Kiillottamaton blogiteksti - kakkaviikon jälkipuinti

maanantai 27. helmikuuta 2017

idnosto
Tänään maanantai ja uuden viikon alkaminen tuntui todella hyvältä. Loppuviikko oli jotenkin todella ankea, eikä mieliala ollut todellakaan parhaimmasta päästä. En ollut nukkunutkaan moneen yöhön kunnolla ja tänään nousin sängystä vasta puolen päivän aikaan- unta vain riitti ja riitti. En oikein edes tiedä mikä viime viikon huonon fiiliksen aiheutti. Viime loppuviikko oli vain jotenkin plääh, eli siis kakkaviikko.

Itsellä nämä kakkaviikot näkyvät ensimmäisenä kasvaneessa herkkuhimossa ja kaikkeen makeaan tulee oikea pakkomielle. Viime viikolla meni aivan järjetön määrä karkkia ja suklaata (välihuomiona voin kertoa, että Marabou Oreo filled-suklaa on aivan järisyttävän hyvää!) sekä muitakin herkkuja. Maistui hyvältä, en kiellä sitä, mutta ehkä vähempikin olisi riittänyt. Käteen monen päivän herkuttelusta ei jäänyt kuin kasvojen turvotuksesta aiheutuneet silmäpussit sekä nesteisyydestä johtuva ei-niin-imarteleva peilikuva. Herkuttelu kuuluu elämään ja teenkin sitä hyvällä omatunnolla, mutta nämä ylilyönnit eivät ole mistään mieltä kohottavimmasta päästä. Pinnallista tai ei, niin herkkuturvotuksen aiheuttamat lisäsentit ympäri kehoa latistavat fiilistä todella paljon. Löysät vaatteet ja pari päivää kestävä peilien välttely onneksi auttaa; poissa silmistä, poissa mielestä haha!

Herkuttelun tuomia lisäkaloreita ei mielestäni saa lähteä todellakaan kompensoimaan millään paastoilla tai muutaman päivän pussikeittodieetillä, mutta pieni keventäminen voi olla oman fiiliksen kannalta ihan hyvä vaihtoehto. Kehon nesteisyydestä pääsee todella nopeasti eroon laskemalla jo yhdeksi päiväksi hiilihydraatit aivan minimiin, eli käytännössä viettämässä karppauspäivän. Itse palauttelen yleensä kroppaa normaalitilaan juurikin tuolla keinolla syömällä ihan kunnolla kaloreita, mutta laskemalla hiilihydraatit n. 20 - 30 grammaan. Ylimääräisen nesteisyyden poistuttua kehosta mielialakin piristyy, kun peilistä ei enää kummittele morkkis ihan vai vähän lapasesta lähteneestä herkuttelusta. Jos teillä on tapana kivuta herkkupäivän tai -päivien jälkeisenä aamuna puntarille (itsekin aikoinaan vaa'an omistaessani sorruin tähän!), niin ne mahdolliset lisäkilot ovat nestettä, jotka poistuvat kehosta aikanaan. Mainitsemani hiilihydraattien radikaali laskeminen on itsellä keino tuoda boostia nesteiden poistumiseen. Tänään päivän ruokalistalla on ollut ja on muun muassa bulletproof-kahvia, keitettyjä kananmunia, oikein kermaista broilerigratiinia ja iltapalaksi varmaankin krakovan makkaraa smetanan, sipulin ja sienien kanssa.

Tietenkin tällaisen kakkaviikon jälkeen haluaa analysoida, että mikä oikein mätti. Useimmiten ei edes ole mitään syytä - kiukutti, ärsytti ja harmitti ihan muuten vaan. Myönnän, että pientä stressiä tulevasta muutosta Viroon on havaittavissa, vaikka olen samaan aikaan todella innoissani. Tietenkin kaikki uusi ja kiva aiheuttaa lähes aina edes pientä stressiä ja itsellä suurimmat tekijät ovat olleet tiettyjen päivämäärien uupuminen. Nyt on onneksi alkanut selkiytymään päivämäärät aloitukselle, koulutukselle ja muulle tuollaiselle, joten pystyn vihdoin suunnitella milloin teen muuton Tallinnaan, mistä lähtien pystyn laittamaan Hyvinkään asuntoni vuokralle ja voin suunnitella kalenteriini minä päivinä matkustan Tallinnaan viemään muuttotavaroita, aloittamaan pakkaamisen, varata laivamatkoja sun muuta. Nuo ovat olleet varmasti ne suurimmat stressinaiheet, koska vihaan olla tavallaan tyhjän päällä enkä oikein tiedä mitä on tapahtumassa ja milloin.

Parasta tälläisten kakkaviikkojen jälkeen on ehdottomasti se, että tietää niiden menevän ohitse. Tunteita, fiiliksiä, hyviä ja huonoja päiviä tulee ja menee. Tämä kaikki on vain elämää, johon kuuluu enemmän tai vähemmän hyvät asiat. Kakkaviikot ovat onneksi sieltä harmittomimmasta päästä, josta suunta on vain ylöspäin. Ja mikä olisikaan mukavampaa, kuin aloittaa maanantai perinteisellä uudella alulla, johon ei kuulu aivan jokailtainen 300g jättisuklaalevy huuhdottuna alas irtokarkkipussilla...

Nyt lähden haukkaamaan happea ulos koirakaverin kanssa. Hyvää alkanutta viikkoa ja tsemppiä teille kaikille, joiden loppuviikko oli myöskin sieltä, jonne aurinko ei paista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela