Miksi te seuraatte?

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kuva huhtikuulta 2016

Pidän ilmiönä todella mielenkiintoisena sitä, millä perustein jostakin blogista tulee suosittu ja kuinka paljon itse bloggaajan ulkonäkö vaikuttaa lukijamääriin. Muutama päivä sitten törmäsin yhteen keskusteluun, jossa keskustelun avaus oli, että vain kauniiden blogeista voi tulla suosittuja. En lukenut keskustelua sen enempää, mutta aloin miettimään ja työstämään ajatusta pidemmälle, sillä aihe on pyörinyt omassa mielessä kauan ja usein. Voiko bloggaaja tai vloggaaja ratsastaa suosion harjalla ainoastaan ulkonäön voimin, vaikka tuotettu sisältö olisi epälaadukasta? Pitääkö "tavallisen" näköisten bloggaajien/vloggaajien tehdä enemmän työtä blogin tai videoiden visuaalisuuden, sisällön laadun suhteen ja ylipäätänsä panostaa paljon enemmän koko hommaan tullakseen suosituksi?

Sen verran muistan myös keskustelusta, että puheeksi tuli varallisuus - "Kaikki suositut bloggaajat ovat rikkaita". Pitääkseen suosittua blogia, täytyy olla varaa matkustella, käydä brunsseilla, joista saa kauniita kuvia, ostaa paljon uutta materiaa ja asua kauniissa kodissa. Kärjistettynä varallisten ja kauniiden ihmisten elämä on kiinnostavampaa, kuin keskitasoisen taviksen.

Aivan näillä näppäimillä minulle tulee bloggausta täyteen yhdeksän vuotta. Maaliskuussa 2008 kirjoitin ensimmäisen blogitekstini Inhimilliseen turhamaisuuteen ja tässä sitä naputellaan edelleen. Olen monia kertoja miettinyt, että miksi minun elämää ja blogiani seurataan. Varsinkin nyt myöhemmin, kun blogi on sisällöltään muuttunut hieman ammattimaisemmaksi ja draama sekä päiväkirjamaisuus on haudattu (luojan kiitos) menneisyyteen. Täysin vaatimaton en halua olla ja tietenkin olen tyytyväinen omaan blogiini - tuotan sujuvaa tekstiä, kuvat ovat mielestäni kivoja ja yritän pitää sisältöä monipuolisena. Blogillani on ollut aina mukava määrä lukijoita, ei sitä kymmentä tuhatta päivässä, mutta kuitenkin sen verran, että se on tuonut minulle upeita yhteistyömahdollisuuksia ja voin sanoa pitäväni ihan suosittua blogia. Tässä vaiheessa kiitän siitä teitä. Ilman ihania lukijoitani olisin tuskin saanut pidettyä mielenkiintoa yllä näin pitkään.

Palatakseni blogin ensimmäisiin kappaleisiin, tulin pohtineeksi, että onko blogini yksi voimavara kyky samaistua minuun. En ole ulkonäöltäni tyrmäävän upea (makunsa kullakin, mutta jos ajattelee kliseisesti sellaista todella kaunista naista), minulla on ollut kuoppia elämässäni näiden vuosien varrella ja elän tavallista elämää, johon ei kuulu ulkomaanmatka joka kuukausi. Olen aivan tavallinen 26 - vuotias nainen. Elän pääsääntöisesti sellaista elämää, johon kuka tahansa pystyy samaistumaan.

Henkilökohtaisesti seuraan todella vähän näitä niin sanottuja kiiltokuvablogeja, joissa jokainen asukuva on valokuvaajan ottama, meininki muistuttaa enemmän muotilehteä ja kaikki on todella harkittua sekä viimeisteltyä - liian täydellistä. Arvostan sitä, että ihmiset tuovat omaa persoonansa esiin ja ovat rehellisesti sitä mitä ovat. Tietenkin blogi ja some ylipäätänsä voivat olla henkilön päätyö, portfolio ja tavallaan myös CV, joten tietenkin sisältöä tulee mietittyä tarkkaan. Niinhän minä itsekin teen ja tästä syystä haluankin panostaa blogin visuaalisuuteen, teksteihin ja sisältöön. Mutta varmasti ymmärsitte pointin, jonka voi huomata avaamalla tälläisen "kiiltokuvablogin" sekä minun blogini vierekkäisille välilehdille.

Haluan loppuun heittää pallon teille, joten kertokaa minulle millaisia blogeja te luette ja millä perustein valitsette lukulistallenne päätyviä blogeja? Entä mitä ajatuksia tuo herätti, että huippusuositun blogin/somekanavan saavuttaminen vaatii vähintään todella kauniin ulkokuoren? Ja viimeisenä, miksi te klikkaatte itsenne minun blogiini?

24 kommenttia:

 1. Haha :D

  Jos blogin pitäjän täytyy olla hyvännäköinen menestyäkseen, niin minun blogini on tuhoon tuomittu jo ennen ensimmäistä kuukautta :D

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä kiinnostava blogi on yhdistelmä kiinnostavaa persoonaa ja visuaalista kauneutta. Suomeksi siis, kiinnostava persoona on mun mielestä sellainen, joka kirjoittaa kiinnostavasti = on kiinnostava. Oikeesti hyvä kirjoittaja voi kirjoittaa mistä vaan - vaikka perunasta (tuli Julia Toivola mieleen haha). Visuaalinen kauneus tarkoittaa sitä, että kuvat on hyviä ja kauniita ja blogin ulkoasu on siisti ja helposti luettava. :)

  Välillä oon miettinyt tota samaa - riittääkö pelkkä kauneus seuraajamäärien kasvuun? Jos se on siitä kiinni, en usko, että mun blogista ikinä tulis suosittua. :D Oon ihan tavallinen nainen, elän ihan tavallista elämää. En kuitenkaan halua pitää lukijoita niin tyhminä. Kyllä mä uskon, että se sisältö ratkaisee sit lopulta kuitenkin.

  Sun blogia oon lukenut alkuajoista asti ja ehkä se päiväkirjamaisuus ja laadukas teksti ja kivat kuvat on sun valttikortteja. <3

  x Charlotta
  http://charlottaeve.com/fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instassa varmasti pärjää eri tavalla pelkällä kauneudella, mutta blogissa ehkä joutuu myös miettimään sisältöäkin. Mutta sitten taas, jos on hyvä ulkonäkö eikä peittele sitä (tai luotuja/hankittuja muotoja) niin saako ainoastaan se ihmisiä klikkaamaa blogiin eli puhtaasti henkilön ulkonäkö.

   Ja kaunis kiitos kehuista, toivottavasti pysyt mukana menossa tulevaisuudessakin! X

   Poista
 3. Mulla lukulistalle päätymiseen ei vaikuta kaunis ulkonäkö tai varakkaan näkököinen elämä. Päin vastoin, en halua seurata säännöllisesti sellaisia ihmisiä, joiden elämä on kaukana realiteeteista. Esim. kalliita ulkomaanmatkoja 12 krt vuodessa, uusia merkkilaukkuja vähän väliä, jne. Muutenkin sellainen yltiömaterialistisuus ja pinnallisuus inhottaa. Vaikka eihän blogeihin voi koko elämäänsä vuodattaa, niin silti pelkkä materialla ratsastaminen jättää kylmäksi. Samoin super ammattimaiseksi muotilehti-tyyppisiksi kehitetyt blogit on liian mitäänsanomattomia makuuni. Joitakin blogeja taas luen ihan puhtaasti sosiaalipornon nimissä, vaikka vähän hävettääkin myöntää. :D Sua olen seuraillut about alusta asti ja aion jatkaakin. Se on ihan hyvä juttu, että blogit eivät enää ole niin kotikutoisia ja päiväkirjamaisia, mutta tykkään, kun sulla on edelleen mukana aavistus sellaista, eikä meininki ole liian ammattimaiseksi vietyä. Tykkään myös tosi paljon siitä, että tuot omaa persoonaa esille ja puhut rohkeasti vaikeista aiheista. Se tekee susta inhimillisen ja samastuttavan, mikä monia varmasti miellyttääkin. Loppuun vielä, että älyttömästi tsemppiä uusiin Tallinnan kuvioihin, oot niin rohkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin täysin allekirjoittaa tuon mitä kirjoitit blogeista, joissa materia ja raha on vahvasti esillä! Esimerkiksi suomalaisista huippubloggaajista en seuraa ketään aktiivisesti, koska se varallisuuden näyttäminen tuntuu olevan pääprioriteetti. Instassa taas saatan seurata, koska pidän kauniista kuvista, mutta harvoin klikkaan itseäni näiden henkilöiden blogeihin.

   Kiitos paljon positiivisesta palautteesta! Xx

   Poista
 4. Seuraan hyvinkin erilaisia blogeja, mutta kaikkia näitä yhdistää se, että koen bloggaajan tai hänen elämänsä jollain tapaa mielenkiintoiseksi. Sen verran turhamainen (tai esteettinen?!) olen, että tykkään seurata omasta mielestäni kivojen ja/tai mielenkiintoisten näköisten ihmisten blogeja. Ja korostan noita kahta adjektiivia, sillä minua ei kiinnosta yhtään sellaisten ns. täydellisten ja epätodellisen kuvan itsestään antavien ihmisten blogit. Mun täytyy voida jollain tapaa samaistua bloggaajaan, jotta jaksan seurata.

  Kuvien ei tarvitse olla täydellisiä eikä muutenkaan kovin pienet asiat vaikuta siihen ketä seuraan. Jos joku pitää taukoa blogista puoli vuotta, voin hyvin palata seuraamaan tauon jälkeen. Ymmärrän, että ihmisillä on muutakin elämää kuin blogi.

  Itselläni ei ole lapsia enkä ole ollenkaan perheihminen. Ehkä juuri siksi en jaksa yleensä lukea noista aiheista ja lähes kaikki seuraamani bloggaajat ovat joko sinkkuja tai lapsettomassa parisuhteessa eläviä.

  Sun blogiin eksyin vahingossa - en enää muista miten - vuosia sitten. Jokin sun elämäntavassa on sellaista mitä on kiva seurata. Sopivasti kaikkea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tuo bloggaajan elämäntilanteeseen samaistuminen on mullakin tärkeää. Monia entisiä seuraamiani blogeja on tippunut siinä vaiheessa lukulistalta pois, kun kuvioon on tullut esimerkiksi raskaus. En ole lapsi-ihminen, joten en jaksa lukea aiheesta :)

   Heh yritän pitää blogini sopivana sillisalaattina jatkossakin!

   Poista
 5. Sillon aikoja sitten ku asuit vielä Mäntsälässä, jotenkin eksyin sun blogiin ja Hyvinkääläisenä kiinnostuin :) tänne mä oon vaan jäänyt. Oon seurannut sua niin kauan etten osaa enää lopettaa :D mä luen blogeja ihan laidasta laitaan, perhe- ja lapsiblogeista lapsettomuusblogeihin ja "kiiltokuva"blogeista kavereiden teksteihin :) kaikki menee, kuhan teksti on sujuvaa ja kuvat kauniita, ja kirjottaja päästää edes välillä pinnan alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ei tarvitsekaan lopettaa mun seuraamista ;) kiva kun olet pysynyt mukana pitkään!

   Itse seuraan myös aika monipuolisesti erilaisia blogeja, eikä lukulistallani ole selvästi mihinkään tiettyyn genreen asettuvia blogeja.

   Poista
 6. Oon kans miettinyt tätä paljon, mutta vaikea tajuta kumpi ihmisille merkkaa enemmän: kauneus vai hyvät tekstit. Tavallaan tietty parhaita ne, jotka on molempia :)

  Itse olen enemmän hyvien tekstien perään. Jotkut vaan osaa luonnostaan kirjoittaa :) Otsikot on tosi tärkeitä nykyään ja niiden perusteella klikkailen itseni blogiin. Jos vaikuttaa siltä, että kyse on pelkistä asukuvista vailla mitään järkevää tekstisisältöä, en päädy lukemaan.

  Olen myös ihan alusta asti ollut elämän kiillottamista vastaan eli ennemmin aitoa elämää blogeihin kuin tarkasti aseteltuja smoothiebowleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut myös tuon otsikoiden tärkeyden! Selvät klikkiotsikot ovat ärsyttäviä, mutta välillä olen löytänyt uusia seurattava juurikin mielenkiintoisen otsikon ansiosta.

   Tuo blogityyli, että postaus sisältää vain asukuvat ilman mitään sisältöä alkaa onneksi olemaan haudattu juttu. Itse saatan välillä julkaista postauksia, joissa pääpaino on ainoastaan asussa, mutta asuja tulee blogiini niin harvoin, joten ehkä sallin sen itselleni!

   Kiitos kommentista :)

   Poista
 7. Seuraan mielenkiintoisten tyyppien blogeja. Joko bloggaajissa on jotain samaistuttavaa, tai sitten heidän elämänsä on muuten vain kiinnostavaa. Lisäksi laadukas teksti ja hyvät kuvat ovat avainasemassa. En jaksa seurata niitä liian siloteltuja ja täydellisiä muotilehtiblogeja, vaan ihmisestä itsestään täytyy saada myös jotain persoonaa irti (näitä tyyppejä seuraan kuitenkin esim. instassa). Ja tietysti tottumuksesta - tätä sunkin blogia oon lukenut alusta asti, kun myös monia muita blogeja, joita nykyään enää seuraan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan tämän täysin! On tärkeää, että bloggaajan ajatusmaailmasta saa edes jotain irti :) ja kuvien tärkeyttä ei voi korostaa liikaa!

   Poista
 8. Luen ite toosi laidasta laitaan blogeja, ja itse seuraan enemmänkin kiinnostavan tekstin mukaan blogeja. Tietty blogit joissa ulkonäkö on vähän jotain sinnepäin, karsiutuu aika äkkiä pois kun tuntuu että niihin ei kiinnostus samalla tapaa kiinnity ja ikään kuin ei "jaksa" lukea. Sun blogissa oon aika uusi lukija, mitä nyt satunnaisia postauksia joskus lukenut. Nyt kuitenkin jäin lukijaksi kun luin postauksesi Tallinnaan muutosta, ja nimenomaan työn "perässä". Oon itsekin puolisen vuotta sitten muuttanut Tallinnaan nimenomaan työskentelemään, joten mielenkiintoista seurata sun fiiliksiä Tallinnasta ja Virosta työntekijän näkökulmasta, kun tuntuu että suurin osa lähempänä omaa ikää (reilu 20v) tulevat vain opiskelemaan Tallinnaan ja kokevat Tallinnan enemmän pakollisena välietappina opintojen suorittamiseksi. Itse taas koen kotini olevani tällä hetkellä Tallinnassa, vaikka Suomiviisiteillä on tietty aina kiva käydä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että itsekin valikoin hieman blogeja bloggaajan ulkonäön perusteella. Jos bloggaaja on esimerkiksi tyyliltään todella erilainen verrattuna minuun, en jotenkin osaa kiinnittyä blogiin, koska ajattelen etten voi samaistua henkilöön.

   Kiva saada uusi lukija Tallinnan ansiosta! Itse Googlailin Tallinnassa asuvien blogeja ja totta, että kaikki tuntuu olevan ainoastaan opiskelijoita.

   Poista
 9. Moikka!
  Mielenkiintonen aihe. Nykymaailma tuntuu olevan hyvin ulkonäköpainotteista,joten en ihmettele, että moni nainen,varsinkin nuoremmat tykkäävät seurata ns. kiiltokuva blogeja,joissa kaikki on täydellistä. Harmillista mutta totta.
  Itse valitsen blogit sen perusteella, mitä niissä käsitellään. Toki kuvat lisäävät mielenkiintoa. Tykkään, että asiat kerrotaan suoraan ja että myös elämän kurja puoli tuodaan esille, ei aina elämä ole ruusuilla tanssimista. Sun blogia olen seurannut ties kuinka kauan, uuusean vuoden ajan ja olen tykännyt. Aiheita on laidasta laitaan ja tykkään kaikista kauneus,meikki ja hiusjutuista erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instassa varsinkin huomaa nuoremmissa tuon ulkonäön ja täydellisyyden tavoittelun. Kaikki kuvat, instafeedin ulkonäkö jne on todella harkittuja, kuvia poistetaan, jos se ei sovi enää feediin jne. Nuorilla "tavistytöillä" tuntuu olevankin suhteessa enemmän seuraajia verrattuna esimerkiksi minun ikäisiini.

   Poista
 10. En seuraa kuin ihan muutamaa blogia, muutama on lopettanut enkä ole löytänyt tilalle mitään mielenkiintoista, vaikka haluaisin. Mitään yhteistä ei lempiblogeillani kauheasti ole ollut. Mutta ihan sellaista kiiltokuvablogia en jaksa yhtään, pitää olla ns. elämänmakuinen. Asukuvat ja meikkijutut on ihan jees, koska itse jaksan tosi huonosti muuten seurata mitään juttuja, niin blogeista saa kivasti vinkkejä.

  Tykkään jos blogissa on sopivasti "päiväkirjaa", asuja ja meikkejä, sisustusta, ruokajuttuja jne. Sun blogissa on aika kivasti kaikkea. Eksyin muistaakseni tänne Life Of Lotan kautta, sitä olen seuraillut kaikista pisimpään ja sun blogia varmaan sitten toiseksi pisimpään.

  Eräässä blogissa vammautunut nainen kertoili elämästään, ihan tavallista elämää, ei mitään blingiä tai matkustelua tms, vaan elämän pohdintaa, reseptejä ja sen semmoista, kirpparilöytöjä jne. Hän osasi kirjoittaa kuitenkin tosi kivasti ja oli ihana ja sitkeä persoona, tykkäsin tosi paljon, mutta hän on lopettanut valitettavasti bloginsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lotan blogi kuuluu itselläkin niihin, joita olen seurannut vuosia. Aikoinaan ystävystyimmekin Lotan kanssa juurikin sen kautta, että seurasimme molemmat toistemme blogeja :)

   Itse olen myös seurannut välillä tuollaisia todella arkisia blogeja ja joissa kirjoittaja saattaa olla täysin erilaisessa elämäntilanteessa, eri ikäinen jne, mutta syynä on ollut, että henkilössä on kiehtonut joku todella paljon.

   Poista
 11. Nykyään seuraan säännöllisesti vain muutamaa blogia. Täytyy, harmi kyllä, myöntää että blogit ovat valikoituneet bloggaajien ulkonäön mukaan. Olen esteettinen ihminen ja kauniita ihmisiä on aina mukavampi katsella. Kuitenkin blogi vaatii myös persoonallisuutta. Tekstin pitää olla hyvää ja blogissa jotain mihin voi samaistua. Ulkonäkö voi auttaa, mutta pelkästään sen voimalla ei voi ratsastaa. Tämän on huomannut esimerkiksi vlogeissa, joissa näkyy paljon kauniita ihmisiä, mutta karismaa ja persoonallisuutta 0 %. Tälläisiä videoita on jopa kiusallista katsoa. Monet bloggaajat eivät mielestäni pärjää niin hyvin vlogeissaan verrattuna heidän blogeihinsa. Vlogeissa mielestäni myös menestyvät siis paremmin ihmiset, joilta löytyy karismaa/ tiettyä persoonallisuutta. Ulkonäkö ei ole niin merkitsevä asia siinä suhteessa.

  Jokatapauksessa, olen aikoinani eksynyt blogiisi jonkun hiuspostauksen myötä ja jäänyt sille tielle. Seuraamissani blogeissa tärkeää on mielenkiintoiset tekstit, samaistuttavat aiheet ja tyyli, ja vinkit omaan elämään. Sinun blogista löytyy nämä kaikki. On myös hienoa, että blogisi ei ole mennyt persoonattomaan kiiltokuva meininkiin mukaan, sillä niistä ei saa mitään irti. Aikoinani kun aloin blogeja seuraamaan, parasta oli se että juuri omaan elämään sai vinkkejä ja tyyli inspiraatiota. Nämä kiiltokuva blogit eivät tosiaan enää vasta tähän tarpeeseen.

  Pidän siis maanläheisyydestäsi, postauksista joissa kerrot kokemuksistasi ( esim. velat, kuparikierukka ym.) totuudenmukaisesti ja häpeilemättä. Todella paljon rispektiä siitä. Vedät myös mielestäni hienosti rajan yksityisyyden ja blogin välillä. Viime aikoina on ehkä ollut huomattavissa ei-niin-syvällisiä postauksia sekä "pinnallisia" postauksia, mutta ymmärrän syyn tähän täysin. Suosion myötä varmasti jokainen haluaa pitää kiinni yhä enemmän ja enemmän kiinni yksityisyydestään. :)

  Jatka vain samaan malliin ja paljon onnea uuteen elämääsi Eestissä!

  Ps. Tärkeimpänä miksi palaan tähän blogiin on tyylisi. Sinulla on todella hyvä silmä ja inspiroivia asuvalintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvää pohdintaa liittyen tuohon vloggaamiseen! Olen viime aikoina katsellut enemmän youtubea ja kommentin myötä havahduin, etten sen kummemmin ole piitannut tai edes ajatellut enää videon viedessä mukanaan miltä bloggaaja näyttää. Jos taas video on todella vaivaannuttava tai menee ihme muikisteluksi, vloggaaja selvästi miettii koko ajan miltä näyttää jne, niin lopetan videon katselun jo ensi sekunneilla.

   Tuohon omaan ei niin avoimeen-bloggaustyyliin on vaikuttanut tietenkin lukijamäärän lisäksi oma ikä ja ihan vain se, että elän oikeasti aika tylsää elämää :D kaikki on Hyvin, eikä mielen päällä ole mitään kovin ihmeellistä. Tietyt asiat tietenkin jää kertomatta, mutta ylipäätänsä. Jospa Tallinna toisi vähän eloa allekirjoittaneen elämään!

   Kiitos tsempeistä sekä kommentista! Xx

   Poista
 12. Vastaan nyt erittäin subjektiivisesti. Olen seurannut blogiasi ensimmäisiltä vuosilta, kunnes se jostain syystä jäi. Sitten eksyin blogiin uudestaan ja aloin seuraamaan blogiasi uudelleen. Taisin miettiä jopa jotain astetta syvällisempiä asioita ja surffailuiltani päädyin blogiisi. Ensimmäisen kerran jäin koukkuun juuri samaistumisen vuoksi. Olet saman ikäinen ja olit samassa elämäntilanteessa, elit samankaltaiata arkea, mietit samankaltaisia asioita jne. Olit silloin isompaa kokoa, pidin sinua kauniina jo silloin. Olin itse myös samaa kokoluokkaa. Kerroit syömishäiriöstäsi, minullakin oli ollut. Silti menit eteenpäin aivan kuten kaikki muutkin. Kai vähän ihailin sinua ja tänä päivänä olen sinusta ylpeä, vaikka en sinua Mikaela tunne. Olet itsenäinen ja monella tapaa ihaultava nuori nainen - ja käsittämättömän rohkea. Olet ollut minua usein askeleen edellä, et liikaa mutta kuitenkin sen verran, että skarppaat minua niin varmasti myös monia monia muita.

  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria kommentista! Pakko sanoa, että tuli vedet silmiin. Itse olen välillä taas pohtinut, että olenko saavuttanut mitään elämässäni ja haahuilenko vain ympäriinsä. Tuo sai mut muistamaan, että vaikka ei ole parisuhdetta, lapsia tai yliopistotutkintoa niin ainakin olen selvinnyt vaikka mistä ja tässä sitä silti ollaan elämässä tavallista elämää vaikka menneisyydessä on paljon luurankoja.

   Toivottavasti pysyt blogini matkassa vielä pitkään! Ihana kuulla, että löytyy kaltaisiasi lukijoita :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela