Pikamoikat ja ensifiilikset Tallinnaan muutosta

torstai 16. maaliskuuta 2017

Moikkamoi! Tulin aivan nopeasti kirjoitamaan pienet kuulumiset ennen lähtöä Mäntsälään. Tästä päivästä lähtien minulla on virallisesti koti sekä Hyvinkäällä että Tallinnassa ja huomenna olen menossa päiväksi asunnolle viemään ensimmäiset tavarat. Satamassa täytyy olla jo ennen puoli kahdeksaa, joten pakko päästä tänään suhteellisen aikaisin nukkumaan.Onneksi matkalla satamaan kerkeää sulkea silmät vielä hetkeksi, koska ei tarvitse olla itse ratin takana. Eilinen ja tämä päivä on mennyt pakkaillessa ja muita hoidettavia asioita puuhastellessa, mutta onneksi kerkesin tänään käymää pikaisesti tuulettumassa Helsingissä Cliniquen tilaisuudessa. Stockmannille avattiin uusi todella upea Cliniquen piste, joka kannattaa käydä ehdottomasti kurkkaamassa!

Olen odottanut näitä muuttopäiviä todella paljon. Syksyn aikana tajusin, ettei Suomi vain ole paikkani. En tunne Suomea jostain syystä kodikseni, vaikka täällä on perhe ja läheiset. Palaaminen on ollut aina mukavaa, mutta ei mene aikaakaan, kun alan kaipaamaan pois - edes lomamatkalle. Itsellä on varmasti tästä syystä ollut todella rento ja rauhallinen suhtautuminen Tallinnaan muuton suhteen, sillä en koe jättäväni jälkeeni kotia. Jätän ainoastaan maan muiden joukossa sekä muutan hieman nykyistä kauemmaksi perheestäni.

Ajanjaksoina, jotka olen asunut poissa Suomesta, olen joka kerta huomannut tavallaan puhkeavani kukkaan. Olen tälläkin hetkellä onnellinen arkisista asioista (enkä vain lähestyvän muuton takia) ja kevään tulo on saanut mielialan korkealle. Kuitenkin kokonaisvaltaisemmin koen voiva paremmin asuessani muualla, kuin Suomessa. Olen itsevarmempi, introverttiuteni ei tule niin vahvasti esille ja olen spontaanimpi sekä aktiivisempi tekemään kaikkea ja tuntuu, ettei arki ole vain arkea. Ulkomailla asuessa jokainen arkipäivä tuntuu pieneltä seikkailulta ja joka päivä kokee oppivansa jotain uutta, kuten oppii uusia paikallisen kielen sanoja, havahtuu selviävänsä maan kielellä kaupassa, löytää jotain tuotteita kaupasta, joita ei ole nähnyt Suomessa... Pieniä asioita, mutta kuitenkin itselle jollakin tapaa merkittäviä.

idnosto
Kuvat Tallinnasta tammikuulta
 Totta kai uutuudenviehätys haihtuu jossakin vaiheessa ja Hollannissakin tuli välillä kirottua, että kunpa olisi Suomessa. Silti haluan palata maailmalle uudestaan ja uudestaan. En tiedä tuleeko Virosta ja Tallinnasta loppuelämäni koti, mutta aika näyttää. Siitä olen kuitenkin varma, että tulen viihtymään ja rakastumaan Tallinnaan entistä enemmän. Varasin tänään ensi viikolle laivat ja menen tiistaina aamupäivästä Tallinnaan ja palaan Suomeen torstaina päivällä. En kerkeä huomenna hoitamaan muun muassa Viroon rekisteröintiä, joten minulla on ensi viikolla aikaa hoitaa nuo asiat rauhassa, saan purettua tavaroita lisää sekä voin olla yksin ajatuksieni kanssa. Vielä ajatus on jotenkin niin epätodellinen ja huominenkin tulee olemaan sen verran vauhdikas, ettei siinä kerkeä tajuamaan, että olen oikeasti tekemässä muuttoa minun kotiini. Joten kiva mennä ensi viikolla yksin, olla pari yötä, kotiutua ja tutustua ympäristöön. Uuteen kotipaikkaani.

 Nyt pakko alkaa pakkaamaan lisää tavaroita autoon ja lähteä ajelemaan, ennen kuin nukahdan pystyyn. Minulle iski toissa iltana jokin inhottava pöpö ja kurkku on ollut aika kipeänä viimeiset kaksi päivää. Toivottavasti huomenna olo on hieman virkeämpi, sillä haluiasin jaksaa käydä nopeasti Tallinnan keskustassakin muutamassa kaupassa. Nyt kannattaa laittaa minun snäppi (nimimerkki: turkkis1) seurantaan, sillä sinne päivittyy huomenna varmasti paljon materiaalia sekä pääsette näkemään miltä uusi kotini näyttää. Blogiin tulee luonnollisesti kotiesittelyt vasta kun kaaos on saatu taltutettua ja muutto hoidettua kokonaan. Palaillaan viikonloppuna!

4 kommenttia:

 1. Hirmuisesti onnea uuteen kotiin <3 Mä oon huomannut paljon samoja fiiliksiä ulkomailla ollesani, mut toisaalta oon myös oppinut arvostamaan Suomea entistäkin enemmän. Oma ratkaisuni onkin ainakin tällä hetkellä vain se että yritän tuoda niitä ulkomailla esiintulevia positiivisia puoliani ja fiiliksiäni pintaan myös täällä Suomessa. Mut ymmärrän silti hyvin miks sä päädyit muuttamaan pois. Ja Tallinna on onneks niin lähellä, että pystyy hyvin piipahtaa perheen tai kaverien luona ikävän iskiessä :)

  ♥: Linda / Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on moni asia paremmin, kuin muualla ja ulkomailla asumisen myötä olen alkanut arvostamaan ja olemaan ylpeä siitä, että olen juurikin Suomesta ja suomalainen.

   Jep, Tallinna on ihan nurkan takana ja melkeimpä helpommin saavutettavissa, kuin esimerkiksi Lappi. Kotiin matkustaminen on ainakin edullista verrattuna esimerkiksi ihanaan Valtion Rautatiehemme :D

   Poista
 2. Tervetuloa Tallinnaan! Oon lukenu sun blogia silloin tällöin jo monen vuoden ajan ja nyt taas ensimmäistä kertaa varmaan vuoteen vierailin sivuillaI ja huomasin että olet tänne muuttanut😊 tallinna on ihana paikka ja itsekin muutin tänne syksyllä opiskelujen merkeissä! Toivottavasti viihdyt ja jos haluat kysyä jotain niin vastaan mielelläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! olen jo nyt ihan rakastunut uuteen kotikaupunkiini, vaikka asumista on tapana muutama hassu päivä :) Jos kaipaat kahviseuraa, niin mulle voi laittaa facebookissa/sähköpostiin viestiä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela