Paris, je t'aime pt. 1

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

 Jes, vihdoin sain käytyä läpi ja käsiteltyä kuvat ensimmäistä postausta varten Pariisista. Olen todella kova räpsimään kuvia ja eniten aikaa tuntuu menevän siihen, kun parhaani mukaan rajaan kuvien määrää. Tekisi mieli aina laittaa jokainen snapshot blogiin, mutta rajansa kaikella! Liika on liikaa, vaikka kivoja kuvia onkin mukava katsella.

Tuossa muutama viikonloppu sitten olin kolme päivää Pariisissa. Nappasin perjantaina yöbussin Utrechtista Pariisin Porte Maillotin asemalle. Bussimatka pienellä tauolla kestää reilu kuusi tuntia, joka ei ole todellakaan paha aika. Bussit ovat edullisia ja vaikka aikaa menee lentokoneeseen verrattuna kauemmin, ei tarvitse tuhlata aikaa lentokentälle matkustamisiin, turvatarkastuksiin ja sen sellaisiin. Kunhan on noin vartin ennen bussin lähtöä oikealla pysäkillä, hyppää kyytiin ja pitää sormet ristissä, ettei viereen istahda kuorsaava tai muuten vai sikaileva tyyppi!

Olin lauantaina jo kuuden aikoihin Pariisissa, jonka jälkeen odottelin pari tuntia kahvilassa avaimia vuokraamaani Airbnb:hen. Minulla kävi niin hyvä tuuri ja sain aivan tuon bussiaseman vieresä asunnon, Avenue des Ternesiltä, ja asunnon omistajalle sopi, että saan asunnon jo aikaisin perjantai lauantaiaamuna ja voin luovuttaa sen vasta neljän aikoihin maanantaina, eli juuri ennen bussini lähtöä takaisin Hollantiin. Aivan täydellistä sen lisäksi, että asunnon vuokrannut nuori kundi oli todellinen silmänilokin heh!

Olin saanut yllättävän hyvin nukuttua bussissa ja hetken lepäilyn jälkeen ja asunnon omistajan tuoman croissantin aamupalaksi syömisen jälkeen lähdin suuntaamaan keskustaan. En ollut suunnitellut mitään, joten kiertelin ympäriinsä, kävin kurkkaamassa must see-juttuja, kiertelin välillä vastaantulevia kauppoja, kävin syömässä ja muuta tuollaista. Melkein kahdeksan tuntia hujahti huomaamatta kaupunkia fiilistellessä.

Asunnolta Champs Élysées suuntaan kävellessä Riemukaari oli matkan varrella. Tuo tulikin todella tutuksi kolmen päivän aikana. Champs Élyséelle meni kävellen reilu 10 minuutia, eli asunto ei olisi voinut olla paremmalla paikalla. En käyttänyt julkista liikennettä lainkaan, koska kävellen pääsi niin kätevästi kaikkialle.
Ensimmäisenä päivänä reittini kulki aikalailla seuraavasti: Riemukaari-Champs Élysées-ooppera-Louvre-Champs Élysées-Riemukaari ja sieltä asunnolle. Ja päälle vielä muutamat harhailut pitkin kivoilta näyttäviä katuja. Huh, aikamoinen lenkki tuli käveltyä heti ensimmäiselle päivälle.
 Nyt voin itsekin todeta, että Pariisi on uskomattoman kaunis kaupunki. Tunnelma oli todella ihana, upeita asuntoja, tyylikkäitä ihmisiä ja vaikka joka kulmalta löytyi merkkiliike, ei kaupunki tuntunut kuitenkaan liian pinnalliselta. Nyt jo kamala hinku lähteä käymään tuolla uudestaan ja olinkin aika lähellä lähteä viettämään tulevaa viikonloppua (ja syntymäpäivääni!) Pariisiin. Maltoin kuitenkin itseni, koska olen menossa viikonlopuksi Napoliin juuri ennen juhannusviikonloppua.
Seuraavaan postaukseen laitan kuvat ja tekemiset sunnuntailta sekä maanantailta. Perinteinen matkavinkkini on jälleen, että hyvät kengät jalkaan ja kävelkää! Niin se kaupunki tulee tutuksi ja mielestäni saa kaikista parhaiten kaiken irti lomasta. Ei liikaa suunnitelmia, ei liikaa stressiä.

House of Brandonilla on muuten alkanut juuri ale. Alennuksessa on paljon muun muassa kesämekkoja, joten kannattaa viimeistään nyt klikata mekot kesän juhliin. Hyvällä tuurilla heti tänään tilatessa paketti saattaa keretä jopa tulevaksi viikonlopuksi. Kiitos HOBin nopean toimituksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela