttia auringonpaisteesta lenkin muodossa. Ainakin olen ollut tehokas, jos ei muuta!

Ennen kuin lähden touhottamaan tulin postaamaan jo itsellä lähes unholaan jääneen reseptin - nimittäin kukkakaalipizza. Siitä on jo vuosia, kun joka tuutista alkoi putkahtamaan reseptejä terveellisemmille vaihtoehdoille perinteiselle valkoisesta jauhosta valmistetulle pizzapohjalle. Hyvä pizzapohja on maukkaan pizzan perusta ja pakko myöntää, että yleensä se vaalea, sopivan ohut ja rapea pizzapohja on paras. Kotonani tulee kuitenkin harvoin tehtyä itsetehtyä pizzaa "tavallisella" pizzapohjalla, vaan usein tulee sovellettua reseptiä hieman terveellisemmäksi. Jauhottomista versioista kukkakaalipohja pizzalle on ehdottomasti oma lempparini.

kukkakaalipizza kukkakaali pizzapohja
Kukkakaalipizzapohja (G, M)
(pellillinen)

1kpl tuoretta kukkakaalia / n. 600-750g pakastekukkakaalia
1 kananmuna
2 kananmunan valkuaista
1rkl psylliumia
1/2 tl suolaa

Hienonna tuore kukkakaali tehosekoittimella pieneksi muruseksi. Vaihtoehtoisesti pakastekukkakaalia käyttäessä sulata kukkakaali, hienonna tehosekoittimella ja valuta ylimääräinen neste pois siivilän läpi painelemalla kukkakaalia talouspaperilla. Vatkaa kananmuna ja valkuaiset kevyesti ja sekoita kananmunat, psyllium ja suola kukkakaalin joukkoon. Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa vähintään vartti. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pohjan annettua vetäytyä tarpeeksi, levitä pohja leivinpellille tasaiseksi pohjaksi ja esipaista 30 minuutia uunin keskitasolla. Pohja saa ottaa kunnolla väriä!

Esipohjan jälkeen levitä pohjalle tomaattikastike sekä haluamasi täytteet ja paista vielä noin 15 minuutia. Kuvan pizzassa on käytetty itse valmistettua tomaattikastiketta, tonnikalaa vedessä, herkkusieniä sekä juustoraastetta.

Kurkkaattehan myös reseptini ihanan rapsakkaan spelttipizzapohjaan sekä todella hyvään tomaattikastikkeeseen sekä ohjeen kananmunapizzapohjaan.

Ihanaa pyhäpäivän jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela