*Kaupallinen yhteistyö: Indiedays ja ProPud
Minut pyydettiin mukaan muutaman muun bloggaajan kanssa vierailevaksi kirjoittajaksi Njie Suomen
blogiin. Njie on tuttu ProPud-tuotteistaan, erityisesti niistä Jacky
makupalavanukkaisiin verrattavista proteiinivanukkaista. Lähdin
mielelläni mukaan tällaiseen yhteistyöhön ja halusin julkaista tekstit
myös täällä omassa blogissani. Teksti on siis alkuperäisesti kirjoitettu
ja julkaistu Njie Suomen blogissa, josta löydätte minun oman blogiosion (linkki).
***
Ethän unohtanut aamupalaa?
Aamupala on päivän tärkein ateria. Mantra, joka on iskostunut varmasti meidän jokaisen pääkoppaan. Ja arvatkaa mitä; allekirjoitan tuon lauseen täysin. Päivän menoihin ei ole poistumista aamuisin ilman, että olen syönyt jotain tai aamupala on pakattuna laukkuun matkalla syötäväksi. Aivan sama, onko kello neljä aamuyöllä vai lähentelemässä jo aamupäivää tai olenko mahdollisesti jopa nukkunut pommiin, silti on pakko saada jotain aamupalaa. Ihan pelkästään kanssaolijoidenkin mukavuutta ajatellen, sillä en ole mitään mukavinta seuraa nälkäisenä.
Siitä, pitääkö väite aamupalan tärkeydestä paikkansa, on paljon mielipiteitä. Kuitenkin minun mielestäni aamupalan syömisen pitäisi olla rutiini, joka kuuluu jokaisen aamuun; tapahtui se sitten kotona, matkalla tai vasta työpaikalla tai koulussa. Itsellä verensokerit ovat aivan aivan maassa yön paastotilan jäljiltä, joten jotta päivän aivotyöskentelyä vaativista aktiviteeteista tulisi jotain, on saatava ruoasta energiaa heti aamusta.
Siitä, pitääkö väite aamupalan tärkeydestä paikkansa, on paljon mielipiteitä. Kuitenkin minun mielestäni aamupalan syömisen pitäisi olla rutiini, joka kuuluu jokaisen aamuun; tapahtui se sitten kotona, matkalla tai vasta työpaikalla tai koulussa. Itsellä verensokerit ovat aivan aivan maassa yön paastotilan jäljiltä, joten jotta päivän aivotyöskentelyä vaativista aktiviteeteista tulisi jotain, on saatava ruoasta energiaa heti aamusta.
Monesti aamupalan syömättömyydessä vedotaan siihen, ettei yksinkertaisesti kerkeä syömään aamupalaa. Itselläni on tapana ennakoida aamut jo edellisenä iltana laittamalla kahvinkeittimeen veden ja kahvinporot valmiiksi sekä valmistella aamupalatarpeet tai ostan jo etukäteen jonkin aamupalaksi sopivan valmistuotteen. Jos haluan nukkua hieman pidempään ja syödä aamupalan vasta matkalla tai ottaa mukaan myöhemmin syötäväksi, teen aamupalan jo täysin valmiiksi edellisenä päivänä. Täten aamulla ei tarvitse kuin muistaa napata mukaansa aamupala sekä muut päivän eväät. Esimerkiksi tuorepuuro ja chia-vanukas ovat erinomaisia mukana kulkevia ja helposti esimerkiksi junassa tai bussissa syötäviä aamupaloja. Artikkelin lopusta löydättekin reseptin ihanaan suklaiseen chia-vanukkaaseen.
Tiedän ihmisiä, joille ainoa oikea aamupala on vähintään puoli pannua kahvia. Syömättömyyteen ja ainoastaan kahvin juomiseen aamuisin on usein syynä edellisessä kappaleessa käsitelty kiire tai sitten olo, ettei aamupala yksinkertaisesti maistu aamuisin. Jos aamupalan syöminen tuntuu vaikealta ja leivänpala vain pyörii suussa, kannattaa ehdottomasti kokeilla nestemäistä tai muuta mahdollisimman juoksevaa ja helposti nieltävää aamiaista. Kaikki aamupuurotarpeet voi hurauttaa tehosekoittimessa smoothieksi puuroksi keittämisen sijasta tai hyödyntää valmisjuomia, kuten ProPud proteiinipirtelöitä. On muuten sen verran herkullista tavaraa, että aivan varmasti maistuu aamupala! Propud proteiinipirtelöä voi vielä tuunatakin entistä herkullisemmaksi sekä energiapitoisemmaksi kaatamalla yhden pirtelön tehosekoittimeen ja lisäämällä joukkoon maapähkinävoita, avokadoa tai pähkinöitä sekä halutessaan vielä joitain hedelmiä tai marjoja. Kokemuksesta voin kertoa, että ProPudin suklaanmakuinen proteiinipirtelö yhdistettynä maapähkinävoihin on timantinkova yhdistelmä!
Jos aamupala ei kuulu rutiineihisi, suosittelen ehdottomasti ottamaan vinkkini käyttöön. Täten saadaan potkua päivään muustakin, kuin vain kofeiinipiikistä sekä polkaistaan aineenvaihdulta käyntiin heti aamusta. Tuhtia aamupalaa ei ole pakko syödä heti herättyä eikä esimerkiksi itsellenikään maistu todella aikaisina herätyksinä mikään liian raskas aamiainen. Kuitenkin olisi hyvä ottaa tavaksi syödä edes kevyt aamiainen, jota voi tarvittaessa täydentää välipalalla ennen lounasta.
Jos aamupala ei kuulu rutiineihisi, suosittelen ehdottomasti ottamaan vinkkini käyttöön. Täten saadaan potkua päivään muustakin, kuin vain kofeiinipiikistä sekä polkaistaan aineenvaihdulta käyntiin heti aamusta. Tuhtia aamupalaa ei ole pakko syödä heti herättyä eikä esimerkiksi itsellenikään maistu todella aikaisina herätyksinä mikään liian raskas aamiainen. Kuitenkin olisi hyvä ottaa tavaksi syödä edes kevyt aamiainen, jota voi tarvittaessa täydentää välipalalla ennen lounasta.
Banaani-suklaa chia-vanukas
½ ProPud proteiiniportelö maussa chocolate
3 rkl chia-siemeniä
½ dl maitoa, kuten makeuttamatonta mantelimaitoa
½ banaani
Ekstra: maapähkinävoita
½ ProPud proteiiniportelö maussa chocolate
3 rkl chia-siemeniä
½ dl maitoa, kuten makeuttamatonta mantelimaitoa
½ banaani
Ekstra: maapähkinävoita
Sekoita ProPud proteiinivanukas, chia-siemenet sekä haluamasi maito keskenään. Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään 15 minuutiksi, jotta chia-siemenet turpoavat. Noin 10 minuutin jälkeen sekoita paakkuuntumisen estämiseksi ja tarkista koostumus. Lisää tarvittaessa nestettä (ProPud proteiinipirtelöä tai maitoa). Nauti banaanisiivujen kanssa ja lisää halutessa joukkoon nokare maapähkinävoita. Vanukkaan voi valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin.
Herkullisia aamiaishetkiä ja laittakaahan yllä oleva resepti kokeiluun!
Kirjoitat tosi hyvin! :) Ja kiitos tuosta vanukas-vinkistä, kaipasinkin vaihtelua perinteiseen chia-vanukkaaseen
VastaaPoistaKiitos paljon :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tuo maistui ihan suklaiselta jälkiruoalta <3
Poista