Suolainen munakas-pannukakku (m, gl) ja pikaiset kuulumiset

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Heippa! Tulin pikaisesti julkaisemaan reseptin eilsestä lounaasta, joka osoittautui mielestäni jakamisen arvoiseksi. Olen kohta suuntaamassa ravitsemusterapeutille (jännittää!) ja siitä suoraan Utrechtiin elokuviin Riikan kanssa. Täällä on ollut aivan järkyttävät kaatosateet viimeiset pari päivää, joten leffahetki sopii paremmin kuin hyvin. Menemme katsomaan juuri teattereihin tulleen Suuri puhallus kakkosen. Ensimmäisen osa oli ainakin todella hyvä, joten odotukset ovat korkealla.

Kirjoittelen tuosta ravitsemusterapeuttikäynnistä sekä muutenkin vatsatilanteesta lisää tällä tai tulevalla viikolla. Lähden tosiaan perjantaina heti aamusta puoli seitsemän lennolla Italiaan, joten viikonloppu on pyhitetty rentoutumiselle. Nyt siihen reseptiin!
Suolainen munakas-pannukakku (m, gl)
1/2 pellillistä

2-3 kananmunaa
3/4 dl tattarijauhoa (tai muuta gluteenitonta jauhoa)
1 tl psylliumia
3dl makeuttamatonta mantelimaitoa
kuivattua basilikaa ja oreganoa
suolaa ja pippuria

Täytteet:
kirsikkatomaatteja
kesäkurpitsaa
kalkkunaa
(ja kaikkea muuta mitä mieleen tulee)

Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon mantelimaito sekä mausteet. Sekoita psyllium ja jauhot keskenään ja lisää seokseen hyvin samalla sekoittaen. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna pannariseoksen tekeytyä uunin lämpenemisen ajan.

Kaada seos sopivan kokoiseen astiaan (esimerkiksi uunivuoka tai piirakkavuoka) ja lisää päälle täytteet. Itse käytin eilen edellispäivänä paistetun kalkkunafileen paloiteltuna sekä kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuutia tai niin kauan, että pannari on kunnolla hyytynyt. Oma versioni sisälsi useamman kananmunan perinteiseen pannukakkutaikinaan verrattuna, koska halusin tästä ruokaisamman, joten koostumus jää hieman kosteaksi. Jos haluaa pannukakkumaisemman, käytä kaksi kananmunaa kolmen sijaan ja käytä reilu 1 dl jauhoja.

Mitkä ovat teidän lempi uunimunakkaan tai suolaisen pannukakun reseptejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela