Kuusi huonoa tapaani

perjantai 17. helmikuuta 2017

idnosto
1. Olen todella laiska viemään roskia. Eteiseen kertyy aina kamala kasa pahvin- ja kartonginkeräykseen menevää roskaa, roskapussit vien vasta, kun ne ovat ääriään myötä täynnä ja yleensä jo kerkeä aloittamaan uutta roskista ennen vanhan pois viemistä. Hävettää myös myöntää, että parvekkeellani on edelleen viime _elokuulta_ muutosta ja maalauksesta tullutta  pahvi- ja muoviroskaa odottamassa roskiin ja kierrätykseen viemistä...

2. Jätän lipastoille lojumaan käytettyjä nenäliinoja ja topsipuikkoja. Ne saattavat tyytyväisinä odottaa roskiin heittämistä parikin päivää. Kuvottavaa!

3. Minulla on todella huono muisti ja unohtelen asioita hyvin helposti. Nimet tuottavat minulle todella suuria vaikeuksia ja välillä saattaa mennä kuukausia, että opin muistamaan jonkun henkilön nimen. Onneksi olen alkanut petraamaan erityisesti nimien muistamisen kanssa, koska nimen muistamattomuus on todella epäkohteliasta. Jotta mikään muistettava asia ei unohtuisi, kirjoitan kalenteriini ja muistilapuille jokaisen muistettavan ja hoidettavan asian. Minulla menee unohtelun takia viesteihin vastaamiseenkin aina pieni ikuisuus, koska unohdan koko saapuneen viestin, jos en kerkeä/jaksa vastata siihen välittömästi.

4. En vie oikeastaan koskaan vaatteita takaisin paikoilleen vaatekaupoissa vaan jätän ne sovituskopeilla oleviin rekkeihin tai tasoille. Mielestäni vaatteiden paikoilleen vieminen ei ole asiakkaan tehtävä. Niin urpo en kuitenkaan ole, että jättäisin vaatteet pitkin sovituskoppia sikin sokin lojumaan.

5. Nälkäisenä olen todella kiukkuinen ja itsekäs, välillä jopa lapsellinen. Silloin vastaukseksi tulee aika topakasti inhoamani "ihan sama" ruokapaikkaa miettiessä, ruuan pitää olla juuri eikä melkein haluamallani tavalla valmistettu tai sitten minulle ei kelpaa mikään muu paikka, kuin se mistä saa minun haluamaani ruokaa. Onneksi nälkäkiukun saa pidettyä kurissa, kun osaa ennakoida mahdollisesti pitkiksi venyvät ruokailuvälit laukusta löytyvillä pienillä hätävaraeväillä.

6. Toisinaan minun on todella vaikea keskittyä itseeni liittyvissä asioissa yhteen ja samaan asiaan kerralla. Esimerkiksi elokuvaa katsoessa selailen samalla puhelinta, toisen kanssa jutellessa saatan puuhata muuta juttelun yhteydessä ja ylipäätänsäkin saatan touhottaa miljoonaa asiaa samaan aikaan. Esimerkiksi blogipostauksia kirjoittaessa käsittelen kuvia, kirjoitan tekstiä ja siinä ohessa vielä surffailen netissä päällekäin ja mahdollisesti kuivaan vaikka hiuksiakin siinä sivussa. Ei vain pysty tekemään järjestelmällisesti yhtä asiaa kerralla loppuun ja sitten siirtyä seuraavaan.

11 kommenttia:

 1. Vaatteiden paikalleen vieminen kuuluu hyviin tapoihin. Monissa kaupoissa lukeekin sovituksen lähellä "viethän sovittamasi vaatteet takaisin paikalleen" tms. Yritäppä joskus niin huomaat ettei se vie sinulta kun minuutin tai kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä postauksessa hyvistä tavoista puhuttukaan :) Itse olen vaatemyyjän työtä tehneenä kokenut, että hyvään asiakaspalveluun kuuluu, että me myyjät viemme vaatteet paikoilleen, ei asiakas. Monesti kehotinkin asiakasta jättämään vaatteet rekkiin tai rekin puuttuessa pyydän jättämään sovituskoppiin, josta voin viedä ne asiakkaan puolesta paikoilleen.

   Poista
  2. Vilan liikkeet on niin pieniä ettet voi verrata niitä isompiin ja kiireisempiä liikkeisiin, esim h&m. Siellä jos kaikki ajattelee samalla tavalla kun sinä niin mihinkään muuhun ei jää aikaa kun vaatteiden paikalleen viemiseen. Isommissa liikkeissä et ole yhtään parempi ihminen vaikka jättäisit vaatteet "rekkiin tai tasolle", etkä sovituskoppiin.

   Poista
  3. Työskentelin juuri yli 5kk toisessa Suomen suurimmista tavarataloista naisten muodin osastolla myyjänä. Neliöitä kerroksessa oli kiitettävä määrä, mutta tapana oli, että me myyjät viemme asukkaiden vaatteet paikoilleen tai ne voi jättää rekkiin. Ja aikaa oli myös muuhun, kuin vaatteiden takaisin viemiseen :)

   Poista
  4. Mulla ei ole mitään kokemusta vaatekaupassa myyjänä olemisesta, ainoastaan asiakkaan roolista, mutta sen perusteella voisin kuvitella, että myyjä laittaa sovitetut vaatteet siistimmin ja oikeaan paikkaan varmemmin kuin asiakkaat. Itse kyllä palautan sovittamani vaatteet aina sinne mistä olen ne hakenutkin, mutta monesti en yrityksistäni huolimatta osaa laittaa yhtä kauniisti kuin mitä ne ovat myyjien jäljiltä. Erityisesti rintaliivien nätisti saaminen niihin pikkuhenkareihin tuottaa joskus tälle blondille suuria vaikeuksia. :D :D :D

   Poista
 2. Toi vitonenxon ihan ku mun suusta :D joskus iha jälkikäteen hävettää omat nälkäkiukuttelut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh välillä on tullut tehtyä nälissään niin rimanalituksia oman käytöksen suhteen :D Mutta onneksi kaverit ja perhe tietää, että on ollut vain nälkä!

   Poista
 3. Siis täähän oli ihan huippu, kuulostaa aivan multa vaikka just toi nälkäkiukku ja noi roskien viemättömyys hävettää ja tajuunkin sen siinä vaiheessa ku joku on tuloss 10 min päästä kylää. Kiinnostus sun blogiin heräs pakko jäädä seurailemaan��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että on muitakin, jotka omaa samoja huonoja tapoja ;) Ja tervetuloa seurailemaan blogiani!

   Poista
 4. En ole missaan muualla maailmalla nahnyt kyltteja etta itse pitaisi vieda vaatteet takaisin kuin Suomessa. Asun Australiassa eika mulle ole ikina edes tullut mieleen etta voisin ne itse myos vieda koska yleensa myyjilla on tietty tyyli miten ne haluaa vaatteet esille laittaa

  VastaaPoista
 5. Itsekin vaatekaupassa työskennelleenä olen samaa mieltä nelosesta! Ei ole asiakkaiden homma viedä vaatteita paikoilleen, ja sitä paitsi silloinhan kaikki vaatteet olisivat esillä ihan miten sattuu, esimerkiksi rintaliivit. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela