Superkahvia pakurista

lauantai 4. helmikuuta 2017

idnosto cocovi pakurikahvi terveyshyödyt
Rakastan kahvia ja erityisesti musta kahvi on lähellä sydäntäni. Se on aamuisin ensimmäisenä mielessä ja jälkiruoan kruunaa aina kupillinen mustaa kahvia. Kuitenkin kahvin terveysvaikutuksista ja -haitoista puhutaan paljon ja välillä tuntuu, että kahvinjuonti tuntuu olevan suurikin synti. Kahvi kun aiheuttaa riippuvuutta yhtälailla, kuten tupakkakin.

Moni teistä on varmasti kuullut edes sivukorvalla pakurista tai pakurikäävästä. Pakurilla on lukuisia terveysvaikutuksia ja se muun muassa vahvistaa kehon immuniteettia, auttaa ruoansulatusongelmissa, tukee sydämen toimintaa, virkistää ja lisää jaksamista ja alentaa tulehdustiloja kehossa. Jo useamman vuoden ajan minulta on löytynyt aina pakuriteetä kotoani ja otan valmisteen tehokäyttöön erityisesti silloin, kun on hiemankin flunssainen olo.

Sain kokeiltavaksi Cocovin pakurikahvia, joka on luomulaatuisen arabica-kahvin sekä vahvan pakuriuutejauheen sekoitus. Kahvi, jota voi juoda ilman pienintäkään tunnontuskaa siitä, että pitäisi lopettaa kahvin juominen. Pakurikahvi on muuten oiva valinta niille, jotka rakastavat kahvia, muttei vatsa oikein kestä kahvin juomista. Pakurikahvi on tavallista kahvia vatsaystävällisempi vaihtoehto.

Pakurikääpä on tumma ja epämääräisen näköinen sienen aihettama möhkäle, joka toimii lehtipuiden lahottajana. Ensimmäisen kerran pakurista kuullessani olin aivan varma, että pakuriteen on maistuttava aivan kamalalta. Väärässä olin ja maustamatonkin pakuritee on todella pehmeän ja miellyttävän  makuinen. Pakurin pehmeä maku tuli esille pakurikahvissakin, eikä musta kahvi maistunut tippaakaan kitkerältä. Minulla on todella hyvä Wilfan kahvinkeitin, jossa saan säädettyä veden valumisnopeutta purujen läpi, mutta siltikin verrattuna käyttämääni luomukahviin samalla valumisnopeudella oli Cocovin pakurikahvi paljon pehmeämmän makuinen. Pakurikahvi on hintavampaa verrattuna tavallisiin luomukahveihin, joten olen säästellyt tätä aina rauhallisiin kahvihetkiin - hetkiin, jolloin haluan nauttia rauhassa oikein hyvää kahvia.

Oliko pakurikahvi teille jo ennestään tuttu?

*Cocovi pakurikahvi saatu

5 kommenttia:

 1. Olisi kiva kuulla enemmän treenailustasi, esim miten treenaat ja miten tulokset ovat kehittyneet tässä parin vuoden aikana kun olet treenannut. Montako leukaa menee/ paljonko kyykkäät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin jossain vaiheessa kirjoitella. Teen treenit fiiliksen mukaan ja yleisen hyvinvoinnin takia, enkä pahemmin seuraa omaa nousujohteisuutta treenissä. Kyykky- tai muitakaan maksimeja en tiedä, koska en ole koskaan kokeillut ja leukoja ei mene yhtään ilman avustamista :)

   Poista
 2. Miettinyt usein onko pakurikahvissa mitään ideaa vai ainoastaan keino rahastaa pakurin maineella. Kotona pakuritinktuuraa valmistaessa pakuriahan keitellään lempeästi tuntitolkulla. Miten ihmeessä tehoaineet voisivat liueta edes osittain pikaisessa kahvinvalmistuksesssa ?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela