Kolmen viikon salaisuus

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Olen todella huono pitämään salaisuuksia, jotka liittyvät johonkin mukavaan juttuun. Esimerkiksi mitään lahjoja en voi ostaa liian aikaisin tai muuten malttamattomuuksissani ja innostuksissani kerkeän paljastamaan jo kymmenen kertaa, mitä lahjansaaja tulee saamaan. Jotain kivaa on vain niin vaikea odottaa! Nyt olen saanut pidettyä kolme viikkoa teiltä salassa yhtä juttua. Aivan lähimpiä ihmisiä lukuun ottamatta kerroin tästä asiasta kavereille ja tutuillekin vasta reilu viikko asian varmistumisen jälkeen. Oletteko valmiita?

idnosto tallinna töihin tallinnaan viroon
Viime kuussa, kolme viikkoa sitten, sain puhelun, jossa minulle tarjottiin töitä. Olin itse asiassa saanut sillä viikolla jo kaksi muutakin työtarjousta, joista olin pyytänyt mietintäaikaa. Tämän kolmannen otin vastaan. Se miksi olen pitänyt työn saamisesta näin matalaa profiilia johtuu siitä, että työn myötä tulen vaihtamaan maata - sain töitä Virosta! Aika lailla kuukauden päästä alan tekemään ensimmäisiä reissuja Tallinnaan muuttomielessä ja itse työ alkaa heti huhtikuun alussa. Siihen kuuluu viiden päivän koulutus Suomessa, jonka jälkeen työ alkaa pyöriä Tallinnan päässä. Lauantainen pikapyörähdyn Tallinnassa liittyi puhtaasti tähän työkuvioon, koska kävin katsomassa yhtä asuntoa, josta tuleekin uusi kotini. Asunnossa on neliöitä puolet enemmän, kuin nykyisessä yksiössäni, sijainti aivan huippupaikalla Tallinnan keskustassa sekä läheltä menee suoraan bussi työpaikan oven eteen. Arvaatte varmaan, että olen aika hemmetin innoissani! Asuntoasioista ja muusta sellaisesta tulen kertomaan tänne blogiin myöhemmin, kunhan olen itse saanut konkreettisesti käytyä koko rumban lävitse, joten en ala tähän hätään siitä sen enempää kirjoittamaan.

Työstä en halua puhua nimillä blogissa, mutta kokoaikainen konttorityö on kyseessä ja työkielinä suomi, ruotsi ja englanti. Luonnollisesti kokoaikatyön tultua kuvioihin, on blogiin vähemmän aikaa, mutta olen varma, että postausrytmi tulee olemaan kuitenkin aktiivinen. Niin paljon kaikkea uutta tulossa elämään. Haluan jakaa teille vinkkejä Tallinnaan, kun pääsen itse paikalliseen elämänrytmiin kiinni, kodin sisustamista on luvassa ja ylipäätänsä miten elämän Tallinnassa poikkeaa verrattuna elämään Hyvinkäällä. Aivot tulevat varmasti raksuttamaan aivan ylikierroksilla kaikesta, jota haluaa jakaa, joten sisältöä tulee aivan varmasti! Ensi kuu tulee menemään vielä pitkälti rennosti pakkaillessa omia tavaroita, muuttoa suunnitellessa, Suomen päässä asioiden järjestelyn parissa ja malttamattomana uuden elämänvaiheen alkamista odottaessa. Pääsin myös vuokrafirman kautta tekemään keikkatyötä kaupan kassalle ensi kuun loppuun saakka ja ensimmäiset vuoroni ovat ensi viikolla. Mukava saada kerrytettyä hieman säästöjä ja keikkatyö mahdollistaa kuitenkin hyvin blogin päivittämisen sekä ajan asioiden järjestelyyn muuton tullessa ajankohtaisemmaksi. Ja onhan tässä jo kuukausi tullut työskenneltyä kotiseinien sisällä, joten tekee hyvää päästä tekemään töitä kodin ulkopuolellekin!

Huh, nyt se on sanottu! Halusin saada enemmän varmuutta kaikkiin sopimuksiin, vuokra-asuntoon ja päivämääriin ennen kuin mainitsin mitään asiasta teille. Mitä vain olisi voinut vielä tapahtua tai oma mieli muuttuakin ennen virallisen Viron päästä tulleen työtarjouksen hyväksymistä. Muutamat panikoinnit purinkin äidille pari päivää saamani puhelun jälkeen ja aloin epäilemään haluanko sittenkään lähteä. Pää syy tähän oli kuitenkin rahan riittäminen sinne saakka, koska muuttoon kuluu rahaa enemmän, kuin mitä olin laskenut perus elämiseen ja kiinteisiin kuluihin täällä Suomessa. Viime kuussa käydessäni isäni ja äitini kanssa Tallinnassa tuli kuitenkin fiilis, että kyllä minä haluan tätä ja perhoset alkoivat lentelemään vatsassa. Vain hetki ja sanon tätä kaupunkia kodikseni. 

Perheeni on jälleen aivan mahtava ja kaikki ovat luvanneet auttaa minua, jos tarvitsen apua. Ylipäätänsä kaikki se perheeltäni saamani kannustus ja ihanat sanat ovat jotain uskomatonta. Hain tätä työtä pari päivää ennen rekryn sulkeutumista, juuri ennen vuoden vaihtumista mainitsematta asiasta kenellekään perheestäni tai lähipiiristäni. Pelkäsin hieman myös sitä, miten lähimmäiseni reagoivat siihen, että lähden taas ulkomaille ja tällä kertaa mahdollisesti loppu elämäkseni. Kirjoitinhan syksyllä (postaus) siitä, etten halua olla aina se, joka lähtee. Onneksi pelkoni oli aivan turha ja eimerkiksi äitinihän olisi valmis lähettämään minut vaikka heti Tallinnaan saadakseen itselleen syyn käydä siellä vieläkin useammin haha! On alkanut vahvasti vaikuttamaan, että pian minulla on oma äitini kämppäkaverina...

Voi juku, onneksi aika tulee menemään nopeasti ja ihana päästä muuttamaan Tallinnaan vuoden kauneimpaan aikaan - juuri kevään parhaina hetkinä. Ylipäätänsä olen innoissani kaikesta siitä mitä Tallinnassa voi tehdä ja nettiselaimeni yksi välilehtikansio alkaa olemaan jo kilometrin pituinen kaikista ravintoloista ja kahviloista, joissa haluan käydä. Onneksi olen täpinöissäni muistanut myös laittaa ylös asioita, jotka pitävät hoitaa ennen muuttoa täällä Suomen päässä. Jos muuten blogini lukijoista löytyy Tallinnassa asuvia niin laittakaa rohkeasti viestiä! Uutena tulokkaana kaupunkiin tutustun enemmän, kuin mielelläni uusiin ihmisiin.


Nähdään kohta Tallinna!

18 kommenttia:

 1. Vau, onnea! :) Ja Tallinnahan on onneksi ihan lähellä eli et liian kauas joudu lähtemään perheestäsi :)

  VastaaPoista
 2. Onnea superpaljon! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea työstä! Virohan on kuin kävisi Helsingistä Tampereella töissä! Ainakin työmatkan puolesta ja Suomeen pääsee nopeasti :) Lisäksi Viron kaupat yms ostomahdollisuudet ovat huippuja!

  Suosittelen suuntaamaan Järvekeskukseen ja Telliskiveen sisustusostoksille :) Ja muuten AH Tammisaare Tee 60 sijaitsee Adidaksen/Reebokin/Niken outletit, jos et ole käynyt aiemmin :)

  Itsekin olen joskus miettinyt, että jos muuttaisin ulkomaille niin Viroon ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tosi lähellähän tuo on :) Ja halvemmallakin pääsee Suomeen, kuin Tampereelta Helsinkiin haha!

   Kiitos erityisesti tuosta outlet-vinkistä! Pitää käydä kurkkaamassa. Pitää myös nuo sisustusliikkeet käydä jokin kevätpäivä katsomassa. Telliskivessä on paljon to do-listalla olevia ravintoloita niin kiehtoo se ja Kalamajan alue muutenkin :)

   Poista
 4. Ihan mahtavaa ja hurjasti onnea!! Olen itsekin täällä sun uutisesta ihan fiiliksissä ja innolla jään odottelemaan kuulumisiasi Tallinnan puolelta!:)

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea! Oot niin rohkea nainen, että tuollainen maan vaihdos työn perässä kuulostaa niin sun jutulta! :)
  -ANNIINA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) itsellä tuo maan vaihdos ei edes tunnu niin isolta jutulta. Enemmän mua jännittäisi varmaan muuttaa Suomessa täysin uudelle paikkakunnalle ja alueelle, esim vaikka Tampereelle :D

   Poista
 6. Jotenkin mä kadehdin tuota sun kykyä vaan lähteä milloin minnekin, siis ihan pidemmäksi aikaa, loma nyt on erikseen. Itse olen TODELLA harkitsevainen ja noin suuria asioita pitäisi miettiä tosi tarkkaan. Toivottavasti viihdyt Tallinnassa ja uudessa työssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan oikein juurtunut mihinkään Suomessa, koska olemme muuttaneet paljon ollessani pieni. Lisäksi olen nuoresta lähtien kaivannut asumaan ulkomaille, joten kait se aina ajaa minut muualle. Lähteminen tällain aika nopeastikin on siitä vielä helppoa, kun mukaan lähtee vain minä ja tavarani, eikä pidä miettiä puolison työllistymistä, lasten kouluja tai hoitopaikkoja jne.

   Viihdyn aivan varmasti ja jos en, niin Suomeen pääsee aina takaisin! Tai vaihdetaan maata :D

   Poista
 7. Aivan mahtavaa! Onneksi olkoon Mikaela! Levein purjein ja myötätuulessa kohti uusia haasteita!

  Itsekin olen piakkoin vaihtamassa maata (Euroopan sisällä maasta toiseen). Paljon on monenlaista asiaa hoidettavana ja eri virastoissa juokemista edessä. Not looking forward to it! :) Mutta aina se on jälkikäteen sen arvoista :) "Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!" :D Suomalaisella sisulla vaan... Tsemppiä!

  t. Harvoin kommentoiva vakkarilukija jo vuosien takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tuossa on varmasti paljon hommaa! Tuntui jo, että Hollannista Suomeen palatessa hoidin asioita vielä pari kk myöhemminkin, kun piti sulkea pankkitilejä, maksaa yhden kuun vakuutustuki takaisin, rekisteröidä itsensä ulos sun muuta mukavaa. Suomesta kun lähtee niin melkein riittää vain ilmoitus maistraatille ja postiin, pakkaa kamansa ja menoksi :D Onneksi kaikki rekisteröinnit, nettiliittymät jne tulee uudessa maassa hoidettua yhdellä rykäisyllä niin se ikävin osuus on yleensä nopeasti ohitse.

   Tsemppiä myös sulle uusiin haasteisiin!

   Poista
 8. Oi kun upeeta, onneks olkoon! :)
  Kiinnostaisi tietää mitä kautta löysit työpaikan? Olen itsekin selaillut työpaikkoja Virosta (en nyt muista minkä sivun kautta), mutta työt on ollut paljon jotain IT-alan tms. Ja maltatko paljastaa onko kyseessä suomalainen firma vai pääsitkö ihan paikalliseen firmaan? :) Oi että, ehkä mäkin pääsen sinne tai muualle ulkomaille töihin vielä joskus.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Löysin tämän työpaikan ihan mol.fi:stä ja kyseessä on pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva yritys :-) Suosittelen hyödyntämään ulkomailta työtä hakiessa Linkediniä Esimerkiksi itse sain tällä viikolla mitään työpaikkaa edes hakematta viestiä Ranskasta, jossa kysyttiin olisinko kiinnostunut suomenkielisen asiakaspalvelijan työstä eräässä kansainvälisessä yrityksessä. Vaihtoehto on myöskin, että pakkaat vaan tavarasi ja lähdet paikan päälle hakemaan töitä! ;-)

   Poista
 9. Mun on pakko tulla kirjoittamaan, ehkä eka kerta ikinä. Olen lukenut blogiasi jo monia vuosia, en edes tiedä kauanko? Ehkä seitsemän vuotta. Pakko oli tulla sanomaan, että olet aivan ihanan olonen tyyppi! Upea ihminen. Olen nähnyt elämääsi monissa eri vaiheissa täällä, ylä- ja alamäkineen, ja kiitos sinulle kun jaat sitä meille lukijoille. Olet ahkera, fiksu ja rohkea nainen ja tosi inspiroiva. :) Olisit aivan ihana ystävä, ja olet varmasti mahtava ihminen kenen kanssa olla, jotenki oot hyvin samanhenkinen kuin minä :) Tsemppiä tulevaan ja jatka samalla ihanalla tatsilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kommentti! <3 Kiitos paljon kaikista kehuista ja pyrin pitämään tämän asenteen loppu elämäni! Xx

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela