Heippa! Tulin pikaisesti julkaisemaan reseptin eilsestƤ lounaasta, joka osoittautui mielestƤni jakamisen arvoiseksi. Olen kohta suuntaamassa ravitsemusterapeutille (jƤnnittƤƤ!) ja siitƤ suoraan Utrechtiin elokuviin Riikan kanssa. TƤƤllƤ on ollut aivan jƤrkyttƤvƤt kaatosateet viimeiset pari pƤivƤƤ, joten leffahetki sopii paremmin kuin hyvin. Menemme katsomaan juuri teattereihin tulleen Suuri puhallus kakkosen. EnsimmƤisen osa oli ainakin todella hyvƤ, joten odotukset ovat korkealla.
Kirjoittelen tuosta ravitsemusterapeuttikƤynnistƤ sekƤ muutenkin vatsatilanteesta lisƤƤ tƤllƤ tai tulevalla viikolla. LƤhden tosiaan perjantaina heti aamusta puoli seitsemƤn lennolla Italiaan, joten viikonloppu on pyhitetty rentoutumiselle. Nyt siihen reseptiin!
Suolainen munakas-pannukakku (m, gl)
1/2 pellillistƤ
2-3 kananmunaa
3/4 dl tattarijauhoa (tai muuta gluteenitonta jauhoa)
1 tl psylliumia
3dl makeuttamatonta mantelimaitoa
kuivattua basilikaa ja oreganoa
suolaa ja pippuria
TƤytteet:
kirsikkatomaatteja
kesƤkurpitsaa
kalkkunaa
(ja kaikkea muuta mitƤ mieleen tulee)
Riko kananmunat kulhoon ja lisƤƤ joukkoon mantelimaito sekƤ mausteet. Sekoita psyllium ja jauhot keskenƤƤn ja lisƤƤ seokseen hyvin samalla sekoittaen. Laita uuni lƤmpenemƤƤn 225 asteeseen ja anna pannariseoksen tekeytyƤ uunin lƤmpenemisen ajan.
Kaada seos sopivan kokoiseen astiaan (esimerkiksi uunivuoka tai piirakkavuoka) ja lisƤƤ pƤƤlle tƤytteet. Itse kƤytin eilen edellispƤivƤnƤ paistetun kalkkunafileen paloiteltuna sekƤ kesƤkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuutia tai niin kauan, ettƤ pannari on kunnolla hyytynyt. Oma versioni sisƤlsi useamman kananmunan perinteiseen pannukakkutaikinaan verrattuna, koska halusin tƤstƤ ruokaisamman, joten koostumus jƤƤ hieman kosteaksi. Jos haluaa pannukakkumaisemman, kƤytƤ kaksi kananmunaa kolmen sijaan ja kƤytƤ reilu 1 dl jauhoja.
MitkƤ ovat teidƤn lempi uunimunakkaan tai suolaisen pannukakun reseptejƤ?
Ei kommentteja:
LƤhetƤ kommentti
Kiitos kommentistasi!
Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.